Lifestyle

Hemelvaartsdag: winkels open, dat betekent shoppen!

Overmorgen is het Hemelvaartsdag en dat betekent dat we (bijna) allemaal vrij zijn. Joehoe! Hopelijk blijft het droog, dan is het de perfect dag om iets te ondernemen met vrienden of familie. Nog niks op de planning staan? Wat dacht je van een heerlijk dagje shoppen? Heel veel winkels zijn namelijk gewoon open en bekijk hier een greep uit de leukste steden die gewoon geopend zijn tijdens Hemelvaartsdag. Winkels open? Shoppen maar!

1. Almere
Waar zijn de winkels open? Hemelvaartsdag kun jij je prima een dagje vermaken in het centrum van Almere. De stad telt meer dan 400(!) winkels en ligt ook nog eens lekker centraal in Nederland.

2. Leeuwarden
Iets minder centraal ligt Leeuwarden, maar daarom niet minder leuk. Ook in deze knusse stad zijn de winkels geopend tijdens Hemelvaartsdag. Winkels open betekent shoppen, dus hup op naar Leeuwarden! Struin door de kleine schattige steegjes van Leeuwarden en ontdek de leukste winkeltjes. Kleine pauze tijdens je shopping spree? Strijk neer voor een koffiepauze bij Post Plaza of ga lunchen bij Stek.

View post on Instagram
 

3. Arnhem
In Arnhem zijn veel winkels open. Hemelvaart vieren in de hoofdstad van Gelderland is dus ook geen gek idee. Genoeg winkels om je de hele dag te vermaken én hele leuke hot spots. Ga je vroeg op pad? Ga dan lekker ontbijten bij Bos & Heij en shop de leukste accessoires bij Lost in Wanderland.

4. Nijmegen
Yay, ook Nijmegen tijdens Hemelvaartsdag winkels open. Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt om eens goed te gaan shoppen, maar deze Hanzestad is hartstikke gezellig én een echte shopstad. Naast de grote ketens zoals H&M en een grote (!) Primark heeft Nijmegen ook veel schattige kleine winkeltjes en leuke conceptstores.

5. Groningen
Iets meer naar het noorden ligt studentenstad Groningen. Naast het feit dat deze stad ‘s avonds super gezellig is, kun je hier overdag ook super goed shoppen. Toffe sieraden scoren? Dat doe je bij Holtbar. Dol op cupcakes, macarons en alles wat zoet is? Ga dan eens langs bij Lovely Little Living.

6. Maastricht
Het is voor veel meiden waarschijnlijk een eindje rijden, maar dan ben je wel in één van de mooiste Zuidelijke steden van Nederland. 

7. Designer Outlet Center Roermond
Niet ver van Maastricht ligt de Designer Outlet Center Roermond en ook daar zijn op Hemelvaartsdag winkels open. Ben je uitgekeken in Maastricht? Dan kun je nog heerlijk verder shoppen in Roermond.

8. Den Bosch
Niet alleen kun je heerlijk shoppen in Den Bosch, maar uiteraard moet er ook genoeg ruimte zijn voor een pauze met Bossche bollen. Yummie! 

9. Tilburg
De laatste stad in het zuiden van Nederland is Tilburg. Deze Brabantse stad is wederom misschien niet een stad die nog op je shopping list stond, maar wel een heerlijke winkelstad. Achter het Centraal Station ligt ook nog een verborgen hotspot, namelijk Spoorzone. Een coole plek met skatepark, koffietentjes en cultuurfabriek.

10. Amsterdam
Uiteraard mag onze hoofdstad Amsterdam niet ontbreken. Hier zijn bijna alle winkels áltijd open, dus ook tijdens Hemelvaart winkels open. Hier kom je dus gelukkig nooit voor teleurstellingen te staan. Van Primark tot Brandy Melville en vergeet natuurlijk de 9 straatjes niet.

11. Haarlem
Vind je Amsterdam iets te druk? Ga dan naar Haarlem! Net zo gezellig als Amsterdam maar dan ‘n stukkie kleiner. Ga lekker eten bij French Napa of sluit af bij het strand, want je bent binnen tien minuten al in Bloemendaal.