Lifestyle

Nieuwe stagiaire: Eva

Hi lezeressen van Girlscene, ik ben Eva en de aankomende tien weken loop ik stage op de redactie van Girlscene! Ik volg de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege Amsterdam en het leek mij superleuk om mijn allereerste stage bij Girlscene te lopen, omdat ik zelf heel erg van beauty en lifestyle houd. Toen ik werd aangenomen was ik ook mega blij! Ik mag nu ook eindelijk beginnen met het maken van mijn eerste zelf geschreven artikel.

Ik zal even wat meer over mij vertellen. Over twee maanden word ik eindelijk achttien jaar en daar kan ik niet op wachten. Ik hou namelijk super veel van uitgaan en naar festivals gaan en als ik achttien ben kan ik ook eindelijk naar achttien plus festivals! Yay. Ik woon samen met mijn moeder, haar vriend, mijn broertje en mijn zus in Koog aan de Zaan. Dat is een plaatsje vlak naast Zaandam. Ik heb ook twee hele lieve huisdieren; een labrador genaamd Joy en een kat Joris. Mijn ouders zijn toen ik klein was gescheiden. Mijn vader woont in Alkmaar en daar ga ik soms in het weekend naar toe.

Nadat ik mijn vmbo-t diploma heb gehaald ben ik de opleiding mediaredactie gaan volgen. Deze opleiding duurt drie jaar, waarvan ik nu nog een heel jaar stage moet lopen. Ik heb net al mijn examens voldoende afgerond. Ik vond het moeilijk om een opleiding te kiezen, maar ik ben heel erg blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik ben erg benieuwd naar deze stage en ik hoop dat ik hier veel kan leren voor in de toekomst.

Toen ik moest zoeken naar een stage hoefde ik niet lang na te denken, ik wilde heel graag bij Girlscene stagelopen dus ik besloot om Danique een mail te sturen en al snel mocht ik op gesprek komen, en met succes. Nu zit ik aan de Girlscene-redactie tafel mijn eerste artikel te typen, best spannend… maar ik heb er veel zin in!

Fun facts about me:

  • Ik hou super veel van sushi.
  • Ik ben heel slecht in geld sparen.
  • Ik ben altijd sociaal.
  • Ik ben verslaafd aan lippenbalsem en kauwgom.
  • Ik kan niet zonder mijn telefoon.
  • Ik bijt (helaas) op mijn nagels… 

In mijn vrije tijd spreek ik veel met vrienden af. Ik hou heel erg van reizen en ik vind het leuk om vaak naar verschillende steden in Nederland te gaan om te shoppen. Ik ben bijvoorbeeld al met mijn vrienden een weekendje naar Antwerpen en een keer naar Londen geweest.

Ik heb ook een aantal bijbaantjes. In het weekend werk ik sinds een week achter de kassa bij de Dekamarkt. Daarnaast werk ik bij een horeca uitzendbureau voor evenementen. Ik werk bijvoorbeeld op festivals en bruiloften, hoe leuk! En af en toe pas ik op bij mijn oppasadres met vier kinderen.

Ik ben dus altijd wel bezig en heel veel onderweg, maar ik vind het ook fijn om soms een avondje op de bank romantische drama films op Netflix te kijken. Op dit moment kijk ik naar de serie Jane the virgin en elke week de nieuwe aflevering van Riverdale. 

Ik kijk ernaar uit om veel te leren bij Girlscene en ik hoop dat jullie ook uit kijken naar mijn artikelen.

Liefs, Eva