Real life

Girls Issues: ‘Ik heb al meer dan 6 jaar last van Osgood-Schlatter’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die last heeft van Osgood-Schlatter en daardoor niet weet hoe ze moet sporten.

Hallo Girlscene(lezers),

Ik ben een meisje van 16 en ik heb een vraag aan jullie. Ik ben in het afgelopen jaar best veel aangekomen doordat ik ongezond eet en weinig sport. Het eten gaat nu langzaam beter, alleen het sporten niet. Ik heb namelijk al meer dan 6 jaar last van ‘Osgood-Schlatter’ (een bultje onder de knie), alleen zit het bij mij tegen mijn knieschijf aan. Hierdoor doet lopen en staan vaak pijn. Toen ik dat kreeg is mijn conditie heel snel naar beneden gegaan. Nu is mijn vraag: Hoe kan ik toch sporten zonder te veel mijn knieën te bewegen/overbelasten?

Met vriendelijke groet,
Een Girlscene lezeres

Hi girl,

Wat naar voor je dat je daar zoveel last van hebt. Het is belangrijk dat je zeker niet je knieën overbelast, want dat maakt het alleen maar erger. Wij weten helaas niet wat de beste oplossing voor jou is. Wel raden wij je aan om naar de fysio te gaan of een gesprek met de huisarts te plannen. Zij weten precies wat jij het beste moet doen als je wilt sporten zonder je knie te overbelasten. Het is misschien ook een optie om bijvoorbeeld thuis lichte sportoefeningen te doen. Yoga is ook een fijne manier van bewegen en zeker het proberen waard. Heb je echt te veel pijn, stop dan gelijk en overbelast het niet. Heel veel succes ermee, vergeet niet dat je mooi bent zoals je bent!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock

Must reads 👀