Lifestyle

5 redenen waarom je jezelf niet langer moet vergelijken met #fitgirls

De zomer komt dichterbij (yay!) en dat betekent dat de bikinibody’s weer gekweekt worden. Grote kans dat jij al bent begonnen met sporten, gezond eten en afvallen. Maar waarom? Je bent mooi zoals je bent. Dus gooi die quinoa, lijnzaad en gore kwark maar in de prullenbak! Dit jaar gaan we het anders doen. Negeer alle #fitgirls in je timeline en stop met jezelf te vergelijken.

Begrijp ons niet verkeerd. Gezond eten en bewegen is belangrijk. Het houdt je fit en energiek. Maar er is méér dan gezond eten en iedere dag in de sportschool staan. Met de volgende stappen blijf je gelukkig zonder iedere dag obsessief bezig te zijn met hoe jij er deze zomer bijloopt in je bikini.

“Niemand is perfect, ook #fitgirls niet”
Mensen doen graag alsof, maar écht niemand is perfect. Stop dus ook met streven naar perfectie! Het leven van een #fitgirl ziet er rooskleurig uit: zonder problemen vroeg opstaan om vervolgens alles te geven in de sportschool. Prachtige maaltijden en een geweldig sociaal leven. Maar niemand vertelt je dat het drie kwartier duurt om van hun lunch zo’n kunstwerk te maken voordat het op Instagram gaat. Alleen de mooie dingen worden gedeeld: ‘weer een kilo kwijt!’, ‘mijn vetpercentage is weer gedaald.’ Tegenslagen horen natuurlijk niet in het leven van een echte #fitgirl, dus dat wordt niet gedeeld.

 “Sla de sportschool een keer over”
Je hoeft echt niet iedere dag te trainen. Geen zin om te gaan? Blijf lekker een dagje thuis! Een dag niet sporten is écht geen ramp. Wil je toch iets doen? Ga eens een stuk wandelen. Wandelen is super goed voor het verbranden van vet en je bent ook nog eens in de buitenlucht. Het is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken. Muziek aan en gaan!

“Ongezond eten is belangrijk voor je mentale gezondheid”
Gezond eten is belangrijk, maar ongezond eten óók. Iedere dag sla eten is net zo ongezond als iedere dag patat eten. It’s all about the balance. Werk lekker een hele chocoladereep weg als jij daar zin in hebt. Bepaalde stoffen in chocola zorgen er zelfs voor dat je hersenen endorfine aanmaken. En laat dat nou net een stofje zijn waar je gelukkig van wordt. Af en toe ongezond eten is dus écht goed voor je.

 “Stop met jezelf vergelijken!”
Of het nu om schoenen, kleding of een perfect lichaam gaat, we vergelijken ons altijd met anderen. Er is altijd wel iemand ‘beter’, ‘slimmer’, of ‘dunner’ dan jij. Maar in plaats van je te focussen op anderen, focus je eens op jezelf. Kijk naar je positieve kanten, maar ook naar je negatieve kanten. Probeer jezelf te verbeteren op punten die je kan verbeteren. Dit geeft je zelfvertrouwen een boost. Als je de volgende keer door je timeline scrolt en een geweldige foto ziet, denk dan bij jezelf ‘damn, mijn kont is geweldig.’ En onthoud: het gras is altijd groener aan de overkant.

“Jezelf dingen verbieden is niet oké”
Heb je ooit tegen een kind gezegd dat hij niet op de bank mag springen? Was het volgende wat hij deed op de bank springen? Juist. Iemand of jezelf iets verbieden heeft een omgekeerd effect. Dus als je tegen jezelf zegt dat je geen chips mag eten, kan je vanaf dat moment aan niks anders meer denken. Eet dus gerust een bakje chips tijdens Temptation Island. Wanneer je het verbiedt, houd je dit misschien eventjes vol. Maar voor je het weet heb je een zwak moment en eet je meteen drie hele zakken leeg.

Geschreven door: Natasja Blouw

Beeld: Unsplash

 

Lees ook: Kampeer voordelig met de Decathlon kortingscode