News

‘Het liefdesverdriet deed me de das om’: vijf mensen met obesitas geven zichzelf bloot

De Britse zender BBC3 heeft een opvallende documentaire gemaakt over vijf mensen met obesitas. De documentaire ‘The Naked Truth: Obesity’ laat de opmerkelijke levens zien van vijf vrouwen en mannen met overgewicht. Ze krijgen veel kritiek op hun lichamen, maar dit weerhoudt ze niet van het doen wat ze leuk vinden. Zo is één van de vijf zelfs fitnessinstructrice bij een sportschool. Wow! Wij vinden het absurd en knap tegelijk, lees snel verder hoe deze mensen zich letterlijk en figuurlijk blootgeven voor de camera.

Fitnessinstructrice én obesitas
Eén van de vijf obese mensen is Kat. Met haar 108 kilo is ze erg zwaar maar nog altijd erg actief bezig. Mensen zijn geshockeerd als ze te horen krijgen dat Kat in de sportschool staat als fitnessinstructrice. Niets mis mee toch, Kat zit vol  body confidence en dat vinden wij super goed! De reden van haar overgewicht is (helaas) liefdesverdriet. Kat raakte op haar zestiende al zwanger waarop een break-up volgde. Hierdoor ging ze steeds meer eten en in anderhalve maand ging ze van maat 40 naar maat 56. Aii. Gelukkig heeft Kat haar lichaam aanvaard, twee jaar geleden werd zij namelijk gekozen tot de Britse Miss Beauty Curve. You go girl!

In de video vertellen Kat, Jo, Sophie Mayanne, Jed en Corey over hun overgewicht en waarom het zover is gekomen. In het begin van de video hoor je de meest voorkomende uitspraken over hun uiterlijk. Het zijn harde uitspraken, maar gelukkig weten ze er goed mee om te gaan. Wij vinden het in ieder geval knap!

Watch on YouTube

Bron: HLN, Nieuwsblad | Beeld: iStock

Must reads 👀