Lifestyle

8x Waarom verliefd zijn het beste gevoel van de wereld is

Verliefd worden willen we natuurlijk allemaal, de één wordt het wat vaker dan de ander maar dat maakt het niet minder speciaal. Vlinders in je buik zou je ervan krijgen en het maakt je ook nog blind. Gelukkig laat verliefdheid je vooral heel erg goed voelen, je wordt er happy van en kan niet meer zonder de persoon in spé door het leven. Waarom verliefd zijn zo goed voelt? Dat lees je in dit artikel.

Iedereen die verliefd is of al eens verliefd is geweest, vertelt je meteen hoe goed het voelt om een lover te hebben. Er is altijd iemand om op terug te vallen en die het beste met je voor heeft. Heb je een slechte dag op school gehad? Dan vind je lief het helemaal niet erg om voor klaagmuur te spelen. Heerlijk toch dat verliefd zijn. 😉

♥1 Liefde activeert een ‘feel-good’ stofje in je hoofd
Zodra we verliefd worden neemt in onze hersenen een soort van feel-good stofje toe. Dopamine heet het stofje. In de euforiegebieden in onze hersenen komt de bloedstroom meer op gang waardoor we dus dat verliefde gevoel ervaren. Het is dus helemaal niet gek dat je kriebels en prikkels door je hele lichaam voelt zodra je verliefd wordt.

♥2 Liefde maakt je gelukkig
Wanneer je verliefd bent merk je al snel genoeg dat je de hele dag door happy bent. Er is nu een persoon in je leven die blijkbaar veel voor je betekent en iemand waar je altijd op terug kan vallen. Samen doe je de meest leuke dingen en verliefd zijn op elkaar is het fijnste wat er is. Heb je een slechte dag? Jouw wederhelft zorgt ervoor dat jij het beste uit jezelf haalt, als dat toch geen geluk is… 😉

♥3 Liefde zorgt voor de mooiste versie van jezelf
Zoals we in het tweede puntje al zeiden, jouw liefje haalt het beste in jou naar boven en andersom ook. Je haalt het mooiste uit het leven en dit doe je niet alleen voor je zelf, maar ook voor en door je lover. Je zorgt niet alleen op deze manier voor de mooiste versie voor je zelf, maar ook letterlijk. Als je verliefd bent probeer je vaak beter je best te doen om er extra mooi uit te zien. Make-up on fleek, het mooiste jurkje en je haren precies zoals hij het graag ziet. Wil je nog meer weten over hoe jij de mooiste versie van jezelf wordt? Je leest het hier.

♥4 Liefde geeft je een beter humeur
Je voelt je blij en gelukkig en wilt het liefst dat iedereen zich hetzelfde voelt. Je voelt jezelf mooier dan normaal en loopt dagelijks met een glimlach van oor tot oor. Door de liefde kijk je weinig om naar negativiteit en hou je je het meest bezig met alle positieve dingen die nu in jouw leven zijn.

♥5 Liefde geeft je zelfvertrouwen een boost
Deze is heel erg simpel, je bent al bezet en hebt een super lieve vriend die jou het mooiste meisje van de hele wereld vindt. Je lover vindt je aantrekkelijk, zegt de hele dag door lieve dingen en dat geeft het gevoel alsof je perfect bent. Er zijn dus genoeg redenen waarom jij je zelfverzekerd mag voelen. 

♥6 Liefde is de reden van heel veel knuffels en kusjes
Heel veel kusjes en knuffels, welk meisje houdt hier nu niet van. 😉 Als je verliefd bent en een liefje hebt, dan mag jij hier dag in dag uit van gaan genieten. Nog een reden waarom verliefdheid het beste gevoel van de wereld is. 

♥7 Liefde zorgt voor veel complimentjes
Wanneer je te horen krijgt dat je het mooiste meisje van de wereld bent, en je lover het liefste elke dag bij jou wilt zijn… dan weet je waarom verliefd zijn zo fijn is. 

♥8 Liefde laat je stralen
Kriebels in je buik, een glimlach van oor tot oor, je voelt je zelfverzekerd en bent gelukkig… kortom verliefd zijn laat je stralen en daarom is het het beste gevoel van de hele wereld.

Wil je even voor de zekerheid checken of je wel écht verliefd bent, kijk dan even in dit artikel.

Bron: Your Tango, Huffpost | Beeld: iStock

Must reads 👀