Films & Series

13 redenen waarom jij aan 13 Reasons Why moet beginnen

Iedereen heeft vast wel eens de naam van de populaire serie 13 Reasons Why horen vallen. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Het heftige verhaal over tiener Hannah Baker die zelfmoord pleegt heeft ons het hele seizoen bezig gehouden. Na het succes van seizoen één is seizoen twee al onderweg. Half mei kunnen we eindelijk weer binge watchen, maar voor de meiden die nog niet aan seizoen één zijn begonnen hebben wij hier 13 redenen waarom jij nu aan 13 Reasons Why moet beginnen (voordat seizoen twee begint).

#1 13 Reasons Why is geen ‘standaard-serie’
Verre van zelfs. Het verhaal van de serie 13 Reasons Why is verre van cliché…

#2 De serie doorbreekt taboes
Er komen heftige onderwerpen aan bod in de serie, zoals zelfmoord. Hiermee doorbreekt de serie taboes en dat is hartstikke goed. Een hele goede reden om te kijken dus.

#3 Het verhaal maakt emoties in je los
Naast dat 13 Reasons Why taboes doorbreekt maakt het bij veel meiden emoties los. Het gaat in de serie niet over kleine pesterijen, maar laat juist zien dat de wereld niet perfect is.

#4 Je leeft mee met de hoofdpersonen in de serie
Elke aflevering is vernoemd naar één van de personages. Juist omdat elke aflevering zich op iemand anders richt, is het makkelijk om je in deze persoon in te leven.

via GIPHY

#5 13 Reasons Why staat op Netflix
Wil jij beginnen aan de serie 13 Reasons Why? Netflix is your best friend. Ook deze serie staat gewoon op Netflix. Ook 13 Reasons Why seizoen 2 staat binnenkort gewoon op Netflix, want het is een Netflix orginal serie. Winnen!

#6 De serie is ontroerend
Ja ladies, pak de tissues er maar bij. Bij deze serie houd je het niet droog. Bij het tragische verhaal van Hannah Baker houden niet veel meiden (en jongens) het droog…

#7 Je kunt er met vriendinnen over praten
De serie is ontzettend populair, dus grote kans dat op z’n minst één vriendin de serie ook heeft gezien zodat jullie er lekker met elkaar over kunnen praten.

#8 13 Reasons Why zet je aan het denken
De serie laat heel duidelijk zien dat mensen fouten kunnen maken. De makers van de serie kiezen hierbij geen kant, waardoor je ook ziet dat de ‘bad guy‘ niet altijd bewust is van zijn of haar slecht daden.

via GIPHY

#9 Je gaat anders naar bepaalde situaties kijken
Dit klinkt misschien heftig, maar de serie drukt je op de realiteit. Het leven gaat niet altijd over rozen en dat laat de serie duidelijk zien.

#10 13 Reasons Why is heel herkenbaar
Ze laten in de serie duidelijk zien dat niet alles in de wereld geweldig is. Dit zorgt voor veel herkenbaarheid onder jonge meiden.

#11 Je hebt nog 13 afleveringen om te kijken
Wanneer je aan de serie begint heb je nog, je raadt het al, 13 aflevering om te kijken.

#12 Je hebt een nieuwe reden om een Netflix-marathon te houden
Sla die popcorn maar in en hurry up! Alles al gezien van 13 Reasons Why? Netflix mag blijven, er is namelijk meer onderweg… 

via GIPHY

#13 Het nieuwe seizoen 13 Reasons Why begint 18 mei
13 Reasons Why seizoen 2 is hier! Dat wordt binge watchen.

Must reads 👀