Lifestyle

Eindelijk antwoord: Stel hier je brandende vraag over de pil en menstruatie

Dat je elke maand zin hebt in een reep chocola en iets chagrijniger bent dan normaal, is bij iedereen bekend. Veel meiden krijgen met menstruatie te maken, en dus ook met anticonceptie. Toch bestaan er veel brandende vragen rondom deze onderwerpen, en met name over de pil. Want hoe lang kun je de pil eigenlijk doorslikken? En ben je nog wel beschermd als je hebt overgegeven? Girlscene geeft je de kans om deze brandende vragen te stellen aan een expert – geheel anoniem!

We bespreken van alles met onze vriendinnen; van de manier waarop jouw Tinderdate zoent tot de schokkende roddel die je over je baas hebt gehoord. Maar over ongesteldheid en alles wat daarbij komt kijken praten we dan weer niet zo vaak. Daarom blijken veel meiden en zelfs vrouwen niet goed geïnformeerd te zijn. Dat is helemaal niet gek, want eigenlijk krijgen we die informatie nergens. We zitten met brandende vragen die we graag beantwoord willen!

Kan het kwaad om een langere stopweek in te lassen? Is het slecht om de pil door te slikken? Waarom is menstruatiebloed soms bruin? Waarom wordt jouw ontlasting zachter als je ongesteld bent? Er bestaan veel vragen rondom de pil en daarom geeft Girlscene in samenwerking met It’s About Time jou de kans om al jouw vragen te stellen aan een professionele arts. Deze vragen kun je stellen op het forum en zullen op dinsdag 29 mei beantwoord worden. Enne, je vraag kan anoniem gesteld worden, dus brand los! 

Alle info op een rijtje:
Wanneer?
Dinsdag 29 mei
Hoe laat? 17.00 uur tot 19.00 uur
Waar? Girlscene’s forum, klik hier

Over It’s About Time
It’s About Time is een platform waarop je alle vragen kwijt kunt over anticonceptie en menstruatie. Zo leer je op It’s About Time onder meer over welk anticonceptiemiddel het meest effectief werkt om een zwangerschap te voorkomen, of minder vaak menstrueren invloed heeft op je vruchtbaarheid en of je het ‘opspaart’ als je minder vaak ongesteld wordt. Wel zo handig dat je online een plek hebt waar je alles hierover te weten komt!

Beeld: iStock

NL/SEAS/18/0001