Dagje wellness!

Beauty door Redactie

De één vindt het zalig, de ander houdt er niet van: wellness resorts. Ik vind het heerlijk! Lekker ontspannen en mezelf laten verwennen met massages, sauna’s en hot tubs. Ben je een beetje gestrest? Na een bezoekje aan een resort is dit zo verdwenen. En dat niet alleen, jouw huid zal hierna ook heerlijk zacht zijn en kan jij er de komende weken weer tegenaan!

Ben je nog nooit naar een wellness resort geweest, maar zou je er binnenkort wel een keer naar toe willen? Girlscene geeft je tips, zodat je voor-, tijdens- en na zo’n bezoekje niet voor verrassingen komt te staan...

sauna

Reserveren
Vaak is het best druk bij een wellness resort, vooral in de weekenden of in vakanties. Daarom is het slim om van te voren te reserveren. Meestal hebben resorts een website waar je dit alvast kunt doen en anders staat er wel een telefoonnummer op de site of in de telefoongids vermeld.

Even sparen
Zo’n verwendagje is best prijzig! Je bent al gauw € 30,- per persoon aan entree kwijt. En dan komen de hapjes, drankjes en eventuele scrubbehandelingen en massages er nog bij. Dus hier moet je van te voren wel rekening mee houden. Tip: Als je niet zoveel geld te besteden hebt, neem dan van huis wat lekkere dingetjes en wat te drinken mee. Want tijdens een bezoekje aan de sauna moet je niet vergeten veel te drinken!

sauna

Ik ga naar de sauna en neem mee…
Er zijn meestal huisregels wat voor (bad)kleding je in een wellness resort moet dragen. Dus, waar moet je vooral aan denken tijdens het pakken van je tas:
- Bikini/badpak
- Ochtendjas
- Badslippers
- Badhanddoek

Deze spullen kun je ook altijd huren bij het resort, maar dit kost natuurlijk ook weer geld. Dus waarom zou je het dan niet van huis meenemen? En laat je make-up tas eens thuis, zodat je huid kan ademen na deze heerlijke dag.  

sauna

Badkleding aan/uit
Veel wellness resorts hebben ‘speciale’ dagen. Zoals vrouwendagen, dan mogen alleen vrouwen een bezoekje brengen of badkledingdagen, dan moet er verplicht een bikini/badpak of zwembroek gedragen worden. Normaal gesproken is het de bedoeling dat je naakt de sauna ingaat. Als je liever niet helemaal in je blootje wilt, kun je wel een handdoek om je heen slaan. Ik snap best dat sommige meiden het niet fijn vinden dat anderen je zonder kleding zien. Kijk dan wanneer er een badkledingdag is, want op deze dagen hoef je dus niet uit de kleren!

Sttt!
Mensen gaan naar een spa, sauna of ander wellness centre voor ontspanning en/of om even helemaal tot rust te komen. Het is dan ook niet de bedoeling dat jij en je vriendinnen in de sauna de hele weekplanning bespreken. Probeer stil te zijn. Natuurlijk mag je wel kletsen, maar doe dit dan zachtjes. Je wilt tenslotte geen boze blikken van buren, toch?

swaeter

Comfi outfit
Naar een wellness resort hoef je nu niet bepaald je mooiste outfit aan te trekken. Ga voor comfi! Een joggingbroek en een zachte sweater, love it! Dit is vooral na het ontspannen fijn. Je hebt dan geen zin om je weer in die strakke jeans te wringen of op je hakken te moeten lopen. Ik spreek uit ervaring…  

No plans!
Is het tijd om naar huis te gaan? Zorg dan dat je na uren relaxation geen afspraken hebt staan. Je zal waarschijnlijk geen energie of zin meer hebben in die stapavond of dat etentje met vriendinnen. Dit omdat je na zo'n dag best moe –of eerder 'zen'- voelt. Op deze dag kom je denk ik niet meer uit die relaxte flow! Geniet hiervan, en ga 's avonds lekker met een zak chips of healthy snack op de bank liggen.

sauna

Veel wellness plezier meiden! 

Houd Girlscene in de gaten, binnenkort zijn wij ook in een wellness resort te vinden!

Ben jij al een keer naar een wellness resort geweest en wat vond je ervan?

Bron beeld: weheartit

Door Evi