Lifestyle

Hier moet je aan denken als je gaat samenwonen met je vriend

Eindelijk is het zo ver: je gaat samenwonen met je vriend. Eindelijk altijd samen in slaap vallen, samen koken en samen wakker worden. Samenwonen is erg leuk en gezellig, maar ook een grote stap. Je kende natuurlijk al de goede kanten van je liefje, maar de slechte kanten leer je ook kennen. Lees hieronder waar je aan moet denken als je gaat samenwonen met je liefje.

#1 Geld
Naast dat het samenwonen met je lover heel leuk en gezellig is, moet je natuurlijk ook aan het geld denken. Er moeten rekeningen en boodschappen betaald worden. Wie doet wat? En hoe doen jullie dat? Dit is een erg belangrijk onderwerp om het goed over te hebben. Gaan jullie alles eerlijk verdelen? Of betaald de ene meer? Zorg ervoor dat jullie elkaars financiële situatie weten, dat maakt alles stukken makkelijker. Tip: open een gezamenlijke spaarrekening. Zo zie je precies wat jullie nog over hebben van het boodschappengeld en wat jullie te besteden hebben.

#2 Communiceer goed met elkaar
Communiceren is the key in elke relatie. Maar als je gaat samenwonen is het extra belangrijker. Jij en je lover wonen in één huis samen en het is belangrijk dat jullie rekening met elkaar houden. Als jij er niet van houdt dat hij zijn glas op tafel laat staan, geef dat dan aan. Zorg dat jullie een paar vaste regels hebben, zodat er geen irritaties komen. Dit voorkomt ruzies en hebben jullie rust in jullie liefdesnestje.

samenwonen#3 Luister naar elkaars wensen
Als jullie gaan samenwonen moeten jullie het huis natuurlijk samen inrichten. Wat vind jij leuk? Wat vind je lover leuk? Zorg ervoor dat jullie hier goed over praten en tot een duidelijke oplossing komen. Misschien zijn jullie een goed team samen en vullen jullie wensen op elkaar aan. Misschien ook niet, maar dat is helemaal niet erg. Dat is het leuke ervan, jullie vogelen alles samen uit. ;-)

#4 Maak niet van een mug een olifant
Tuurlijk, het is hartstikke irritant als je lover zijn vuile sokken overal laat slingeren. Spreek hem erop aan en als hij niet naar luistert voer dan een gesprek erover. Maar voorkom dat je iedere dag gaat zeuren over een klein ding. Dat verpest de sfeer en is jullie tijd samen niet waard.

#5 Gun elkaar tijd
Jullie zijn elke dag samen en dat is natuurlijk hartstikke leuk. Maar misschien wil jij of je lover wel eens een keer wat met vrienden doen. Lekker een terrasje pakken of even shoppen. Houd hier rekening mee en claim elkaar niet. Jullie moeten ook nog dezelfde dingen kunnen doen voordat jullie samenwoonden. Het is belangrijk om elkaars schema te weten.

#6 Blijf vooral samen leuke dingen doen
Bij de gedachte samenwonen met je lover komen er heel veel romantische ideeën in je op. Helaas is dit in werkelijkheid soms anders. Jullie komen beiden moe thuis van werk, er moet gekookt worden, schoongemaakt en rekeningen betaald worden. Dit allemaal bij elkaar kan voor stress zorgen. Vergeet niet om tijd voor elkaar te hebben, want dat is het belangrijkste (naast rekeningen betalen). Zorg ervoor dat jullie elkaar niet vergeten. Dat klinkt een beetje gek als je samenwoont. Verras elkaar soms en blijf vooral samen leuke dingen doen. Ga weer eens op een date of ga naar dat ene plekje waar jullie het al zolang samen over hebben. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook