Lifestyle

8 briljante haartips voor meiden met krullend haar

Alle mensen om je heen zijn hartstikke jaloers op je, terwijl jij wel beter weet. Een flinke bos krullen is prachtig, maar ook niet altijd handig. Probeer maar eens je haren te kammen met een dikke bos krullen, of probeer maar eens een andere coupe te maken. Nee, dat zijn dingen die een stuk moeilijker gaan als je krullen hebt. Om het wat makkelijker te maken hebben wij een aantal tips voor je verzameld.

♥ Bedek de wasbak met huishoudfolie voordat je het gaat borstelen. Mensen met krullen moeten vaak behoorlijk hard met een kam door hun haar heen kammen om eventuele klitten eruit te halen. Daardoor vallen er veel haren uit en dat is niet zo heel erg fris én heel vervelend om steeds op te ruimen. Bedek daarom de wasbak met wat huishoudfolie en kam hierboven je haar. Na het kamen kun je de folie eraf halen en zo in de prullenbak gooien.

♥ Gebruik je vingers of een kam met wijde tanden om je klitten te verwijderen. Het laatste wat je moet doen is een borstel gebruiken, want daarmee beschadig je het haar en haal je de volume uit je krullen. Probeer daarom liever je vingers te gebruiken. 

♥ Begin onderin met kammen. Het is waarschijnlijk gewenning om bovenaan bij de wortels van je haar te beginnen met kammen, maar dat moet je eigenlijk niet doen. Pak je haar op ongeveer de helft vast en kam het onderste gedeelte goed door. Werk zo op naar boven. Je voorkomt zo veel haaruitval en het doet minder pijn aan je hoofdhuid.

♥ Breng een diepe conditioner aan in je haar voordat je gaat douchen. We kennen allemaal wel de normale variant van de conditioner, maar er bestaat ook een diepe conditioner. De diepe conditioner breng je in voordat je onder de douche stapt en laat je ongeveer 10 tot 20 minuten intrekken. Die conditioner zorgt ervoor dat je haar weer sterker wordt en meer voeding krijgt. Gevolg: mooie en gezonde krullen. Je kunt je haar in een haarnetje stoppen na het inbrengen van de conditioner, zodat je het gewoon onder de douche in kunt laten trekken. 

♥ Breng conditioner aan onder de douche en kam dan je haar door. Over het algemeen kamt bijna iedereen zijn haar door nadat ze onder de douche weg zijn, maar het kan ook makkelijker. Breng onder de douche conditioner aan en laat dit even intrekken. Kam vervolgens je haar door en spoel daarna de conditioner uit. Je zult al snel merken dat je een stuk makkelijker door je haar kunt kammen. Het resultaat is ook mooier, want als je na het douchen je haar kamt worden de krullen uit elkaar getrokken en krijg je een stuk sneller pluizig haar.

♥ Droog je haar door middel van een t-shirt in plaats van een handdoek. Oké, dit lijkt misschien raar, maar het is zeker effectief. Een handdoek is best wel ruw en trekt alle vocht uit je haar, wat ervoor zorgt dat het gaat pluizen. Een t-shirt is daarentegen veel zachter. Als je een t-shirt gebruikt worden je krullen ook nog een soort van glad gestreken.

♥ Doe een knot in je haar als je het laat drogen. Allereerst voelt een knot veel fijner aan dan nat haar op je schouders, maar het heeft nog een functie. Een knotje zorgt ervoor dat je haar minder snel gaat pluizen. Een staartje kan natuurlijk ook.

♥ Gebruik een kussensloop van satijn. De meeste mensen gebruiken een katoenen kussensloop, maar als je krullen hebt kun je die beter inruilen voor een kussensloop van satijn. Satijn is een hele zachte stof, waardoor je haar er makkelijker overheen glijdt. Wanneer je een katoenen kussensloop hebt krijg je veel sneller knopen in je haar. 

Bedankt voor de tip, Dehlayla!

Bron: buzzfeed.com, cosmopolitan.com, realsimple.com | Beeld: iStock