Lifestyle

Waarom sommige mensen 'Yanny' horen en anderen 'Laurel'

Het lijkt een makkelijke vraag: hoor jij Yanny of Laurel? Het internet is in de ban van een geluidsfragment, omdat jouw beste vriendin iets anders kan horen dan jij. Ben jij #teamyanny of #teamlaurel: kom erachter door het fragment in dit artikel te luisteren. En we leggen je meteen uit waarom de één Yanny hoort en de ander Laurel. 

Of je nu Yanny of Laurel hoort: er is geen juist antwoord. Beide namen zijn te horen, het verschilt alleen per persoon wat je brein ervan maakt. Laurel is met een zwaardere stem te horen, Yanny met een hogere stem. Het ligt eraan welke stem je gehoor opvangt. 

Leeftijd
Daarin speelt leeftijd een belangrijke rol. Jonge mensen horen vaker Yanny, omdat zij hogere tonen nog goed kunnen horen. Naarmate je ouder wordt gaat het bereik van je gehoor achteruit en hoor je waarschijnlijk Laurel. 

Yanny én Laurel
Het zou ook goed kunnen dat je de ene keer Yanny hoort, en de andere keer Laurel. Dat kan ermee te maken hebben op welk apparaat je het fragment luistert. Speel dus een beetje met de volume en verschillende apparaten om erachter te komen wat je écht hoort. 

Hoor jij Yanny of Laurel? Luister het fragment hieronder:

Beeld: iStock | Bron: nos.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook