Begin je dag stralend!

Beauty door Redactie

‘Wat is toch steeds dat rare zoemgeluid? Laat me met rust!’ Een wake up callvan je wekker om 7.00 uur ’s ochtends is nooit leuk! Vooral niet als het buiten nog zo koud is als nu. Jij ligt nog zo lekker in je warme bedje en had net zo’n leuke droom over de hunk die je gisteren tegen het lijf liep. Waarom begint de dag nu zo vroeg?!

wakeup

Opstaan valt bijna altijd weer tegen. Gisteravond had je je nog zo voorgenomen om de wekker lekker vroeg te zetten, zodat je eens een keer zónder haast en stress de deur uit gaat. Maar deze ochtend lijk je dat allemaal vergeten te zijn. Snooze, snooze, snooze! Als je dan eindelijk, na een half uur snoozen, je bed uitstapt en in de spiegel kijkt, vraag je je af of het vandaag nog erger kan: je haar staat recht overeind en je ogen lijken net twee uitpuilende citroenen!

wakeup

Op de redactie van Girlscene kennen we het allemaal! Daarom hebben wij nu deze handige tips voor jullie om stralend (nou ja, stralender) wakker te worden:

wakeup

Weet wat je ’s avonds drinkt en eet
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: probeer cafeïne, alcohol en grote maaltijden te vermijden voor het slapen gaan. Er is niets vervelender dan in je bed liggen te draaien omdat je maar niet in slaap valt. Als je dan, na een paar uur wakker gelegen te hebben, in dromenland bent, is het al tijd om op te staan! En dat ook nog eens met van die afschuwelijke kringen onder je ogen... Dus de volgende keer toch maar geen drie koppen koffie na 20.00 uur.    

wakeup

Satijn slaapt fijn
Het blijkt dat je op een satijnen kussensloop een betere nachtrust hebt dan op een katoenen kussensloop. Ligt er nu geen satijnen kussensloop in de kast en heb je het geld er niet voor over om er eentje te kopen, wikkel dan een satijnen –of zijden sjaal om je kussen. Zorg wel dat deze er goed strak omheen zit, anders heb je er de volgende ochtend nog niks aan!

wakeup

Kussen erbij
De meesten die op hun buik slapen, worden de volgende ochtend vaak wakker met dikke, slaperige ogen. Probeer eens op je rug te slapen. Als je slaapt kun je natuurlijk niet weten of je nu op je buik of rug ligt. Maar door je kussen iets te verhogen, door er bijvoorbeeld nog een kussentje op te leggen, is de kans een stuk kleiner dat je in je slaap op je buik draait. Door op je rug te slapen wordt je veel frisser wakker.

wakeup

Droog je haar
Moeilijk wakker worden en dan ook nog een bad hair day hebben… Om chagerijnig van te worden! Ga daarom nooit met kletsnat haar het bed in. Föhn het altijd iets droger zodat het niet, als je wakker wordt, alle kanten op staat. En wil je de volgende dag gaan voor de wilde look, doe je haar dan in een knot of vlecht het. 

Kun jij ’s ochtends ook altijd slecht het bed uitkomen?

Bron beeld: weheartit

Door Evi