Homemade cranberry beauty treatments

Beauty door Redactie

Cranberry’s: kleine rode besjes die supergezond zijn. Misschien eet je ze weleens in bepaalde gerechten of drink je ze in een sapje. Maar waar je deze vruchtjes ook heel goed voor kunt gebruiken, is voor het maken van je eigen beauty treatments!

Bijvoorbeeld een lippenbalsem, een zoete crèmespoeling voor het haar of een rood maskertje voor je gezicht. Girlscene geeft je de recepten.

cranberry

Lippenbalsem van cranberry

Wat heb je nodig:
- 10 stuks cranberry’s
- 1 eetlepel notenolie
- 1 eetlepel honing

Doe alle ingrediënten in één (magnetronbestendige) kom. Verwarm het mengsel in de magnetron of in een pannetje op het fornuis, tot het begint te koken. Roer er voorzichtig doorheen en stamp de besjes fijn. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten afkoelen en zeef het. De velletjes en pitjes die in de zeef blijven zitten kun je weggooien. Roer het lippenbalsem-mengsel nog even goed door en smeren maar! Jouw lippen zullen niet alleen smaken naar cranberry, ze zullen ook nog eens lekker zacht zijn.

haar masker

Cranberry crèmespoeling

Wat heb je nodig:
- 60 gram gepureerde wortels
- 60 gram gepureerde cranberry’s
- 2 eetlepels citroensap
- Haarkapje

Deze crèmespoeling zorgt ervoor dat je lokken een mooie, roodbruine glans (voor brunettes!) krijgen. Meng de wortelpuree en gestampte cranberry’s met het citroensap. Smeer dit mengsel in je haar, voordat je het gaat wassen. Verdeel het papje gelijkmatig over je (droge) haar en zet een haarkapje op. Ga ongeveer 10 minuten in een stomende badkamer zitten (dit creëer je handig thuis door een warme douche aan te zetten). Spoel na 10 minuten het papje uit je haar. Je haar zal weer stralen!

cranberry

Maskertje van cranberry

Wat heb je nodig:
- ½ theelepel klei geschikt voor een maskertje (verkrijgbaar in gezondheidswinkels)
- 1 theelepel biologische yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 60 gram gepureerde cranberry’s
- 30 gram cranberry sap

Meng de ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar, tot een papje. Reinig je gezicht goed en breng het papje aan op de huid. Komkommertjes op je ogen en wacht 10 tot 15 minuten. Als de tijd om is, spoel je het maskertje met koud water van je gezicht. Breng een hydraterend crèmepje op je huid aan en je gezicht zal heerlijk zacht aanvoelen.

Ga jij deze cranberry treatments uitproberen?

Bron: beautylish

Door Evi