Nieuwe BB Creams

Beauty door Redactie

Lezers en schrijvers van Beautyblogs zijn al jaren groot fan van BB cream. BB creams zijn al jaren een groot succes in Aziatische landen en sinds een tijdje zijn ze ook in Nederland te koop. We schreven al eens over de BB cream van Une waar we best over te spreken waren. Ook Garnier kwam met een BB cream, maar dat was volgens de experts meer een gekleurde dagcreme. Nu zijn er weer nieuwe merken met een BB cream.

Wat is BB cream ook alweer precies?
Volgens onze zus Beautyscene: “BB staat voor "Blemish Balm", een sterk herstellend en verzorgend product voor de huid. In de jaren vijftig werd de eerste BB cream door dermatologen ontwikkeld in Duitsland, de cream werd bijvoorbeeld voorgeschreven na een peeling. De huid herstelde zeer snel na het gebruik van de BB cream. Dit "wondermiddel" werd pas veel later echt ontdekt door de beauty liefhebbers toen iemand een BB cream meenam naar Korea. Het product was direct een hype, een handige all-in-one creme die de huid prachtig laat stralen, dat wilde iedere Aziatische vrouw wel.”

Nieuwe BB crèmes:

L’oreal BB cream Nude Magique BB cream

Nieuwe bb creams

Volgens L'oreal: een crème die de huid perfectioneert, de textuur van je huid egaliseert en kleine imperfecties bedekt.
Textuur: licht, luchtig, geen parfum, niet kleverig.
Dekt: Lichte dekking, bijna doorzichtig, maar tegelijkertijd zorgt het wel voor een egale kleur op je gezicht. Het geeft een klein beetje kleur.
Aanbrengen: met je vingers. Het is een grijzige substantie met kleine bolletjes erin, die bolletjes zorgen ervoor dat de crème de kleur van je huid aanneemt.
Verwijderen: dit is een make-upproduct dus dient verwijderd te worden met make-up remover.
Huid: deze crème is ideaal voor mensen met een normale tot gecombineerde vette huid. Als je een droge huid hebt zou je wat extra moisturizer kunnen gebruiken.
Vergeleken met andere BB creams: Het is minder foundation-achtig in vergelijking met de “echte” BB cream, er zitten ook geen verzorgende bestandsdelen in de crème.
Ons oordeel: OK, fijn voor overdag, maar er zijn crèmes te koop die op ieder vlak beter zijn.

De L’oreal Nude Magique BB cream is te koop bij de meeste drogisterijen en kost €13,99.

Estee Lauder Daywear Anti-Oxidant BB Crème SPF 35

nieuwe bb creams
Volgens Estee Lauder: direct een egale en gezonde teint, super sterke zonbescherming met SPF 35, sterk hydraterend, helpt overtallige olieproductie te onderdrukken.
Textuur: voelt als een dikke moisturizer
Dekt: goed, maar voor echte littekens heb je toch nog wel een camouflagestift nodig.
Aanbrengen: als een foundation
Verwijderen: twijfelgevalletje, we gaan toch maar voor make-upremover, gewoon om zeker van onze zaak te zijn.
Huid: we lazen op internet dat sommige mensen acne kregen van de crème, anderen met acne waren juist heel erg tevreden. De crème is ook hydraterend, dus zeker aan te raden voor meiden met een vochtarme huid.
Vergeleken met andere BB creams: De crème van Estee Lauder mag dan wel BB heten, het staat bij hen niet voor Blemish Balm maar Beauty Benefit. Dit is misschien een beetje misleidend, maar hierdoor hoeven ze zich niet te verdedigen tegenover originele BB creams.
Ons oordeel: Dit is één van de beste BB-creams die er op dit moment op de Westerse markt te koop zijn. Hij dekt, hij verzorgt en beschermt.

De Estee Lauder Daywear Anti-Oxidant BB Crème SPF 35 is te koop bij de betere drogisterijen en kost €36,-.

Andere "Westerse" merken die met een BB cream op de markt zijn gekomen:MAC (€ 30, te koop bij MAC counters en winkels) en Vichy (€ 29,50 te koop bij de apotheek). Ook Clinique zal binnenkort met een BB cream komen!

Meer lezen over BB Creams, bezoek dan zus Beautyscene!

Hebben jullie al eens een BB cream geprobeerd? Zo ja, welke? En wat vonden jullie ervan?

Door Annemerel