News

Bewezen: Roddelen is dus eigenlijk super gezond

Roddelen, stiekem doen we het allemaal. Ja, jij ook. We bespreken de outfits van andere meiden, updaten onze vriendinnen over de relatiestatus van die ene leuke jongen en houden social media goed in de gaten. Wij zijn altijd op de hoogte en weten het soms nog eerder dan het daadwerkelijk is gebeurd. Herkenbaar? Uit onderzoek blijkt nu dat roddelen dus ook nog eens super gezond is.

Of het nou gaat om dat ‘gekke’ shirtje van je klasgenoot of die ene jongen die laatst gezoend heeft met je vriendin. Geef toe, we roddelen allemaal wel eens. Het liefst zijn we altijd op de hoogte van de laatste gossip, maar stiekem voelen we ons ook wel eens schuldig, omdat een roddel niet altijd even aardig is. Voel je niet langer schuldig! Roddelen blijkt namelijk niet slecht te zijn. Nederlandse onderzoeker Rinus Feddes deed onderzoek en concludeerde dat roddelen juist verbindend werkt. 

via GIPHY

Roddelen
Uit het onderzoek blijkt dat roddelen er juist voor zorgt dat je een band schept met iemand, het brengt je soms tot andere inzichten en het kan je zelfs een beter mens maken. Woohoo! Daarnaast lucht het natuurlijk ook nog eens hartstikke op ;-). Want hey, je kunt moeilijk in his face zeggen dat die ene docent belachelijke schoenen aan heeft, maar wel tegen je beste vriendin. Natuurlijk moet je dit niet té serieus nemen en is het niet de bedoeling om onaardige roddels de wereld in te sturen.

Bron: flair.be, nporadio1.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀