Beauty

Zo zorg je ervoor dat je haar in de zomer niet beschadigt

In de zomer heeft je haar heel wat te verduren... UV-straling van de zon, het zoute water van de zee, zonnebrand, zweet, zand, noem maar op. In de zomer wordt je haar super snel vet door alles wat er in komt. Het liefst was je elke dag je haar, maar dat is ook weer niet goed voor je haar. In dit artikel vertellen we je hoe je je haar wel goed kan beschermen in de zomer.

Bedekken
Om te zorgen dat je haar niet te hele dag wordt bloodgesteld aan het zonlicht, kun je het beste je haar bedekken. Door middel van een leuke sjaal of hoed kun je het grootste deel van je haar al afschermen. Als je haar beschermd zit onder een hoed of sjaal wordt het ook niet beschadigd door de wind.

Haarzonnebrand
Er zijn shampoos die SPF bevatten. Het is niet de bedoeling dat je gewone zonnebrandcrème in je haar smeert, want dat is erg vettig voor je haar! Maar er zijn dus speciale shampoos met SPF voor je haar. Zo bescherm je je haar tegen schadelijke UV-stralen en zorgt het ervoor dat je haar niet uitdroogt door de zon. 

Losse haarstijlen
Je kunt het beste je haar zo veel mogelijk vast dragen. Door een strakke staart, knot of vlecht beschadig je je haar alsnog. Maak je knot of vlecht dus iets losser. Zo zit je haar wel uit je gezicht maar zit het niet te strak. Een messy look voor deze zomer dus.

Conditioner
Als je je haar gaat wassen, gebruik dan altijd conditioner. Door je shampoo droogt je haar snel uit en in de zomer heeft je haar juist extra bescherming nodig.

Tip: Is je conditioner op? Je kunt zelf heel makkelijk conditioner maken. Meng en eetlepel appelazijn (of olijfolie als je geen azijn in huis hebt) in een kopje met warm water. Spoel het goed uit en je haar heeft weer een gezonde glans.

Geen haarverkleuring
Als je blond haar hebt of je haar blond hebt geverfd kan het zo zijn dat je haar een blauwgroene tint krijgt wanneer je in een zwembad zwemt. Ga voordat je het zwembad in duikt even onder de douche, gebruik een conditioner met veel siliconen of bijvoorbeeld kokos- of olijfolie en laat het product in je haar zitten. Je haar is dan al nat en zal in het water minder snel het zwembad water absorberen. Ook kun je tijdens het zwemmen het beste een knot in doen zodat je haar niet te veel in het water hangt.

Zo weinig mogelijk wassen
Door vaak je haar te wassen verwijdert je hoofdhuid zijn natuurlijke oliën, waardoor je hoofdhuid de extra olieproductie stimuleert. Daardoor krijg je nog meer behoefte om het nog meer te wassen. Spoel je haar na het zwemmen in de zee of het zwembad alleen af met water en draag daarna je haar bijvoorbeeld in een knot. Ook kun je droogshampoo gebruiken om het wassen van je haar net iets langer uit te stellen.

Haarolie
Voeg na het wassen van je haar een voeding rijke haarolie aan je haarpunten toe. Het is bij een haarolie belangrijk dat je het niet door je hele haar smeert. Je haar kan dan weer vettig worden. Als je de olie alleen in je haarpunten toevoegd worden je haren al voldoende verzorgd.

Gebruik geen warme apparaten
Probeer om zo min mogelijk je haar te föhnen, stijlen of te krullen. Je haar wordt in de zomer al genoeg blootgesteld aan warmte. Föhnen is in de zomer zelfs overbodig, buiten droogt je haar al snel genoeg op. Je haar stijlen als het al droog is zorgt ook voor nog meer beschadiging. Een messy look staat zelfs mooier met wat losse (niet-steile) plukjes.

Haarborstel
Gebruik in plaats van je gewone haarborstel met dichte haren, een kam met bredere tanden. Wanneer je haar nat is en je probeert je klitten uit je haar te trekken met je borstel dan breek je heel snel je haren. Tip: laat je haren eerst even handdoekdroog worden voordat je het borstelt. Kammen met brede tanden zijn het beste voor het ontwarren van je natte haar.

Bron: Treehugger | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook