Food

Deze 9 wraps maak jij makkelijk en snel voor onderweg

2

Wraps zijn heel makkelijk om te maken en handig om mee te nemen naar je werk, school of ergens anders. Je hebt er niet heel veel voor nodig. Met één pakje wraps kun je al lunch maken voor een paar dagen. Je kan ze heel makkelijk bewaren door ze in aluminiumfolie op te rollen en in je koelkast te bewaren. Je kunt ze helemaal aanpassen op wat jij lekker vindt. Wij hebben een aantal voorbeelden voor jullie op een rijtje gezet als inspiratie voor je wraps.

1. Kipfilet

Ingrediënten:​
- 2 wraps
- 4 plakjes kipfilet
- 1 bakje roomkaas met kruiden
- 1 handje rucola
- halve komkommer

Smeer een laagje roomkaas (met kruiden) op je wrap. Leg twee plakjes kipfilet op de roomkaas. Snijd de komkommer in plakjes. Verdeel als laatste de rucola en de stukjes komkommer eroverheen. Je kunt voor wat extra smaak wat peper en/of zout toevoegen aan de wrap. Nu hoef je hem alleen nog maar op te rollen en neem je hem zo meenemen.

2. Griekse wrap

Ingrediënten:​
- 2 wraps
- 1 kipfilet
- gyroskruiden
- handje ijsbergsla
- halve komkommer
- tzatziki (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

Marineer de kipfilet met wat gyroskruiden. Bak de kipfilet in een pan met wat olie gaar. Maak de tzatziki (yoghurt met komkommer en knoflook) klaar of gebruik een tzatzikisaus uit de supermarkt. Snijd de kipfilet in stukjes als deze helemaal gaar is. Snijd de komkommer in plakjes. Beleg de wraps met een laagje tzatziki, de kipfilet sukjes, de komkommer en voeg een handje ijsbergsla toe voor een verfrissende smaak. 
Tip: Deze wrap is ook lekker als je hem een paar seconden opwarmt in de magnetron.

Wraps makkelijk lunch3. Makreel

Ingrediënten:​
- 2 wraps
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel sambal (eventueel)
- 1 tomaat
- 1 makreel
- handje rucola

Meng de mayonaise met de sambal voor een pittige smaak. Als je niet van pittig houdt, gebruik dan alleen mayonaise. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Maak de makreel schoon. Verdeel de tomaat, makreel en een handje rucola over de wrap. Verdeel als laatste de (sambal)mayonaise eroverheen.
Tip: Als je de wrap niet makkelijk kunt oprollen, kun je ook de onderkant naar binnen vouwen.

4. Tonijn

Ingrediënten:​
- 2 wraps
- kappertjes
- 1 blik tonijnstukken in olijfolie
- 1 blikje maiskorrels
- 4 eetlepels yoghurt mayonaise
- handje cherrytomaten

Laat de tonijn en maiskorrels en kappertjes uitlekken. Meng de yoghurtmayonaise door de tonijn in een kommetje. Voeg hier ook peper of zout aan toe voor extra smaak. Voeg de maiskorrels en de kappertjes toe aan het tonijnmengsel. Snij de cherrytomaten door de helft. Verdeel het tonijnmengsel over de wrap. Voeg de cherrytomaten toe en oprollen maar. 

5. Ni­çoi­se

Ingrediënten:​
- 2 wraps
- 1 hardgekookt ei
- halve rode ui
- handje cherrytomaten
- 1 blik tonijnstukken in olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- 200 gram panklare sperziebonen

Pel het hardgekookte ei en snij deze in kleine stukjes. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten in een pan met water. Snij ondertussen de cherrytomaten in stukjes en laat de tonijn uitlekken in een kom. Meng de olijfolie van de tonijn met de mayonaise voor een dressing. Leg alle ingrediënten op de wrap en verdeel de dressing eroverheen. 

Lunch wraps onderweg makkelijk6. Zalm en avocado

Ingrediënten:​
- 2 wraps
​- 1 avocado (eet rijp)
- halve rode ui
- 1 bakje roomkaas met kruiden
- halve rode paprika
- 1 blikje zalm

Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Laat de zalm even uitlekken en versnipper deze. Snijd de avocado doormidden en snijd het vruchtvlees in halve plakjes. Verdeel de roomkaas met kruiden over de wrap en verdeel de zalm, ui en paprika eroverheen. Leg als laatst de plakjes avocado er bovenop.

7. Kip pesto

Ingrediënten:​
- 2 wraps
​- 4 plakjes kipfilet
- 1 eetlepel crème fraiche
- 1 eetlepel pesto
- handje parmezaanse kaas
- handje rucola

Meng de crème fraiche met de pesto en parmezaanse kaas in een kom. Verdeel dit mengsel over de wraps. Leg de kipfilet en de rucola eroverheen. Rol de wrap op en je bent klaar. Simpel hé?

Wraps lunch makkelijk eten8. Hummus en groente

Ingrediënten:​
- 2 wraps
- hummus spread
​- 1 paprika
- halve courgette 
- halve aubergine
- handje cherrytomaten
- handje rucola
- olijfolie

Verwarm je oven voor op 175 graden. Snijd de paprika, courgette en aubergine is plakjes. Leg de plakjes groenten op een ovenschaal en verdeel er een beetje olie overheen. Laat de groenten een paar minuten grillen in de oven tot ze wat bruine randjes krijgen. Verdeel de hummus op de wraps. Leg hier de gegrilde groenten op. Snij de cherrytomaten door de helft. Voeg als laatste de tomaten en de rucola toe.

9. Ei en ham

Ingrediënten:​
- 2 wraps
- halve paprika
​- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 plakjes ham
- 1 bakje roomkaas met kruiden
- 2 eieren
- halve prei
- olijfolie
- scheutje melk

Snijd de prei en paprika in stukjes. Bak de prei en paprika in een pan met een scheutje olijfolie. Meng de eieren in een beker met de kruiden en een scheutje melk. Meng dit goed door elkaar. Giet het eimengsel bij de paprika en prei en meng alles goed door elkaar in de pan. Roer het ei in snippers en zorg dat het een beetje bruin bakt. Smeer de roomkaas met kruiden over de wrap. Leg de plakjes ham op de roomkaas. Verdeel als laatste het roerei uit de pan eroverheen.

Tip: In plaats van aluminiumfolie kun je wraps ook bewaren in een lunchbox. Dit is veel milieubewuster en kun je steeds herbruiken.

Bron: lekkerensimpel.com, theanswerisfood.com, ah.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 1 jaar geleden Roos - Redacteur (redactie)

    @Claudia Je brengt ons op een goed idee Claudia, we gaan binnenkort aan de slag met meer vega recepten .

  • 1 jaar geleden Claudia Dijkhuizen

    Jammer dat er zo weinig vega opties waren..

  1. 1