Lifestyle

Alles wat je moet weten over het Pinkpop 2018 programma

Yas! Het festivalseizoen is al even geopend en een aantal feestjes hebben we al van ons lijstje mogen afstrepen. Voor wie nog geen enkel festival heeft bezocht dit jaar, staat waarschijnlijk op een van de grootsten te wachten. Namelijk Pinkpop 2018! Het programma van dit jaar belooft ons weer een fenomenaal weekend. Hoe je je voorbereidt op zo’n groot festival in het zuiden van Limburg? Dat vertellen wij je in dit artikel. 

Iedereen is er wel bekend mee, het eerste en grootste popfestival van ons land: Pinkpop. Dit is een van de weinige festivals in Nederland die artiesten van wereldklasse mag ontvangen. Zó cool! Het festival in Zuid-Limburg heeft dit jaar haar 49e editie, dat betekent dat we in 2019 zeker veel mogen verwachten tijdens de 50e editie. Maar nu mogen we ons eerst verheugen op de Pinkpop 2018 line-up.

Geschiedenis van Pinkpop
Pinkpop is het oudste en bekendste popfestival dat in 1970 voor de allereerste keer haar festivaldeuren opende. Toen nog in het Limburgse Geleen tijdens het Pinksterweekend. Hier komt ook de naam van het festival vandaan, pop tijdens Pinksteren. 😉 Het festival begon als een eendagsfestival en groeide uit tot een meerdaagse happening. Eerst in Geleen, één keer in Baarlo en vanaf toen is het popfestival niet weg te slaan uit Landgraaf. Limburgse roots for sure! Het Pinkpop 2018 programma is weer een enorme hit met onder anderen Bruno Mars in de headliner. De voorgaande jaren heeft Pinkpop al talloze grote nationale en internationale artiesten mogen ontvangen. Zo zijn er optredens geweest van legendarische artiesten zoals The Rolling Stones, maar ook de onlangs overleden Avicii trad meerdere malen op.

Pinkpop 2018 programma
Op 15, 16 en 17 juni vindt dit jaar Pinkpop plaats op Megaland in Landgraaf. Het programma brengt de laatste jaren veel vernieuwingen met zich mee en de Pinkpop 2018 line-up bewijst dit maar weer. Niemand minder dan Bruno Mars steelt zondag 17 juni de show op mainstage als één van de headliners. Ook The Script, Years &Years en Jessie J zitten in het Pinkpop 2018 programma. Wij weten wel waar wij het weekend van 15 juni naartoe willen.

Waarom jij naar Pinkpop moet gaan
♥ Pinkpop is het grootste popfestival van Nederland.
♥ Het eerste festival in Nederland móet je een keer meegemaakt hebben.
♥ Het Pinkpop 2018 programma bevat artiesten als Bruno Mars, Don Diablo en Jessie J, maar ook Lil Kleine en Ronnie Flex. Yes!
♥ Er is een ruime keuze aan eten, van biologisch tot exotisch.
♥ Het festival is voor alle leeftijden. Winning!
♥ Je mag weer lekker shinen met je favoriete zonnebril en een fleeky festival outfit.

Ben je bang dat je je vriendinnen kwijtraakt op het festival? Lees in dit artikel hoe je ze snel weer terug kan vinden!

Bron: Pinkpop, News Monkey | Beeld: Brunopress

Must reads 👀