Lifestyle

Bewezen: mensen die grofgebekt zijn, zijn hartstikke slim

Heb jij een flinke dosis zwarte humor? Je weet wel, van die grappen die eigenlijk niet kunnen, maar waar jij stuk om gaat. Dan hebben wij goed nieuws voor je. Al die harde grappen maak je niet voor niets, want uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met grove humor een stuk intelligenter zijn. Dat klinkt goed, toch? Lees snel waarom je best trots mag zijn op jouw moppentrommel. 

Onderzoekers van de Universiteit van Wenen hebben het tot in de puntjes uitgezocht. Tijdens het onderzoek ‘Cognitive Processing’ werd gekeken of er een verband is met grove humor en intelligentie. Dit was zeker het geval. Onder grove humor verstaan we onder andere grappen over ziekten, kwetsbare mensen en de dood. 

156 mannen en vrouwen van 33 jaar werden onder de loep genomen. Er werd gevraagd wat ze van bepaalde cartoons vonden. Of ze het grappig vonden en nog belangrijker: of ze grap überhaupt snapten. Vervolgens werden ze getest op hun IQ, humor, agressie en opleidingsniveau. 

grove humorToen was daar het moment van de waarheid. De proefpersonen werden verdeeld in drie groepen. De mensen in groep één gaven aan dat ze zwarte humor erg kunnen waarderen. Zij scoorden ook het hoogst op het gebied van intelligentie, opleidingsniveau en ze waren het minst agressief. Groep twee begreep de grappen niet allemaal en hier was de intelligentie gemiddeld. Daarnaast scoorden de mensen het hoogst op agressie. De derde groep scoorde op alle onderdelen gemiddeld. 

Het komt er dus op neer dat je wat slimmer moet zijn om grove humor te begrijpen. Dat verklaart natuurlijk een hoop! Wist je dat luie mensen ook erg intelligent zijn? Lees hier waarom. 

Beeld: iStock | Bron: theguardian.com, neveroffside.nl

Must reads 👀