Voed je huid

Beauty door Redactie

Grrr, onze huid staat op knappen. Ons gezicht is zo droog en schraal, jeukt en 'o nee' (!) velletjes. Een dikke laag make-up er overheen smeren heeft geen zin. We maken het dan alleen maar erger, het benadrukt de velletjes. Smeren alleen is niet meer genoeg, we moeten onze huid van binnenuit voeden!

Wij vonden zes voedingsmiddelen die er voor zouden moeten zorgen dat je huid weer van binnenuit gaat stralen!

Goji Bessen

1. Powerfoods met veel antioxidanten hebben we nodig. Voorbeelden? Blauwe bessen en goji bessen. Die laatste hebben een vrij bijzondere smaak waar je even aan moet wennen, maar het schijnt dat 30 gram gojibessen qua vitaminen gelijk staat aan 20 appels. Rennen dus! (te koop bij de Tuinen en de notenbar).

voeding voor je huid

2. Wist je dat amandelen eigenlijk geen noten zijn, maar zaden? Ze zitten vol met vitamine E en beschermen je huid onder andere tegen de zon. Maar je wordt niet alleen tegen zonnestralen beschermd, ook andere omgevingsfactoren worden buitengesloten.

voeding voor je huid

3. Worteltjes! Ze zijn niet alleen goed voor je ogen, maar ook tegen puistjes. Het helpt de overproductie van de buitenste laag van je huid tegen te gaan (en dat zorgt voor verstopte poriën en puistjes).

voeding voor jehuid

4. Donkere chocolade zorgt er voor dat de schrale huid afneemt en beschermt ook tegen de zon. Helaas heb je maar twee blokjes per dag nodig.. Wij zouden dit prima heel de dag kunnen eten.

Voeding voor je huid

5. Groene thee bevat antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Ook zitten er stoffen in die tegen kanker werken. De antioxidanten nemen af zodra je het af laten koelen, dus drink it while it's hot! Twee tot zes kopjes per dag helpt niet alleen huidkanker tegengaan, maar het zou zelfs schade die al aan je huid gedaan is te niet doen.

voeding voor je huid

6. Banaantjes! Ze hebben niet alleen een antibacteriële werking, ze verbeteren de elasticiteit van de huid en vertragen het ontstaan van rimpels. Daarbij komt, ze zijn een natuurlijke vochtinbrenger en DAT hebben wij nu net nodig.

Heb jij last van een 'winter' huid?

Bron: Womens Health Magazine & The Truth About Food
Beeld: Weheartit

Door Annemerel