Goede zonbescherming!

Beauty door Redactie

Van Etos kregen wij een hele handige waaier, hierop staat welke zonbescherming bij welk huidtype hoort. Wij wilden dat jullie niet onthouden, want het is heel belangrijk om met de juiste factor zonnebrand de zon in te gaan. Verbranden is namelijk niet alleen niet mooi, het is ook ongezond!

goede zonbescherming

Om te beginnen:
"Als je nog onder de zestien jaar bent, heb je nog geen ‘volwassen huid’ en dan heb je dus extra bescherming nodig. Er wordt aangeraden om je in te smeren met een hoge bescherming. Factor 30-50 is een veilige richtlijn."

Zeer lichte  huid
"Als je rossig bent of lichtblond haar hebt, lichte ogen en misschien wel sproeten, dan verbrandt je huid waarschijnlijk zeer snel en wordt je nauwelijks bruin in de zon.
Advies: jouw huid heeft gemiddelde tot hoge bescherming nodig, dus factor 25-30."

goede zonbescherming

Lichte huid
"Heb jij blond haar en lichte ogen? Dan heeft jouw huid een grote kans om in de zon te verbranden en word je maar langzaam bruin.
Advies: jouw huid heeft gemiddelde bescherming nodig. Koop dus zonnebrand met factor 15-25."

goede zonbescherming

Licht getinte huid
"Heb jij donkerblond tot bruin haar en vrij donkere ogen? Dan verbrandt jouw huid niet snel en wordt je gemakkelijk bruin.
Advies: gebruik lage of gemiddelde bescherming met een factor van 10-15."

Getinte huid
"Heb jij donker haar en donkere ogen? Dan verbrandt jouw huid bijna nooit en krijg je heel snel een diepbruine kleur.
Advies: jouw huid heeft een lage bescherming nodig. Smeer je dus wel in! Maar factor 6-10 is waarschijnlijk genoeg."

goede zonbescherming

Voor de gelegenheid hebben wij een paar zonnebrandmerken getest op onder andere smeerbaarheid en geur. In de zon testen is voorlopig nog een beetje lastig. We gaan ervan uit dat je met deze zonnebrand, als je je regelmatig insmeert met de juiste factor, niet verbrandt.

goede zonbescherming

Nivea Sun Protect & Bronze sun spray, SPF 30
Deze zonnespray heeft een fijn pompje waar gewoon witte zonnebrandcrème uitkomt. De zonnebrand ruikt zoals elke Nivea zonnebrand ruikt: heerlijk. De crème smeert heel erg makkelijk uit. Hij voelt wel een beetje plakkerig. Leuk extraatje: zegt waterbestendig te zijn en ondersteund het natuurlijke bruiningsvermogen van de huid. (Nivea Sun Protect € 15,49 en Bronze sun spray € 16,99)

goede zonbescherming

Garnier Melk Anti-uitdroging, SPF 20
Deze zonnemelk heeft geen pompje, waardoor er meer kans is dat je teveel neemt. De zonnebrand smeert wel goed uit, maar is ook weer een beetje plakkerig. De crème ruikt goed en zegt waterbestendig te zijn. (Garnier Melk Anti-uitdroging € 14,99)

goede zonbescherming

Etos zonnespray limited edition, SPF 30
Deze zonnespray spuit wat dikkere druppels dan Nivea en smeert daarom iets minder snel uit (maar dat is nog steeds snel!). Hij voelt een beetje vettig, maar plakt niet. Ook deze zonnebrand ruikt lekker en het flesje ziet er fashionable uit, met dat roze en geel. En hij is handig voor in je tas vanwege het kleine formaat. Het pompje werkt prima. (Etos zonnespray limited edition € 2,90)

goede zonbescherming

Lancaster Sun Beauty, SPF 10
De crème smeert fijn en plakt niet. Alweer een zonnebrandcrème met een hele fijne geur. De crème voelt hydraterend aan. Het is minder handig dan een spray, omdat er ook hier makkelijk te veel uit komt. (Lancaster Sun Beauty, € 29,95)

goede zonbescherming

Smeer jij je altijd goed in?

Door Annick

Bron: Etos
Bron beeld: Weheartit