Series & Films

Deze inspirerende documentaires over muzikanten op Netflix wil je zien

We love Netflix, alleen blijft het toch wel elke keer de struggle wat je nou moet kijken. Netflix heeft een groot aanbod en talloze films en documentaires. Je weet soms niet waar je aan moet beginnen als je dit allemaal ziet. Wij hebben de beste documentaires voor jou uitgezocht. Het enige wat jij hoeft te doen alleen eentje uitkiezen en popcorn erbij pakken. Enjoy! 

#1 Avicii: True Stories
Iedereen kent DJ Avicii natuurlijk wel. De DJ is tot ons grote verdriet dit jaar overleden. Voor bijna iedereen was dit een verrassing. In de documentaire True Stories leer je Tim Bergling a.k.a. Avicii beter kennen. Zijn leven vol met beroemdheid, alcohol, pijnstillers en stress, je ziet het allemaal voorbijkomen in deze documentaire. Erg inspirerend om te zien hoe hij zich naar de top werkte en niet wist van opgeven.

#2 The Rolling Stones: Crossfire Hurricane
The Rolling Stones, een echte legende. Deze Engelse Rockband uit 1962 is nog steeds tot op de dag van vandaag wereldwijd bekend. Je moet ze wel kennen van Sympathy for the devil en I Can’t Get No Satisfaction. Deze documentaire bevat veel oud materiaal van liveoptredens en interviews. Deze klassieker is het zeker waard om te kijken.

Netflix#3 Michael Jackson This Is It
This Is It is een documentaire over niemand minder dan Michael Jackson, The King of Pop. Deze documentaire bevat de laatste beelden van Michael Jackson, voordat hij overleed. Michael Jackson bewijst in deze documentaire dat hij nog steeds de King of Pop is. Hij weet precies wat hij wil en hoe hij dat moet bewijzen. Een inspirerende documentaire die laat zien hoe lastig het is in de muziekindustrie.  

#4 Bowie: The Man Who Changed The World
David Bowie, wie kent hem niet? Hij was een Britse rockmuzikant, songwriter, muziekproducent en acteur. Hij is een legendarische rock & roll icoon en een ware inspiratie voor talloze mensen. Deze documentaire richt zich op de vroege jaren van David Bowie. Deze documentaire richt zich niet alleen op Bowie als muzikant, maar ook als kunstenaar. Het is een hele interessante documentaire die je moet zien.

#5 Gaga: Five Foot Two
Suikerspinpruiken, extreme outfits, ja we hebben het over Lady Gaga. De titel verwijst naar haar lengte, ze is namelijk 1 meter 57. Ze vertelt hoe haar extreme outfits en acts een reactie waren op de ‘door mannen gedomineerde’ muziekindustrie. In deze documentaire wilt Lady Gaga laten zien hoe normaal ze is. Van vleesjurk tot een basic wit T-shirt. Deze documentaire laat de realiteit zien van de popicoon. 

Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook