Lifestyle

9 weetjes over de eerste keer seks en wat je hier nog niet van wist

Seks is iets heel normaals en bijna iedereen heeft seks. Als je 'het' nog nooit gedaan hebt, kan het best wel een spannende ervaring zijn. Je droomt vast van je eerste keer seks samen met de boy van je dromen, een kamer vol kaarsjes en een bed met lekker veel kussens. Maar hoe gaat het er nu echt aan toe en komt er eigenlijk nog meer bij kijken? Girlscene zet 9 dingen op een rijtje over het verliezen van je maagdelijkheid en wat je hier nog niet over wist.

Seks hebben is volkomen normaal en helemaal niet iets om je voor te schamen. Maar ook niet als je überhaupt nog nooit seks hebt gehad. Er staat namelijk echt geen leeftijd vast waarop je seks moet hebben, dit is geheel aan jezelf. Je bent er vroeg bij of misschien laat in jouw ogen, maar wanneer jij het gevoel hebt dat je er echt klaar voor bent... alleen dan is het 't perfecte moment om je maagdelijkheid te verliezen (zoals ze dat zeggen).

1♥ Je kunt diezelfde avond nog van gedachten veranderen
Je doet iets voor de eerste keer en dit brengt enorm veel spanning met zich mee. Het is namelijk niet niks. Je doet het namelijk samen met nog iemand en deze persoon is net zo belangrijk als jij zelf. Dus wanneer het op het moment van de waarheid toch niet goed voelt, doe je het lekker niet. Wanneer jij op het punt staat om voor de eerste keer seks te hebben, moet je vooral doen wat er op dat moment goed voelt en niet wat er eerder is 'afgesproken'.

2♥ Het verliezen van je maagdelijkheid betekent niet dat je echt iets verliest
Het wordt in de volksmond zo genoemd: het verliezen van je maagdelijkheid. Maar in the real world verlies jij helemaal niets. Behalve misschien een beetje bloed, maar daar komen we zo nog op terug. Je hoort vaak verhalen over het maagdenvlies in je vagina en dat dit de vagina als een soort vlies afsluit. Dit is complete onzin en de naam 'maagdenvlies' klopt ook totaal niet met wat het eigenlijk is. Het maagdenvlies is een randje in je vagina die bij iedereen anders van structuur en grote is. Meer dan dat is het niet, dat er tijdens de eerste keer seks door het maagdenvlies heen wordt geprikt is grote onzin.

3♥ Seks hebben kan een beetje pijn doen
Het is nu eenmaal niet rozenkleur en maneschijn, de eerste keer seks doet negen van de tien keer een beetje pijn. Maar wanneer jij echt klaar bent om seks te hebben, betekent dit dat je er opgewonden door raakt en er vocht in je vagina komt. Hierdoor zal de seks een stuk minder gevoelig zijn, maar helaas vinden we de eerste keer vaak spannend (heel begrijpelijk!). Hierdoor is jouw vagina ook gespannen waardoor alles een beetje moeilijker gaat en soms komt er dan een beetje bloed bij kijken. Voor het lichaam is het namelijk raar dat er opeens iets naar binnen gaat en als jouw vagina niet voorbereid is op wat er gaat komen kan er dus een kleine bloeding ontstaan. Volkomen normaal en niks om je te laten afschrikken. Zo lang je seks hebt met een persoon waar jij 'het' ook echt mee wilt doen, valt alles reuze mee en is het de gevoeligheid waard die je op het begin meemaakt.

eerste keer seks

4♥ Zijn penis ziet misschien anders uit dan verwacht
Hier ben je nu eenmaal nooit op voorbereid. Een penis kan uit allerlei verschillende soorten en maten bestaan en zal er dan ook echt niet uitzien zoals de verbeelding in je hoofd. Schrik er ook niet van, maar go with the flow. ;-)

5♥ Je krijgt de behoefte om te kreunen
Oké, niet zo overdreven als in pornofilms. Maar het gevoel dat je iets van geluid eruit moet gooien is zeker aanwezig.

6♥ Seks heb je wanneer je er echt klaar voor bent
Dit is een dingetje wat je goed in je oren moet knopen: seks heb je pas als jij er écht klaar voor bent. Niet eerder girls, pas als jij er helemaal voor wilt gaan is de ervaring ook veel fijner. En daar doe je het toch voor; een fijne ervaring die je samen meemaakt en niet een daad om jezelf te bewijzen. Vergeet ook niet om het veilig te doen, gebruik ook altijd condooms of een ander anticonceptiemiddel.

7♥ Het is misschien niet zo magisch als in je gedachten
Waarschijnlijk heb je al heel vaak nagedacht over dit moment, maar als het dan echt zover is valt het tegen. Dat kan, simple as it is. Wellicht dat de keren hierna misschien nog wel magischer en fijner zijn dan de eerste keer. Dus zit er niet te veel over in en laat het lekker op je afkomen. ;-)

8♥ Rare geluidjes tijdens de seks is totaal niet raar
Seks veroorzaakt soms grappige geluidjes. Lach er gewoon om, er is namelijk niks om je voor te schamen. 

9♥ Meteen na de eerste daad een orgasme krijgen kan lastig zijn
Niet iedereen lukt het om meteen bij de eerste keer een orgasme te krijgen en de keren hierna wellicht ook niet. Het kost nou eenmaal veel tijd en het is vaak lastig om je volledig te relaxen. Wees er dus niet te veel mee bezig, neem rustig de tijd en na de eerste keer heb je nog genoeg keren om dit te experimenteren met je lover. Probeer bijvoorbeeld verschillende standjes uit, in dit artikel vind je hier meer over.

Bron: Seventeen, GGD | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook