Beauty

13 redenen waarom een kort kapsel helemaal 2018 is

Veel meiden hebben prachtige lange lokken, maar ook de kortere kapsels zien we steeds vaker terug in 2018. Van celebs tot influencers en bloggers, veel ladies zetten de laatste tijd de schaar in hun lange lokken en dat levert vaak een tof resultaat op. Overweeg jij ook wel eens een korte coupe te nemen? Dan hebben wij hier 13 redenen waarom jij ook eens een kort kapsel moet proberen.

1. Het is lekker luchtig in de zomer
Gooi die haren maar in de lucht, want wat is een kort kapsel toch heerlijk. Zeker met de zomerse temperaturen, heb jij geen last van de hitte. Lang leve kort haar.

2. Je haar droogt supersnel
Nog even snel douchen? Jij hebt geen föhn nodig, jouw haar droogt super snel aan de lucht. Meiden met lang haar lopen soms wel een uur met een handdoek op het hoofd en jouw haar is binnen het uur al opgedroogd. Love it!

3. Je haar klit minder snel
Lang haar gehad? Dan heb jij ongetwijfeld wel eens flinke knopen in je haar gehad, waarbij je even flink moest borstelen om deze vervelend klitten eruit te krijgen. Met kort haar heb je hier véél minder last van en hoef je je haar maar 

4. Bad hair days heb jij niet meer
Bad hair day, wat is dat? Jij herinner je de laatste bad hair day niet eens, dit was waarschijnlijk toen je nog lang haar had ;-). Zijn jullie al in voor korte kapsels, dames?

5. Je gebruikt minder shampoo
Omdat je minder haar hebt, heb je ook (veel) minder shampoo nodig. Dat merk je natuurlijk ook gelijk in je portemonnee. Reken maar uit. Dan kun je misschien toch dat leuke shirtje kopen.

korte kapsels haar

6. Je doucht veel korter
Over besparing gesproken… Ook met douchen ben je een stuk sneller klaar met een kort kapsel. Je bespaart hier niet alleen geld, maar ook nog eens tijd en bent lekker milieubewust bezig. Win-win situatie!

7. Je bent veel sneller klaar met borstelen
Wat een voordelen zitten er aan kort haar. Herken je de struggle nog van het borstelen, zeker na het douchen? Met extreem lang haar zijn meiden soms wel een kwartier(!) bezig. Met kort haar heb jij je lokken binnen een minuut uitgekamd.

8. Je hoeft niet na te denken wat je met je haar gaat doen vandaag
Je haar is geknipt in een bepaald model, waardoor het eigenlijk al meteen perfect valt als jij ‘s ochtends wakker wordt. Geen gedoe met stijl- en krultangen. Lange leve korte kapsels, dames!

9. Je hebt geen dure haarproducten nodig
Nog een besparend puntje voor meiden die kort kapsel overwegen. Je bespaart waarschijnlijk ook een hoop geld omdat je (waarschijnlijk) veel minder haarproducten gebruikt. Een serum voor droge punten heb jij niet meer nodig, want jouw haar is waarschijnlijk al hartstikke gezond.

10. Je slaapt fijner met kort hoor
Geen gedoe met grote vlechten of een intense knot op je hoofd. Nee, jij kunt gewoon gelijk gaan slapen want jouw haar ligt niet meer in de weg met zo’n lekker kort kapsel.

11. Je hoeft minder te betalen bij de kapper
Wil jij je haar verven? Met een korte coupe betaal je bij de meeste kapsalons een stuk minder. Want hey, je gebruikt natuurlijk ook een stuk minder verf.

12. Je blijft nergens aanhaken
Denk aan knopen aan je jas, herkenbaar? Jouw korte kapsel komt niet eens in de buurt van de knopen van je jas waardoor je kapsel perfect in model blijft.

13. Je bent uniek
Ben jij al overtuigd van een kort kapsel? Veel meiden durven de lange lokken niet in te wisselen voor een kortere coupe, dat maakt jou daarom uniek!. Go for it!

Beeld: Unsplash