Travel

17 hotspots in Praag die je gezien moet hebben én Instagram-proof zijn

Als je van plan bent een stedentrip te doen, dan is Praag zeker een optie om over na te denken. In zowel de winter als in de zomer is Praag uitstekend voor een citytrip. De stad heeft talloze mooie plekjes om te bezoeken en fotogeniek zijn de meeste ook nog. Lekkere restaurantjes en de lekkerste lokale proeverijen vind je in de stad. Door de onderstaande hotspots word je gegarandeerd overgehaald om Praag een keer een bezoekje te brengen, want dit zijn de mooiste, lekkerste en gezelligste hotspots van Praag.

Een van onze favoriete uitjes is zonder twijfel een citytrip. Vooral als je een stad bezoekt die je nog niet eerder hebt gezien. Shoppen, terrassen, bezienswaardigheden bezoeken en lekker eten… absoluut een starterpack voor een leuke citytrip. 😉 Ga je Praag bezoeken en wil je eerst even weten wat er allemaal te doen is, lees dan snel verder voor de leukste bezienswaardigheden, eet gelegenheden en winkelcentra.

Bezienswaardigheden

♥ Sint-Vituskathedraal
Het kathedraal ligt midden in de oude stad en is onderdeel van de Praagse burcht. Het is een authentiek gebouw dat van binnen en buiten adembenemend uitziet. Zeker een bezoekje waard.

View post on Instagram
 

♥ Karelsbrug
De Karelsbrug is de bekendste brug van Praag en ook de meest bezochte brug. De brug brengt je van de ene kant naar de andere kant van Praag en tijdens je wandeling over de brug kom je allerlei straat verkopers en entertainers tegen. Ben je samen met je lover op bezoek in Praag? Dan is het zeker leuk om een slotje aan de brug te hangen om jullie liefde hier te “vergrendelen”.

View post on Instagram
 

♥ John Lennon muur
Een enorme kleurrijke muur waar kunstenaars legaal hun kunst opgedragen aan John Lennon kwijt kunnen. Bijzonder om te zien hoeveel verschillende kunstenaars er toch een mooi en kleurrijk geheel van maken. Oh en zeer geschikt voor een foto voor op Instagram!

View post on Instagram
 

♥ Dansende huis
Het dansende huis vind je in het nieuwe gedeelte van de stad. Het kantoorgebouw is ontworpen door Frank Gehry en is zeker een hoogtepuntje in de straat. Door de aparte architectuur lijkt het net of het gebouw daadwerkelijk danst. Veel toeristen proberen hier ook de meest creatieve foto’s mee te maken.

View post on Instagram
 

♥ Biertuinen
Er zijn verschillende biertuinen in Praag maar de Letná Beer garden is de bekendste van ze allemaal. Je geniet hier van een lekker drankje en als je ouder dan achttien bent een lekker biertje. Ondertussen geniet je hier ook van een prachtig uitzicht van de stad.

View post on Instagram
 

♥ Petřín-uitkijktoren
Deze uitkijktoren is een 60 meter hoge constructie die erg veel op de Eiffeltoren lijkt. Zo ben je ook even in Parijs bij een bezoek aan Praag. 😉 Je kijkt over de hele stad uit, erg mooi tijdens de zonsondergang, de kleuren van de stad spreken zo nóg meer.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

♥ De oude stad
In de oude stad vind je veel van de authentieke gebouwen en bestratingen. Als je nog een paar Instagram-waardige foto’s wilt maken ben je hier zeker aan het goede adres. Niet te vergeten dat hier ook de gezelligste terrasjes te vinden zijn.

View post on Instagram
 

♥ De nieuwe stad
In de nieuwe stand vind je het Dansende Huis zoals je hierboven leest, maar naast dit aparte kantoorgebouw zijn er ook allerlei andere verborgen plekjes die het bezoeken ervan zeker waard zijn. De stad staat vol met kunstwerken en ook hier in de nieuwe stad vind je er genoeg.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

♥ Het Astronomisch uurwerk
Een echte toeristische hotspot die iedereen wel even bezoek, als de klok slaat hoor je een gezellig muziekje en de klok zelf heeft een prachtige uitstraling. Midden op het plein in de oude stad is ‘ie te vinden.

View post on Instagram
 

♥ Het Wenceslasplein
Ook op dit plein vind je standbeelden die stuk voor stuk iets met de geschiedenis van de stad te maken hebben. Ook is dit plein de weg naar de winkelstraten, het is allemaal heel makkelijk te vinden en Praag is een perfecte stad om naast alle bezienswaardigheden ook even uitgebreid te shoppen.

View post on Instagram
 

Eet gelegenheden
Hieronder vind je allerlei eet gelegenheden van zeer betaalbaar naar iets duurder. Gemixt met de lekkerste plekken voor een dessert. Love it!

♥ The Tavern – €

View post on Instagram
 

♥ Cafefin – €

View post on Instagram
 

♥ Agave restaurant – €€

View post on Instagram
 

♥ Pagana restaurant – €€€

View post on Instagram
 

♥ GOOD FOOD

View post on Instagram
 

♥ Rolls Bros

View post on Instagram
 

♥ Amorino

View post on Instagram
 

Ben je nog opzoek naar een andere bestemming voor een citytrip, neem dan even hier een kijkje.

Beeld: Unsplash

 

Lees ook: Pak vandaag nog de gave Actie van de dag kortingscode!

Must reads 👀