Beauty

5 manieren om je donkere kringen aka wallen weg te werken

Je wekker gaat en je duikt meteen de badkamer in. Yay, je hebt er zin in. Totdat je in de spiegel kijkt en je meteen weer die verschrikkelijke wallen ziet, vervelend. Hier hebben we helaas allemaal weleens last van. Gelukkig bestaan er tips & tricks hiervoor. Met de juiste tips en tools komen we er gelukkig wel. Lees maar mee!

Drink genoeg water
Genoeg water drinken is erg goed voor je huid, maar óók voor je wallen. Je lichaam heeft namelijk vocht nodig, omdat je afvalstoffen je lichaam moeten verlaten. Als je niet genoeg drinkt hopen al die afvalstoffen op in je lichaam. Dit laat je lichaam ook zeker merken. Probeer iedere dag twee liter water te drinken. Je lichaam zal je hiervoor dankbaar zijn en als cadeau ben jij van je wallen af. Bye bye wallen ;-).

Een goede dosis slaap
Slapen is hartstikke belangrijk, dat weten we allemaal. Je lichaam heeft dan de kans om te herstellen en uit te rusten. Maar het helpt ook zeker om wallen te voorkomen. Zeven uur (het liefst acht!) is voldoende, want dan hebben je wallen genoeg tijd om te verdwijnen. Lukt het niet om een nacht voldoende slaap binnen te krijgen? Wikkel dan een paar ijsklontjes in een theedoek of huishoudfolie en laat het een paar minuten op je ogen liggen. De kou zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten samentrekken, waardoor jouw wallen sneller verdwijnen. Lukt het je vaker niet om in slaap te komen? Dan helpt dit artikel

Wallen wegwerken

Concealer
Gelukkig bestaat dit wondertje. Met concealer kun jij gemakkelijk je wallen wegwerken. Zorg ervoor dat de kleur van je concealer met je huidskleur matcht. Weet je niet welke kleur het beste is? Dan zal dit artikel zeker helpen. De beste manier om je concealer aan te brengen is door middel van een ‘V’ lijn. Dit kun je met je vingers blenden of met een sponsje speciaal voor concealer en foundation. Daarna kun je een poeder erover heen aanbrengen, zodat het de hele dag blijft zitten. Voilà, bye bye wallen! Tip: breng je concealer aan in daglicht, zo zie je het beste hoe je make-up erop zit. Zo sta je niet voor verrassingen als je later op de dag in de spiegel kijkt.

Rode lippenstift
Ja je leest het goed, je wallen kun je ook wegwerken met rode lippenstift. De kleur zorgt er namelijk voor dat de blauw/paarse van de donkere plekjes op je huid neutraliseert. Een klein kwastje gebruiken is erg handig, omdat je het dan zo egaal mogelijk kunt maken. Breng de lippenstift aan op de plekken waar jij denkt dat je het nodig hebt. Daarna kun je je foundation aanbrengen met een sponsje, ook over de rode lippenstift. Niet schrikken als de lippenstift nog een klein beetje zichtbaar is, dit zal vanzelf verdwijnen. Waar lippenstift toch wel allemaal niet goed voor is. ;-)

Altijd je make-up eraf halen
Dit blijft een gouden regel: ALTIJD je make-up eraf halen. Soms heb je geen zin om je make-up ervan af te halen of val je per ongeluk in slaap met je make-up op.  Dit blijft helaas de grootste beauty-zonde die we allemaal wel eens maken. Het verstopt namelijk de poriën en dat kan puistjes en wallen veroorzaken. Denk de volgende keer twee keer na als je besluit om met make-up op te slapen. Gelukkig bestaan er ook makkelijke manieren om je make-up te verwijderen, namelijk make-upreinigingsdoekjes. Dit bespaart je tijd en is ook nog eens super easy.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook