Review: harsen met Veet

Beauty door Redactie

De zomer komt er weer aan en dan denken we allemaal gelijk aan een bikini-proof lichaam. Daarbij hoort over het algemeen geen haar, dus sommige meiden laten hun benen harsen in een salon en andere blijven scheren. Veet heeft verschillende ontharingsmethoden die jij helemaal zelf kunt uitvoeren: thuis en ze beloven langdurig gladde huid. We like!

Girlscene wilden weten hoe dit allemaal moest en of het inderdaad zo goed werkt. Daarom een test met daarin de belofte van Veet, maar ook de uitleg, de tijd die het kost, de hoeveelheid pijn en de prijs van het product.

veet

Veet easy wax elektrische roller
Belofte
: salonwaardig, tot 4 weken zacht
Prijs: starterskit € 24,95, navulling € 9,99 bij Kruidvat.
Hoe: Doe de navulling in de roller, laat het 20 minuten opwarmen, breng de was aan op je been. Druk een wasstrip op de huid,  houd met één hand de huid strak en trek met de andere hand de strip van je been af. Wasresten haal je er met de speciale nabehandelingsdoekjes eraf.

veet

Tijd: de twintig minuten opwarmen duurde bij mij iets langer, trek er ongeveer veertig minuten voor uit om beiden benen te doen (inclusief de tijd dat je moet wachten voor het opwarmen).
Pijn: het voelt niet fijn, maar het is minder pijnlijk dan de koude wasstrips.

veet

Resultaat: Ik had best wel rode benen en ik zag aan de strips dat mijn haren weggeharst waren, maar ik voelde nog wel stoppels. Mijn haartjes bleven ook niet lang weg. Wellicht als je het vaker doet werkt het beter en blijven je haartjes langer weg.
Makkelijk? De elektrische roller werkt erg makkelijk. Je kunt doordat je zelf kunt bedenken waar je de was smeert op alle kleine plekjes harsen. Er zitten wel weinig wasstrips bij. De nabehandelingsdoekjes werken totaal niet. Het is een soort olie, maar het haalt de opgedroogde was er helemaal niet makkelijk af.

veet

Veet Easy Strip Koude wasstrips
Belofte
: in één beweging  haartjes verwijderen, tot 4 weken glad.
Prijs: € 9,99 voor 20 strips en € 14,99 voor 40 strips. Ze zijn er voor normale of gevoelige huid.

veet ontharen

Hoe: Wrijf de Veet wasstrips tussen de handen om de was op te warmen, plaats de strip op de huid en wrijf er een paar keer over in de richting van de haargroei. Trek de wasstrip er met een snelle beweging af. Gebruik het nabehandelingsdoekje om de wasresten te verwijderen.
Tijd: Het duurt ongeveer twintig minuten, maar als je er handig in bent geworden kan het wel wat sneller.

veet ontharen

Pijn: De koude wasstrips verwijderen is best wel pijnlijk. Ik had een rode huid na afloop en een tintelend gevoel hield een tijdje aan.
Resultaat: Het resultaat verschilt per plek op been. Dat komt ook doordat je met deze strips lastig kleine plekjes kunt harsen. De meeste haartjes waren wel weg, maar op sommige plekken voelde ik nog stoppels.

veet ontharen

Makkelijk? Er zijn weinig wasstrips bijgevoegd, ik denk dat twee benen net lukt met een pak van twintig strips. Het is op zich wel makkelijk, maar je moet even een knop omzetten dat je de strip er snel af moet halen. Anders doet het meer pijn en het resultaat zou minder goed zijn. Het zijn dezelfde nabehandelingsdoekjes als bij de elektrische roller.

veet ontharen

Conclusie: Helaas ben ik niet super enthousiast over de producten. Bij beide strips zag ik wel echt dat de haartjes weg waren geharst, dus ik denk dat de stoppels minder worden als je het bijvoorbeeld vaker doet. De koude wasstrips vond ik vrij onhandig, omdat het lastig is om je geen streepjes te vergeten. De roller vond ik wat dat betreft veel handiger, maar die gaf weer een iets slechter resultaat dan de koude wasstrips. Zeker leuk om een keer te proberen, maar doe het dan iets verder voor je vakantie, zodat je het nog een tweede keer kunt doen, mocht het niet in één keer goed werken.

Hoe onthaar jij je benen altijd?

Door Annick