Lifestyle

Dit is wat jouw ochtendroutine zegt over je persoonlijkheid

De een is een ster in vroeg opstaan, terwijl de ander het liefst de hele dag in bed blijft liggen. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om de dag te beginnen. We volgen allemaal onze eigen routine en komen dan aan op de plaats van bestemming. Maar wist je dat jouw ochtendroutine meer over je zegt dan je denkt? In dit artikel lees je precies wat jouw routine zegt over je persoonlijkheid. 

♥ Als je vaak snoozed
Uit bed komen is voor jou elke dag weer één groot drama. Je zet je wekker wel, maar als hij afgaat druk je minimaal drie keer op de snoozeknop. Jij geniet van de kleine dingen in het leven, zoals uitslapen bijvoorbeeld. Er is bijna niks dat jou uit je lekkere, warme bedje krijgt. Maar dat snoozen helpt je eigenlijk helemaal niet om goed aan je dag te beginnen. Je wordt er juist slaperiger van én je begint je dag een stuk haastiger wanneer je eindelijk besluit om uit bed te komen.

♥ Als je wakker wordt voordat je alarm afgaat
Jij zet je wekker wel, maar eigenlijk is het niet eens nodig: je wordt namelijk toch altijd voor je wekker wakker. Als jij geen wekker nodig hebt om uit bed te worden geholpen, ben je waarschijnlijk een heel productieve persoon. Je slaapcyclus is tip top in orde, waardoor jij elke nacht genoeg rust pakt. Vervolgens kun je weer energiek aan de dag beginnen. Totaal onbegrijpelijk voor de niet-ochtendmensen… Wat is je geheim?!

♥ Als je geen alarm hebt
Waarom zou je? Jouw biologische klok tikt precies zoals ‘ie zou moeten. Jij gaat elke avond op hetzelfde moment naar bed én wordt altijd op tijd wakker. Geloof dit: je bent uniek. Overdag ben jij ook ontzettend goed in plannen en kom je bijna nooit te laat. Daarnaast ben je ook niet zo gehecht aan je telefoon. Je hoeft je telefoon ‘s avonds niet eens in de buurt van je bed te leggen, want je gebruikt toch geen wekker. 

♥ Als je je outfit een dag van te voren klaarlegt
Voordat jij het bed in stapt heb jij je outfit voor de volgende dag al klaarliggen. Jij bent iemand die veel vooruit kijkt. We leven in het nu, maar jij richt je heel erg op de toekomst. Je bent goed in plannen en bent altijd georganiseerd. Dit maakt je ook heel standvastig, misschien soms zelfs te.

♥ Als je ‘s ochtends het eerste aantrekt wat je tegenkomt
Waarschijnlijk behoor jij ook tot de snooze-categorie: je ligt het liefste zo lang mogelijk in je bed en bent daarna ontzettend gehaast. Je bent een beetje kortzichtig en over het algemeen is plannen niet echt jouw ding. Dit kan soms voor veel onnodige stress zorgen. Misschien is het een idee om toch de avond ervoor al te bepalen wat je aan wilt trekken. Kun je weer wat langer in bed blijven liggen ;-).

♥ Als je een workout doet
Hallo vroege vogel! Menig mens is jaloers op je, want jij hebt je dagelijkse workout er al vroeg op zitten en zo genoeg tijd over voor leukere dingen. Als je in de ochtend sport ben je overdag erg gefocust en weet je heel goed waar je mee bezig bent. Die workouts in de ochtend geven je de rest van de dag een boost én dat is absoluut aan je af te lezen. Lekker positief!

♥ Als je vergeet te ontbijten
Opstaan, kleding aan, make-up op: ready to go. Of wacht, vergeet je niet iets? Oh ja, ontbijten… Ach, dat kan straks nog wel. Jij staat laat op in de ochtend en begint niet bepaald relaxed aan je dag. Je maakt je snel klaar en gaat daarna snel de deur uit. Doordat je alles zo vliegensvlug doet, ben je ontzettend goed in mulitasking. Maar je ontbijt, die moet je eigenlijk niet overslaan.

Natuurlijk is het niet heel erg als je een keertje vergeet te ontbijten, maar het moet geen gewoonte worden. Je hebt voedsel nodig om energiek de dag door te komen. Misschien is het een idee om de avond voor je gaat slapen alvast ontbijt te maken? Misschien een ontbijtje to go?

Bron: elitedaily.com, cosmopolitan.com, buzzfeed.com | Beeld: iStock