Health

Girlscene’s 30 Days Challenge: Squat Challenge voor mooie billen binnen no-time

De challenges vliegen je nu om de oren, maar Girlscene kan er ook echt geen genoeg van krijgen. 😉 We hebben nu de eerste challenge achter de rug, die we samen zijn aangegaan. Teamwork! Deze maand is het weer tijd voor een nieuwe challenge en wie wilt er nu geen mooie ronde billen in de zomer?! Wij weten het wel hoor, daarom gaan wij de 30 Day Squat Challenge met jullie aan. Dertig dagen lang maken wij onze billen zomerklaar, doe jij met ons mee?

Deze 30 Day Squat Challenge is perfect om aan mee te doen als je weinig tijd hebt of nog iets naast een andere sport wilt doen. Lekker makkelijk, en niks anders behalve jezelf heb je ervoor nodig. Super easy! Deze challenge staat natuurlijk al langer bekend als dé oefening voor mooie ronde billen. Of dit echt zo is… daar gaan we samen met jullie achter komen. Dertig dagen lang gaan wij strijden voor het mooiste achterwerk van de wereld, al zullen we in dertig dagen Kim K. natuurlijk niet evenaren. 😉 Maar samen gaan we ons best doen en wie weet komen we wel in de buurt. 

De squat
Het meest belangrijke is; de squat goed uitvoeren. Voer je de squat niet goed uit? Dan krijg je ook niet het resultaat waar je op hoopt. We beginnen dus bij het begin en leren eerst de juiste manier van squatten aan, voordat we echt gaan beginnen met de challenge. Op beeld is het altijd makkelijker te zien, kijk daarom even naar de video hieronder. De juiste manier van squatten wordt hier uitgelegd, maar ook hoe je het niet moet doen. Met je knieën naar binnen squatten is bijvoorbeeld een absolute no-go. 

Watch on YouTube

Dus: zet de voeten iets verder dan de heupen en zorg dat je comfortabel staat. Buig je rug iets naar voren en doe alsof je gaat zitten. Blijf zakken tot je het punt net boven de knie bereikt. Als je omhoog gaat stop je voordat je de knieën overstrekt en knijp je jouw billen samen. That’s it! Deze oefening is simpel maar effectief als je het schema aanhoudt.

Squatten met gewicht
Is het squatten zonder gewicht te zwaar voor jou? Gebruik dan een stang met of zonder gewichten. Zo maak je de squats iets zwaarder voor als je dit aankan. In het onderstaande filmpje wordt een squat uitgelegd met gewichten. Ook wordt hierin uitgelegd dat squatten niet alleen je billen traint, maar ook je bovenbeenspieren, rug en core. 

Watch on YouTube

30 Day Squat Challenge

30 day squat challenge schema
 

Het bovenstaande schema vertelt ons precies wat we moeten doen, elke dag een paar squats erbij en om de drie dagen een rustdag (thank god!). Deze challenge is echt mega fijn voor als je zelf erg druk bent, het neemt namelijk niet heel veel tijd in beslag. Squats doe je bijvoorbeeld heel simpel bij het opstaan of voor het slapen gaan naast je bed. Aan het eind van de challenge is het de bedoeling dat we 250(!) squats volhouden en onze billen er beter dan ooit uitzien. Are you ready?

Vergeet ook niet in onze Facebookgroep elkaar te motiveren, ervaringen te delen (over je spierpijn bijvoorbeeld ;-)) en vriendinnen te taggen. We staan er namelijk niet alleen voor… we doen dit samen! 

Bron: 30 Day Challenges, Fit | Beeld: iStock

 

Lees ook: Pak nu korting op topmerken bij Plutosport!