News

Bewezen: Geld aan je vriendinnen uitgeven maakt je gelukkiger

Heb je een pechdag? Zit alles even tegen? Of voel je je gewoon een beetje down? Je hoeft niet langer in de put te zitten, want wij hebben de oplossing voor jou gevonden. Ga erop uit, struin door de winkelstraten en koop cadeaus voor je bff's.. Het is namelijk bewezen dat wanneer je geld aan je vriendinnen uitgeeft dit jou (ook) gelukkiger maakt.

Geld uitgeven aan anderen
Dat shoppen ons gelukkig maakt zijn we het bewijs zelf van, na een flinke shoppingsessie voelen we ons altijd fantastisch. Maar wist je dat geld aan andere mensen je eigen geluk ook bevordert? Onderzoek aan de universiteit van Zürich bewijst dat geld uitgeven aan anderen jou gelukkig maakt. De onderzoekers lieten één groep mensen geld besteden aan zichzelf en één groep aan cadeaus voor andere mensen. 

geld uitgeven vriendinnen

Groter geluksgevoel
De wetenschappers ontdekten dat de groep mensen die cadeaus kochten voor anderen veel gelukkiger waren. Dit bleek uit MRI-scans waarbij de groep mensen die cadeaus kocht verhoogde activiteit werd vertoond in de delen van de hersenen die geassocieerd worden met vrijgevigheid en geluk. Hieruit concludeerden de onderzoekers dat je met het geld uitgeven aan anderen je eigenlijk geluksgevoel vergroot.

Beeld: iStock | Bron: Pretty52

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook