Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Ik ben seksueel misbruikt maar durf het tegen niemand te vertellen’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat is misbruikt maar het tegen niemand durft te vertellen.

Ik ben nu 17 jaar oud en zit in 5 havo. Vanaf jongs af aan ben ik veel gepest op school. Zelfs zo erg dat ik elke dag schreeuwde naar mijn ouders en woedeaanvallen kreeg. Ik wilde niet meer naar school vanwege de pesterijen van medeleerlingen en leraren. Mijn ouders namen uiteindelijk de beslissing om me naar een andere school te sturen, daar ging het gelukkig beter. Ik ging weer met plezier naar school.

Net nu het beter ging op school, kreeg ik ruzie met een goede vriendin van de manege waar ik op paardrijden zit. Ze begon me te pesten en zette iedereen tegen me op. Ik voelde me ontzettend alleen, maar durfde het nooit tegen iemand te zeggen. Ik was bang dat mensen zouden zeggen dat het allemaal mijn eigen schuld was.

In de periode dat ik werd gepest, ben ik seksueel misbruikt door iemand die heel dicht bij me stond. Diegene die mij dit aandeed zei dat het bij het leven hoorde en dat ik er maar aan moet leren wennen. Ik hield mijn mond tegen iedereen, omdat ik nog steeds bang was dat het volgens hen mijn eigen schuld was. Het seksuele misbruik ging zo een jaar door.

Toen ik 15 was overleed mijn oma na een lang gevecht tegen kanker. Na haar dood stortte ik helemaal in. Mijn oma was mijn beste vriendin en ik wist echt niet wat ik zonder haar moest in mijn leven. Ik begon mezelf te snijden, wilde weglopen van huis en dacht soms aan zelfmoord. Gelukkig kwam ik met behulp van psychologen uit die nare periode en ging het daarna steeds beter met me. 

Inmiddels ben ik een half jaar verder en gaat het super goed met me. Ik heb het meeste weten te verwerken. Het seksuele misbruik kan ik nog steeds niet uit mijn hoofd zetten en ik merk ook dat ik hier last van heb in mijn huidige relatie. Toch zie ik mijn toekomst goed voor me en hoop ik dat veel van mijn dromen toch nog uitkomen.

Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock

Must reads 👀