Lifestyle

8x hoe je het beste omgaat met een beugel

Keek jij vroeger ook altijd naar de serie ‘Beugelbekkie’, dan hoopte je vast ook dat jij nooit in haar schoenen kwam te staan. Helaas heb je iets minder geluk, want niet voor niets lees je nu dit artikel. Een beugel is mega vervelend, maar vergeet niet dat je het allemaal doet voor een mooie en recht gebit. Vind je het hebben van een beugel lastig? Girlscene heeft 8 tips op een rijtje gezet die jou helpen deze ijzeren vriend te overleven.

Een beugel hebben is nooit fijn, tenminste dat vinden de meeste meiden. We durven onze crush niet te zoenen, een appel eten gaat moeilijk en kauwgom is verboden terrein. Ughh… een beugel is alles behalve fijn. Toch moeten we je meegeven dat dankzij een beugel jouw tanden (bijna) altijd beter uitzien na het dragen ervan. Om deze periode toch een stukje beter te maken zet Girlscene speciaal voor alle beugeldragers de onderstaande tips op een rijtje.

1. Haal vloeibaar eten in huis
Na het inbrengen van de beugel of de controle afspraak, ben jij waarschijnlijk niet te genieten. Je mond doet pijn en eten wanneer je honger hebt gaat niet. Aii, hier word je humeur niet beter op. Wees voorbereid en haal bijvoorbeeld pudding of yoghurt in huis, zo krijg je toch wat binnen en heb je geen last van een pijnlijke mond tijdens het eten.

2. Volg de regels die jouw orthodontist voorschrijft
Dit klinkt echt mega saai en onaantrekkelijk, maar alleen dan bereik jij wat de bedoeling is van zo’n beugel. Je wilt toch niet dat je jouw beugel voor niks draagt?! Poets dus regelmatig je tanden, verwissel de elastiekjes indien nodig en skip plakkerig eten en/of snoep. Voor je het weet zeg jij bye bye tegen jouw beugel.

3. Glimlach de hele dag door
We snappen dat je dit het liefste niet doet, maar het is toch zonde om al die tijd je glimlach te verbergen? En daarnaast is het mega leuk wanneer klasgenoten zien dat je beugel eruit is, ze overspoelen je met complimentjes over jouw mooie tanden. Happy girl!

4. Neem je tandenborstel overal mee naartoe
Dit is echt een life hack, het gaat namelijk nog vaak voorkomen dat je iets tussen je beugel hebt zitten en een tandenborstel komt dan als geroepen. Nooit meer ongemakkelijke momenten terwijl je een stukje appel tussen je beugel uit probeert te pulken. Iew!

5. Gebruik de wax regelmatig
Vooral als je een gevoelige mond hebt is de wax een life saver. Scherpe randjes of een stangetje dat een beetje uitsteekt… Met de wax erop zorg je ervoor dat het een stuk comfortabeler wordt in je mond. Wanneer je het niet meekrijgt, raden we je aan het altijd even aan je orthodontist te vragen. Naast wondjes in je mond zijn droge lippen ook een veelvoorkomend probleempje. Lippenbalsem to the rescue!

6. Ben niet bang om te zoenen
Het lijkt allemaal heel eng, zoenen met een beugel. Maar je hoeft helemaal nergens bang voor te zijn. Tijdens een zoen zonder beugel, voel je (als het goed is) toch ook geen tanden? Doe wel even voor het zoenen je elastiekjes uit als je die hebt, dat zoent namelijk niet zo lekker ;-).

7. Leg de aandacht ergens anders dan bij je mond
Voel je je echt niet fijn met een beugel, leg dan de nadruk op iets anders. Een fleeky make-up look doet wonderen en legt de nadruk niet alleen op je mond. Door jouw ogen bijvoorbeeld eruit te laten springen door een mooie oogschaduw look, voel jij je een stuk zelfverzekerder. In dit artikel vind je verschillende looks die jouw beugel zeker weten doet verdwijnen. Niet alleen voor een gala, maar ook voor als je gewoon lekker zin hebt in een full make-up look.

8. Zorg voor voldoende elastiekjes
Als jij naast de beugel ook elastiekjes erbij moet dragen, is het slim om in elke tas wel een zakje met elastiekjes te stoppen. Die kleine rotdingen raak je namelijk mega snel kwijt. Mega handig om ze altijd bij de hand te hebben.

Wil je naast rechtere tanden ook wittere tanden? Neem dan een kijkje in dit artikel.

Bron: Oral-B, Wattpad | Beeld: iStock

Bedankt Britt M. voor de tip!

Must reads 👀