Lifestyle

Deze ‘body-positive’ Instagrammers geven jou zelfvertrouwen

Deze Instagrammers maken je tijdlijn een heel stuk positiever. Deze meiden zijn namelijk plus-size model en worden ook wel ‘body-positive’ Instagrammers genoemd. We zien tegenwoordig veel meer plus-size modellen op Insta. Sommigen daarvan zijn zelfs Insta famous geworden, zoals deze 7 succesvolle body-positive Instagrammers.

1. Bodyposipanda

View post on Instagram
 

Megan Jayne Crabbe was vijf jaar oud toen ze zichzelf niet ‘dun genoeg’ vond. Ze probeerde af te vallen en werd op haar veertiende geconstateerd met de eetstoornis anorexia. Na twee jaar diëten, ziekenhuisbezoeken en psychiatrische behandelingen ontdekte Megan de ‘body positivity-beweging’ en begon haar herstel volgens haar pas echt. Ze heeft haar haar inmiddels al in alle pastelkleuren geverfd en heeft ze een eigen website waar ze af en toe artikelen over haar lichaam plaatst. 

2. Bonjourclem

View post on Instagram
 

Clémentine Desseaux is een Franse body-positive model. Je kunt uren door haar Instagram scrollen. Onder veel van haar Instagramfoto’s zet zij een doordachte, mooie bijschrift. Toen ze achttien jaar was heeft ze haar foto’s opgestuurd naar een Frans modellenbureau. Behalve dat ze model is voor kleding merken, heeft ze ook haar eigen ‘All Woman Project’ opgezet.

3. Lornalitz

View post on Instagram
 

Lornalitz Baez begon een modellencarrière op haar twaalfde. Ze werd runner-up in de miss Puerto Rico. Ze gebruikt haar sociale media nu ook veel om aandacht te krijgen voor de hard nodige hulp voor haar thuis-eiland Puerto Rico. Nu is Lornalitz een Amerikaans model en een bekend body-positive model. Ze heeft zelfs shows gelopen voor Baby Phat, DaDa, Lady Enyce en nog veel meer. Ook was ze te zien op de reality-shows Curvy Girls en Model Latina.

4. Khrystyana

View post on Instagram
 

De 32-jarige Khrystyana Kazakova is een body-positive activist en heeft al meer dan 300 duizend Instagram volgers. Ook Khrystyana vond zichzelf vroeger ‘te dik’ en was uren in de sportschool te vinden. Ze schreef zelf onder haar Instagram, ‘Ik kreeg meer gewicht, haatte mezelf steeds meer totdat ik geen energie meer over had om mezelf nog te haten’. Ze is daarna uit haar depressie gekomen en gestopt met proberen om af te vallen. Dit jaar heeft ze zelfs meegedaan aan America’s Next Top Model.

5. The12ishstyle

View post on Instagram
 

Katie Sturino komt uit New York en gelooft erin dat elke leuke stijl chique kan staan bij welke maat dan ook. Ze staat bekend als de ‘mama’ van haar hondje Toast, en ze heeft een mode merk genaamd ‘Tinder PR’ opgericht. Ze richt zich vooral op kledingmerken met goede kwaliteit. Katie heeft een unieke stijl en is een gepassioneerde plus-size model.

6. Supermodelemme

View post on Instagram
 

Emme is een tv-persoonlijkheid, woordvoerder van verschillende merken, model, consultant, auteur, creatief directeur van haar eigen kledinglijnen, overlevende van kanker, docent en ze heeft nog heel veel meer dingen gedaan die te maken hebben met het opkomen voor plus-size vrouwen. Emme is al meer dan twee jaar een belangrijk gezicht in de mode-industrie. 

7. Barbienox

View post on Instagram
 

Barbie Ferreira is een 21-jarig model uit New York. Ze is nu een Amerikaans model voor onder andere een merk van American Eagle Outfitters. Ze heeft veel aandacht gekregen voor het omhelzen van haar geweldige figuur. Haar weigering om te fotoshoppen en op te komen voor plus-size modellen heeft haar een goed imago bezorgd.

Bronnen: Hellogiggles.com, Blossombooks.nl, | Beeld: iStock

 

Lees ook: Shinen met jouw curvy maten: gebruik de Happy Size kortingscode!

Must reads 👀