Lifestyle

6 tips voor als jouw beste vriendin haar lover op nummer één zet

Fries before guys… toch? We hebben allemaal wel één vriendin die we onze beste vriendin mogen noemen. Ze is de vriendin die altijd voor je klaar staat en het juiste advies geeft. Samen op vakantie, samen in de klas en samen hebben jullie dezelfde ‘frenemies‘. Maar wat nou als alles wat jullie ooit samen deden, niet meer samen wordt gedaan. Cupido heeft zijn pijltje gericht op jouw bestie en het lijkt erop dat je langzaam maar zeker het derde wiel wordt. Wat nu?! Girlscene helpt je en zet 6 dingen op een rijtje waardoor je dit overleeft. 

Je beste vriendin heeft een vriendje, wat nu?! Even lijkt het erop dat jij voor altijd op nummer één staat, maar dan wordt het duidelijk dat dit niet meer aan de orde is. De afspraak die jullie maakten aan het begin van jullie vriendschap is verleden tijd. Het is wel begrijpelijk dat haar lover langzaam om nummer één komt te staan, maar leuk is dit niet. Met de volgende tips ga jij hiermee om als een pro.

#1 Praat met elkaar, face to face
Dit gesprek is absoluut geen gesprek voor op WhatsApp of via een telefoongesprek. Dit is een gevalletje face to face. Laat haar weten dat jij je hier niet zo lekker bij voelt en dat het lijkt alsof je zomaar aan de kant wordt gezet. Doe dit met een normale toon, niemand wilt namelijk dat er een ruzie uit voortvloeit. Vergeet ook niet dat zij ook gevoelens heeft en haar kant van het verhaal ook kwijt mag, het is ten slotte geen eenrichtingsverkeer. Het belangrijkste is hierbij misschien wel dat jullie beide kanten van het verhaal moeten begrijpen en samen een oplossing moeten vinden. Een gesprek in real life doet soms nog wel eens wonderen. 

#2 Geef haar de tijd
Het is voor je bestie ook allemaal nieuw… zo’n vriendje. Gun haar de tijd om eraan te wennen. Als ze alles een beetje op een rijtje heeft gezet en aan het idee is gewend, spreek je haar hierop aan. Misschien draait ze ook wel bij en is een gesprek of iets anders helemaal niet nodig. Haar de tijd geven is het beste wat je kunt doen, zo voorkom je onnodige ruzies en weet je zeker of ze daadwerkelijk alleen maar voor haar lover kiest of misschien wordt het een gedeelde eerste plek. You never know!

#3 Wees eerlijk tegen haar
Als beste vriendin is het jouw taak om overal en altijd eerlijk te zijn tegenover elkaar. Daar ben je beste vriendinnen voor, die laten elkaar niet in de steek of voor schut lopen. Deze regel geldt ook nu, vertel eerlijk dat jij je een beetje buitengesloten voelt. Ze begrijpt dit vast wel en dan komen jullie er samen uit. Eerlijk zijn duurt het langst, en is absoluut de beste optie.

#4 Spreek af met andere vriendinnen
Laat het even duidelijk zijn dat een bff niet jouw leven hoort te beïnvloeden. Je hebt vast nog zat andere vriendinnen die ook jouw aandacht verdienen. Doe leuke dingen, spreek met de andere meiden af en vergeet even dat een jongen op nummer één wordt gezet bij jouw bestie. 

#5 Laat je emoties niet de overhand nemen
Soms zijn wij meiden nou eenmaal een emotioneel wrak en hoe moeilijk het soms ook is… het in bedwang houden van deze emoties is het beste. Wil je dat het allemaal goed komt en er een oplossing wordt gevonden, let dan op je emoties. je wilt namelijk niet zielig gevonden worden als je dit ook niet bent. Af en toe mag er heus wel een traantje vloeien. Het is ook niet niks dat jouw beste vriendin die eerst alleen van jou was, nu gedeeld wordt met een jongen. Maar denk dan gelijk even terug aan puntje twee, geef elkaar de tijd. Begrijp dat dit voor haar ook nieuw is, jullie moeten beiden even een weg hierin vinden en uiteindelijk komt alles goed.

#6 Blijf aardig, ze is namelijk nog steeds je bestie
Zit er zo veel woede in jou verstopt? Forget about that! Blijf aardig en begripvol, dat is het allerbelangrijkste. Ze is nog altijd jouw bestie, daar is namelijk niks aan veranderd. Samen komen jullie overal uit en ook nu er vriendjes in het spel komen, blijft jullie vriendschap sterk. Als je er maar samen aan werkt.

Niet alleen als jouw bestie een vriendje krijgt moet je voor haar klaarstaan, er zijn genoeg andere situaties waarbij jullie elkaar hard nodig hebben. Je leest het in dit artikel. En deze dingen… tja die begrijpen alleen jij en je beste vriendin.

Bron: Cosmopolitan, Glamour, Dolly | Beeld: iStock