Beauty

Goede zonbescherming!

93

Van Etos kregen wij een hele handige waaier, hierop staat welke zonbescherming bij welk huidtype hoort. Wij wilden dat jullie niet onthouden, want het is heel belangrijk om met de juiste factor zonnebrand de zon in te gaan. Verbranden is namelijk niet alleen niet mooi, het is ook ongezond!

goede zonbescherming

Om te beginnen:
"Als je nog onder de zestien jaar bent, heb je nog geen ‘volwassen huid’ en dan heb je dus extra bescherming nodig. Er wordt aangeraden om je in te smeren met een hoge bescherming. Factor 30-50 is een veilige richtlijn."

Zeer lichte  huid
"Als je rossig bent of lichtblond haar hebt, lichte ogen en misschien wel sproeten, dan verbrandt je huid waarschijnlijk zeer snel en wordt je nauwelijks bruin in de zon.
Advies: jouw huid heeft gemiddelde tot hoge bescherming nodig, dus factor 25-30."

goede zonbescherming

Lichte huid
"Heb jij blond haar en lichte ogen? Dan heeft jouw huid een grote kans om in de zon te verbranden en word je maar langzaam bruin.
Advies: jouw huid heeft gemiddelde bescherming nodig. Koop dus zonnebrand met factor 15-25."

goede zonbescherming

Licht getinte huid
"Heb jij donkerblond tot bruin haar en vrij donkere ogen? Dan verbrandt jouw huid niet snel en wordt je gemakkelijk bruin.
Advies: gebruik lage of gemiddelde bescherming met een factor van 10-15."

Getinte huid
"Heb jij donker haar en donkere ogen? Dan verbrandt jouw huid bijna nooit en krijg je heel snel een diepbruine kleur.
Advies: jouw huid heeft een lage bescherming nodig. Smeer je dus wel in! Maar factor 6-10 is waarschijnlijk genoeg."

goede zonbescherming

Voor de gelegenheid hebben wij een paar zonnebrandmerken getest op onder andere smeerbaarheid en geur. In de zon testen is voorlopig nog een beetje lastig. We gaan ervan uit dat je met deze zonnebrand, als je je regelmatig insmeert met de juiste factor, niet verbrandt.

goede zonbescherming

Nivea Sun Protect & Bronze sun spray, SPF 30
Deze zonnespray heeft een fijn pompje waar gewoon witte zonnebrandcrème uitkomt. De zonnebrand ruikt zoals elke Nivea zonnebrand ruikt: heerlijk. De crème smeert heel erg makkelijk uit. Hij voelt wel een beetje plakkerig. Leuk extraatje: zegt waterbestendig te zijn en ondersteund het natuurlijke bruiningsvermogen van de huid. (Nivea Sun Protect € 15,49 en Bronze sun spray € 16,99)

goede zonbescherming

Garnier Melk Anti-uitdroging, SPF 20
Deze zonnemelk heeft geen pompje, waardoor er meer kans is dat je teveel neemt. De zonnebrand smeert wel goed uit, maar is ook weer een beetje plakkerig. De crème ruikt goed en zegt waterbestendig te zijn. (Garnier Melk Anti-uitdroging € 14,99)

goede zonbescherming

Etos zonnespray limited edition, SPF 30
Deze zonnespray spuit wat dikkere druppels dan Nivea en smeert daarom iets minder snel uit (maar dat is nog steeds snel!). Hij voelt een beetje vettig, maar plakt niet. Ook deze zonnebrand ruikt lekker en het flesje ziet er fashionable uit, met dat roze en geel. En hij is handig voor in je tas vanwege het kleine formaat. Het pompje werkt prima. (Etos zonnespray limited edition € 2,90)

goede zonbescherming

Lancaster Sun Beauty, SPF 10
De crème smeert fijn en plakt niet. Alweer een zonnebrandcrème met een hele fijne geur. De crème voelt hydraterend aan. Het is minder handig dan een spray, omdat er ook hier makkelijk te veel uit komt. (Lancaster Sun Beauty, € 29,95)

goede zonbescherming

Smeer jij je altijd goed in?

Door Annick

Bron: Etos
Bron beeld: Weheartit

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

93 reacties

 • 7 jaar geleden Rieke

  gut ik haat mijn witte huid zo ¬¬

 • 7 jaar geleden anouk1989

  Wat een onzin allemaal! Als je GEEN huidkanker wil en je huid goed wil beschermen, moet je je altijd smeren het liefst met factor 30 of hoger, hierdoor wordt je net zo bruin als een lagere factor! Dermatologen in het ziekenhuis zweren hierbij!

 • 7 jaar geleden mandy359

  ik heb blond haar en blauwe ogen en ik word heel snel bruin, ik verbrand dus amper of helemaal niet

 • 7 jaar geleden ditisleonie

  Nou mijn huid is licht, bruine ogen en donkerblond/bruin haar, en ik wordt dus echt onmogelijk bruin. ik krijg wel zomersproeten -___-

 • 7 jaar geleden Hectisch

  Ik heb donker haar, met donkere ogen én een donkere huid. Ik word ook snel bruin, maar ik moet me ook wel goed insmeren hoor anders word ik alsnog zo rood als een kreeft :P

 • 7 jaar geleden crazylittleaddict

  Dafuq heeft je haar kleur nu weer met verbranden te maken? Ik heb donkerbruin haar van mezelf en sproeten, dus verbrand gewoon facking hard met factor 10-20 en heb echt wel factor 30 nodig. Dit artikel is niet echt logisch, het heeft namelijk ook met je genen te maken of je de aanleg hebt om snel te verbranden of niet, dat heeft niks met je haarkleur van doen!

 • 7 jaar geleden Eline

  Dit artikel komt helaas een paar verbrande huidtinten te laat.

 • 7 jaar geleden Merve1

  wat nou als je donker haar met lichte ogen hebt

  staat er helemaal niet bij

 • 7 jaar geleden GummyBear123_

  nope, ben donkerblond en heb donkere ogen en toch verbrand ik redelijk snel !!! en daar komt nog eens bij dat ik gewoon een lichte huid heb.

  volgens mij klopt hier echt helemaal niks van!!!

 • 7 jaar geleden Peacebone

  Het ligt toch niet je haarkleur welk type huid je hebt? Ik heb donker haar en donkere ogen maar een lichte huid. Beetje scheef.

 • 7 jaar geleden Sharona

  Dat gedoe met wat voor kleur haar enz. heb je een lichte huid (en verbrand je snel) en word je niet snel bruin smeer dan gewoon met hoge factor heb je bruine huid en word je snel bruin smeer dan gewoon met lage factor...

 • 7 jaar geleden MOU

  Ik heb bruin haar en bruine ogen en toch verbrand ik snel.

 • 7 jaar geleden DELIGHTOS

  @breathtaking_

  Er staat toch gemiddelde tot hoge bescherming

 • 7 jaar geleden takeadeepbreath

  sorry maar volgens mij klopt er niet veel van deze tips.. zeer lichte huid (dus bijvoorbeeld rood haar/lelieblanke huid/hele lijf vol sproeten) en dan zou je 'gemiddelde' bescherming nodig hebben?

 • 7 jaar geleden Cindy

  Hoe zit het met een lichte huid, lichte ogen en donker haar?

 • 7 jaar geleden Cluddclo

  en hoe zit het dan met donker haar en lichte ogen, en licht haar met donkere ogen?

 • 7 jaar geleden Gleegirl

  Goed dat er eindelijk eens wordt gewezen op de gevaren van verbranden.

  Wel jammer dat de factoren niet echt kloppen volgens mij.

 • 7 jaar geleden manuela

  ik heb rossig en lichte huid

  en verbrand dus heel snel

  maar ben niet veel in de zon

  maar als ik een middag in de zon sta

  ben ik echt verbrand

 • 7 jaar geleden Mandyxy

  Ik heb een licht getinte huid en ben nog nooit verbrand. Maar af en toe smeer ik me wel in

 • 7 jaar geleden DELIGHTOS

  @xxnadia

  wat een rare reactie..

  overmorgen wordt het dan wel slechter weer, maar daarna word het gewoon weer mooi hoor. En we zitten trouwens nog in mei, dus nog veel mooi weer voor de boeg!

 • 7 jaar geleden DELIGHTOS

  In grote lijnen klopt het wel. Kan soms wat afwijken.

  Ik heb een lichte huid en rood haar van nature.

  Maar toch kan ik als ik aan de zon gewend ben goed met een factor 15/20 smeren zonder te verbranden! In het begin neem ik wel een hoge factor en dat bouw ik dan af, gaat prima! Maar het is natuurlijk per persoon verschillend

 • 7 jaar geleden Koosje

  handig artikeltje.

 • 7 jaar geleden Virgoxo

  Veel te lage factoren.. Ik heb donker haar en donkere ogen met een hele lichte huid, ik verbrand nog met baby zonnebrand.

  Goed dat dit artikel er is, dat wel. De gevaren zijn minder bekend dan ze zouden moeten zijn.

 • 7 jaar geleden Denise_J

  Dit klopt echt niet. Of nou ja, de factoren zijn wel ERG laag. Ik ben blond en heb lichte ogen, maar verbrand niet snel. Toen ik onlangs een huidanalyse deed zij die vrouw dat ik wel minstens factor 30 moet hebben.

 • 7 jaar geleden Pammiex

  klopt niet echt..

  ik heb donkerblond haar met groene ogen

  en het type "lichte huid" en niet "getinte huid"

 • 7 jaar geleden MyUsername

  Super goed dat jullie hier aandacht aanbesteden! Mensen beseffen vaak niet hoeveel schade de zon kan aanrichten. Zelfs hier in Nederland en zelfs als je niet pal in de zon gaat zitten. Het is eigenlijk het hele jaar door belangrijk om een dagcrème te gebruiken met daarin een zonnebescherming (krijg je minder snel rimpels!)

  Wat ik wel erg jammer vind is dat er vrij lage beschermingsfactoren worden aangegeven. 50+ is in principe niet nodig, maar 30 is toch wel echt aan te raden. Zeker voor mensen met een lichte huid. Je moet er namelijk ook vanuit gaan dat we eigenlijk te weinig zonnebrandcreme per keer smeren. Je smeert vaak maar de helft van je bescherming. Een factor 10 wordt dan 5, dat is natuurlijk vrij laag. En vaak smeren we te weinig op een dag. Eigenlijk zou je om de 2 uur moeten smeren (dit doet niemand, maar probeer het wel regelmatig te doen)

 • 7 jaar geleden MayaCupcake

  Ik heb donkerblond haar en bruine ogen en een best getinte huid (ben ook de donkerste van de familie) en vroeger was ik véél lichter en had lichtblond haar en ik kan 4 dagen tot een week rondlopen in ballerina's (als er zon is natuurlijk) zonder zonnebrand in Nederland en dan zie je op me voeten duidelijk een verschil tussen waar me huid was bedekt en niet, haha... In warmere landen smeer ik me wel in

 • 7 jaar geleden felice

  ik heb middenblond haar, lichte ogen maar verbrandt echt bijna nooit! en wordt ook heel snel bruin

 • 7 jaar geleden xIriishh

  donkerblonde haren en hazel kleurige ogen (groen/bruin dus) Maar ik verbrand vrij snel en wordt langzaam bruin. Klopt dus ook niet echt :p

  Toen ik 7 ofzo was werd ik wel echt super snel bruin

 • 7 jaar geleden RRRfashion

  ik heb die lancaster, die is echt goed. Belangerijk is dat hij niet plakt.

 • 7 jaar geleden ~¤Lola¤~

  is bruin haar en licht blauwe ogen ook goed??

  ik word snel bruin en verbrand bijna nooit.

  ben zoo blij dat ik de huid van me pap heb <3

 • 7 jaar geleden idk :)

  ik heb zwart haar en donkerbruine ogen en m'n rug is vandaag nog verbrand toen ik ging zwemmen. Ik had factor 30 op gemeerd. Het is niet echt waar dus

 • 7 jaar geleden Liessx

  hier klopt echt helemaal niks van....

 • 7 jaar geleden NailsByStephanie

  Getinte huid hier!

  Wisten jullie dat hoe donkerder je huidskleur is(van zichzelf) hoe beter je al beschermt bent tegen de UV stralen, en ook huidkanker. Dus hoe donkerder je bent, hoe minder kans op huidkanker.

  Van de dokter geleerd!

 • 7 jaar geleden ChocolateMuffin

  "Deze zonnemelk heeft geen pompje, waardoor er meer kans is dat je teveel neemt" Dat heb je toch zelf in de hand? En met een spray spuit je er soms ook naast. Beide hebben zo zijn voor- en nadelen. Annick heeft duidelijk de voorkeur voor de spray. Ikzelf gebruik liever de oude vertrouwde fles

 • 7 jaar geleden Julie

  @Pineapple_x i know the feel

 • 7 jaar geleden Pineapple_x

  Oke dit klopt eigenlijk niet. Ik ben rossig-bruinig-rodig-blonderig en heb donkere ogen (bruin met een beetje groen.) En een super lichte huid met sproeten. Dus dat donkere ogen ding wil niet zeggen dat je niet snel verbrand. Ik ben na 5 minuutjes al rood.

 • 7 jaar geleden Jurissa

  @ PiraatPiet on

  'Word je' is goed hoor.

  Want het is 'Je loopt -> Loop je"

 • 7 jaar geleden Merel

  ik verbrand gelukkig nioet zo snel maar toch smeer ik me altijd in met factor 30!

 • 7 jaar geleden Claudia

  Ik word best mooi bruin, maar ik heb zeker factor 50 nodig wil ik niet verbranden. Vat dit op als richtlijnen tenzij je wilt verbranden natuurlijk

 • 7 jaar geleden Sandra

  Voor mij geld het helaas niet helemaal. Ik heb heel donkerbruin haar donkere ogen maar zeer lichte huid en sproeten en verbrand onwijs snel en word niet bruin. Maar toch wel een goed artikel

 • 7 jaar geleden Floor

  het klopt idd niet helemaal, ik heb blond haar,

  lichte huid, lichte ogen en er staat dat ik zeer

  snel verbrandt terwijl ik heel snel bruin word

  en niet verbrand! verder wel een superleuk

  artikel! goed dat jullie hier zoveel aandacht

  aan schenken want het is belangrijk!

 • 7 jaar geleden WernerDeWalvis

  Ik vind het dom dat je haarkleur erbij word gezet, dit heeft niet altijd te maken met je huidskleur. Ik heb heel donkerbruin haar (bijna zwart) en bruine ogen maar verbrand net zo snel als iemand met huidtype 1 of 2..

 • 7 jaar geleden Amareterram

  Ik heb van mezelf een hele lichte huid en donker haar (maar toen ik 4 was had ik wel rossig haar dus daar zal het wel van komen) en ik heb me de hele dag ingesmeerd met factor 20 en ik ben zo erg verbrand en het doet zo veel pijn, de volgende keer neem ik wel factor 50

 • 7 jaar geleden ilovebakery

  Ik heb gewoon donker haar, bruine ogen en gisteren 6 x ofzo met factor 30 ingesmeerd, nog altijd verbrand

 • 7 jaar geleden Noah

  Dagje strand en ik ben INTENS verbrand...

 • 7 jaar geleden Busracik

  handig Ik kreeg paar weken terug gratis zonnebrandcreme van etos huismerk mee Hij ruikt super lekker

 • 7 jaar geleden Veerle

  ik heb een lichte huid, en bruine ogen met bruin haar. ben net terug van een week barcelona en heb me daar ingesmeerd met factor 30. ben geen tint bruiner geworden haha, ach liever wit dan verbrand toch

 • 7 jaar geleden Nadia

  Beetje laat he, als het overmorgen alweer slecht weer wordt.

 • 7 jaar geleden Pivoine

  Ik ben de "Lichte huid" qua omschrijving, maar ik heb wel gewoon donker haar en blauwe ogen. Achja, het zijn maar richtlijnen he

  Ik heb bij de Etos een keer zo'n miniflesje gehaald, echt super handig voor als je snel verbrandt! Neem 'm altijd mee naar school, zodat ik me tijdens een tussenuur een beetje in kan smeren (:

 • 7 jaar geleden Horizon

  Oh bij mij klopt het idd(:

 • 7 jaar geleden Judith

  ik heb licht blond haar en donker bruine ogen..

  wat te doen?! ;p

 • 7 jaar geleden Roxane

  yeaaay donker haar en donkere ogen.. bring it on sunshine !

 • 7 jaar geleden BarelyDaisy

  Dit komt goed van pas!

 • 7 jaar geleden Anaiiiiiis

  Verwachten jullie nu echt dat Girlscene voor ELKE type een advies klaar heeft? Komaan, ja, toevalling kan het bij jou totaal niet kloppen maar dit is wel standaard bij de meerderheid zo. Dus stop met zeiken omdat jij er niet tussenstaat. Ze kunnen toch moeilijk voor elke uitzondering gaan uitzoeken wat de beste factor is. Wees eens niet zo negatief en denk logisch na.

 • 7 jaar geleden valeriox

  ik heb blond haar en blauwe ogen, maar ik verbrand echt noooit nog maar 1x gehad.

 • 7 jaar geleden Sharon

  de 3e licht getinte huid (:

 • 7 jaar geleden Trasure

  Ik heb heel donker bruin haar en ook erg donkere ogen, maar wel een erg lichte huid.. Dan moet ik dus bij het 'midden' kijken?

  Follow my blog:

  http://trasure.blogspot.com

 • 7 jaar geleden Lebonheur

  Ik heb donker blond haar en redelijk donkere ogen maar wel een lichte huid.. neem aan dat je vooral naar de huidtype moet kijken en niet naar je haar?

 • 7 jaar geleden LittleMacaroon

  waarom staat er geen bruine haarkleur maar lichte huid tussen. want ik ben nu iets tussen die 2e en 3e in.

 • 7 jaar geleden Nicol

  @itstinybitches Blijft maar 1 jaar goed, dus je moet wel elke zomer een nieuwe kopen.

  Ik heb ook biodermal, vind het echt goed werken!

 • 7 jaar geleden Tessaapp

  Van de Ambre Solaire is de spuitpomp heel erg fijn! Daar komt geen crème uit maar een soort vettig vocht. Daarbij voel je die nauwelijks zitten.

  Wij hebben altijd Ambre Solaire omdat dat ik wel eens last heb (gehad) van zonne allergie en dit was de eerste waarbij ik daar geen last van had. En dat het echt werkt bleek wel toen mijn zusje op vakantie het restje crème dat ze op haar handen had afsmeerde aan haar rug maar de rest niet insmeerde, waarop haar rug volledig verbrande, behalve die handafdruk :')

  Ik gebruik altijd in het voorjaar factor 30 en bouw af naar 20. Ik heb een lichte huid, blond haar en sproeten.

 • 7 jaar geleden LuctorEtEmergo

  Ik gebruik zonnebrand & after sun van Biodermal. Werkt ook heel goed.

 • 7 jaar geleden PEPINOO

  Ik gebruik 30, ik verbrand soms, vorig jaar ben ik op m'n arm wel heel erg verbrand en had een blaar. Heb er nu nog een litteken van, maar dit is eigenlijk het enige erge wat ik heb meegemaakt.

 • 7 jaar geleden mmalu

  Ik verbrand NOOIT. En met zonnebrandcreme factor 30 ben ik nu zo rood als een kreeft.. Gelukkig weet ik dat het snel bruin word

  BLOG

 • 7 jaar geleden MonkeyStephanie

  Heb rood haar, lichte ogen, lichte huid & sproeten,

  en zelfs met factor 50 3x per dag smeren verbrand ik op vakantie nog

 • 7 jaar geleden Eline

  ik heb donkerblond haar, donkere ogen maar verband wel snel ahhahaha..

 • 7 jaar geleden Elianne

  Blond haar & lichte ogen, en ben inderdaad al heel erg verbrand.

 • 7 jaar geleden truelife

  Ik denk eerder dat het gewoon aan je huidtype ligt, want ook al heb je donker haar en donkere ogen wie weet heeft iemand van je familie de huid die snel verbrand en heb je dat wel van diegene, dus ik denk dat welke kleur haar je hebt je gewoon goed moet insmeren en ja de ene verbrand sneller dan de andere..

  xx

 • 7 jaar geleden ROBSESSEDD

  factor miljoen is voor mij wel van toepassing gok ik zo

 • 7 jaar geleden Daphne

  hier staat dat ik niet snel verbrand, ik zit hier te typen met bloedrode schouders die pijn doen as hell. :'( haha terwijl ik me met 20 heb ingesmeerd.

 • 7 jaar geleden Julia

  @PiraatPiet: 'Word je' is gewoon goed geschreven hoor. Als het andersom stond, dan zou het wel 'je wordt' geweest zijn.

 • 7 jaar geleden Stark

  Fijn artikel! Ik had eig wel wat meer reviews willen zien, er zijn namelijk zo veel verschillende merken x__x

  Ik gebruik voor mijn vriend nu factor 50 van Hema, die is 8 euro en werkt prima. Zelf heb ik eig niet nodig, maar ik smeer me 1 a 2x per dag in met factor 10 en dan zo een die aanvoelt als een olie. Meer om andere redenen, maar ook fijn dat het tegen de zon beschermd :3

 • 7 jaar geleden Michelle

  Iedereen zit te zeuren over haarkleur en kleur ogen, maar kijk vooral naar je huid! Ben je een bleekscheet, dan is het logisch dat je sneller verbrand dan wanneer je getint bent.. Het artikel gaat over het feit dat je je goed moet insmeren..

 • 7 jaar geleden Anna

  Haha, ik heb donkerblond haar en lichte ogen. Verbrand niet snel (eigenlijk helemaal niet), maar word ook niet snel bruin. Welk type heb ik dan?

 • 7 jaar geleden Coconutgirl

  Ik denk dat het in het algemeen wel klopt dat donkere types makkelijk bruinen en lichtere types eerder snel verbranden, maar je mag dit zeker niet in categorieën gaan onderverdelen. Iedereen is anders en ik vind dat je gewoon voor jezelf moet weten of je snel verbrandt of niet.

  Bovendien is het volgens mij ook belangrijk dat je bij de eerste zonnestralen een hogere beschermingsfactor gebruikt, en naarmate dat je bruiner wordt, je een lagere factor kan gebruiken.

 • 7 jaar geleden PiraatPiet

  Er staan hier wel een aantal werkwoordspellingfouten in

  word je

  het ondersteunt

  En met dit weer is het makkelijk te testen :P

 • 7 jaar geleden LOVETRULY

  Ik verbrand best snel, daarom gebruik ik altijd factor 30-50.

 • 7 jaar geleden Gloria

  Ik val onder geen enkele categorie. Ik heb bruin haar en blauwe ogen, maar een hele bleke huid en ik verbrand dan ook snel. Nu heb ik een zonneallergie zegt de huisarts en het is super irritant!

 • 7 jaar geleden Inez

  ik heb donker haar en donkere ogen maar bruin word ik echt niet snel . Verbranden doe ik ook niet, maar opzich wel een handig artikel!

  Alleen jammer dat er hier geen zon meer is ...

 • 7 jaar geleden Alinagapi

  Ik heb donker haar, donkere ogen, maar word helemaal niet zo snel bruin en verbrand best snel.

 • 7 jaar geleden Thamar

  @SsuusS Waarschijnlijk smeer je je dan in met een oude zonnebrand. Na zo'n 3 jaar is de bescherming namelijk volledig verdwenen. Probeer eens een nieuwe fles!

 • 7 jaar geleden Luigi

  Ik vind dit een beetje onzin. Ik heb donkerbruin (lees: puur chocolade kleur) haar en ben ontzettend bleek met sproeten, en ik ben na een half uurtje zon zo rood als het maar zijn kan.

  Ik vind dit meer een richtlijn, wat niet op ieder van ons moet betrekken.

  En waar is de factor 50+ voor de risicogroepen?

  En ik zeg erbij: Tuurlijk zijn er uitzonderingen bij die na een half uurtje zonnen een mooi kleurtje hebben. (voordat ik 100 aanvallen over me heen krijg)

 • 7 jaar geleden Ville88

  En wat heb je voor Bruin haar, blauwe ogen, wit als melk en sproeten?

 • 7 jaar geleden Jannieskway

  Ik vind artikel niet echt kloppen: Ik ben donkerblond maar heb blauwe ogen en verbrand niet gauw en wordt supersnel bruin, en ik ben in de winter ook altijd nog bruin.

  Toch smeer ik me heel vaak in en gebruik ik aftersun!

  must read;

  http://janniekswayofbeauty.blogspot.com

 • 7 jaar geleden Jurissa

  "Licht getinte huid

  "Heb jij donkerblond tot bruin haar en vrij donkere ogen? Dan verbrandt jouw huid niet snel en wordt je gemakkelijk bruin.

  Advies: gebruik lage of gemiddelde bescherming met een factor van 10-15.""

  Euhm, ik vind deze dingen een beetje te algemeen. Ik heb donker blond - bruin haar, donker bruine ogen en toch ben ik hartstikke blank en word amper bruin.

 • 7 jaar geleden rara-avis

  donker haar en donkere ogen, maar ook wat sproeten, verbrand na een half uur al en word niet super snel bruin :'D dus neem aan dat ik dan alsnog een redelijk hoge factor zou moeten gebruiken...

 • 7 jaar geleden Grace

  Ik gebruik die leuke zonnebrand van Byron Bay Australia

 • 7 jaar geleden Susan

  ik smeer me de hele week al in, met de goede factor, maar verbrand nog steeds...

 • 7 jaar geleden imamermaid

  tja en donker haar en lichte ogen?

 1. 1