Beauty

Wat zegt jouw puistjeszone?

182

O nee he, niet weer die pijnlijke rode plekken op je huid die je bijna niet weg kunt werken met make-up en die je beter niet kunt uitknijpen, omdat je er anders weer een litteken bij hebt. Puistjes, we hebben ze allemaal wel eens, de één meer dan de ander. Maar wat zegt de plaats waarop jouw puistjes zitten precies? Lees het hier!

Je voorhoofd vol met kleine rode bultjes, twee grote witkoppen naast je neus en een stel hardnekkige acné plekken op je wangen: hoe komen ze daar? Het kan met van alles te maken hebben. Hormonen, allergieën of hydratatie. Bekijk de onderstaande foto en pluis uit wat jij kunt doen op je puistjes te verminderen!

Zone 1 & 3: Puistjes op je voorhoofd kunnen veroorzaakt worden door vettigheid van je haar door bijvoorbeeld wax. Gebruik je dat niet? Dan reinig je je huid niet goed genoeg of je eet erg veel fastfood en/of je drinkt te weinig water. Waarom is dat laatste? Deze zone wordt gezien als de zone van je blaas en je spijsverteringskanaal.

Zone 2: Tussen je ogen is een vrij pijnlijke plek om puistjes te hebben. Gelukkig kun je hier echt iets aan doen. Eet later op de avond niet meer, drink een tijdje geen alcohol meer en probeer vet eten te vermijden. Deze plek wijst namelijk op je lever.

Zone 4 & 10: Heb je in de omgeving van je oren puistjes? Dit kan komen door achtergebleven shampoorestjes. Maar het kan ook een teken zijn van je nieren die veel cafeïne en alcohol moeten verwerken. Vervang die twee voor water en thee!

Zone 5 & 9: Puistjes op je wangen wijzen naar je longen en holtes dus meiden die roken, hebben meer last hiervan. Ook kun je puistjes op je wangen krijgen doordat je synthetische make-up gebruikt met verstoppende ingrediënten. Gebruik je goedkopere make-upmerken? Zorg dan dat je 's ochtends en 's avonds je huid heel goed reinigt.

Zone 6 & 8: Heb je gerstekorreltjes, wallen, donkere kringen of lijntjes? Dan kun je beter een oogmake-up remover gebruiken zonder oliebasis. Donkere kringen en wallen kunnen erfelijk zijn, maar door slaaptekort en te weinig water drinken wordt het verergerd.

Zone 7: Is het puntje van je neus vaak rood? Dan zou je je bloeddruk even kunnen laten checken.

Zone 11 & 13: Puistjes op je kin worden veroorzaakt door hormonen. Je zou een (andere) pil kunnen proberen. Op de kaaklijn hebben ze te maken met stress en spanningen.

Zone 12: Midden op je kin hebben puistjes te maken met je maag. Probeer eens alleen maar natuurlijk voedsel tot je te nemen. En daar is-ie weer: veel water!

Zone 14: Puistjes in je nek hebben meestal te maken met stress, maar je lichaam kan ook bezig zijn een ziekte weg te houden.

Probeer eens wat reinigingsproducten van ons favoriete (en super goedkope!) beautymerk:

 Beeld: iStock

LOVE dit artikel
38 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

182 reacties

 • 2 jaar geleden Tourmalijn

  Vet eten klopt ja, tja dat krijg je met die macdonalds kalender en een macdonalds 5 minuten bij je school vandaan

  Op mijn voorhoofd klopt ook ja, ik word de laatste tijd elke vrijdagavond en zaterdagavond best wel dronken dusja Maar dat ga ik toch maar niet minderen hoor haha

 • 3 jaar geleden Daniek

  Even een update: Ik raak nog steeds met mijn handen mijn gezicht niet aan om puistjes te voorkomen.. Toch heb ik onlangs een chemische peeling laten doen bij Dr. Staudt afgelopen maand. Het kost wel wat geld, maar ik ben super tevreden. Ik heb nu al een stuk gladdere huid en ik heb er vetrouwen in de dat de irritaties lang wegblijven. Zeker een aanrader!

 • 3 jaar geleden Daniek

  Wel een leuk artikel, volgens mij onstaan puistjes ook vooral als je veel met je handen aan je gezicht zit. Ik heb bijvoorbeeld veel last gehad van puistjes op mijn kin omdat ik altijd met mijn handen hier aan zat.

 • 3 jaar geleden AlmondEyes

  Mijne klopt niet, ik gebruik geen make-up en ik rook niet.

 • 4 jaar geleden blessedtohope

  ik heb veel kleine bultjes op mijn slaap, geen idee waarvan.

 • 4 jaar geleden CamouflageChick7

  Ik krijg puistjes op mijn bovenlip, wat betekent dat?

 • 4 jaar geleden Chocolateduck

  Ik had nooit puistjes. Af en toe 1 of twee op mijn neus that's it. Nu was ik al een tijdje puistjes vrij, begin ik enorme maag, lever en blaas klachten te krijgen... Morgenochtend naar de dokter voor onderzoek uitslagen.

  Nu ik dit lees word ik toch wel bang, aangezien zone 1, 2 en 3 ineens helemaal onder de puisten zitten... het lijkt te kloppen.

 • 4 jaar geleden jeweethetwel

  puistjes op mijn wangen, maar ik rook niet, in mijn omgeving weliswaar (weet niet of dit ook uitmaakt?) en gebruik ook geen goedkope makeup?

 • 5 jaar geleden Mariska Naessens

  Ik eet te vet en drink te weinig water. Eens kijken of ik na een maand minder vet eten en meer water drinken verbetering zie.

 • 5 jaar geleden Jenniferbieber

  Alleen 9

 • 5 jaar geleden fashionchick

  Zone 1, 2, 3 en 12. Het klopt inderdaad dat ik weinig water drink en wel eens veel vet eet. Ook merk ik na een avondje stappen dat ik door de alcohol een hele vette huid krijg, en er 's morgens nieuwe puistjes ontstaan. Daar ga ik dus op proberen te letten en ik hoop dat het helpt.

 • 5 jaar geleden Myrthe

  kin kin kin kin. kutleven haha

 • 5 jaar geleden ForMyHomie

  @MTNY jhaa heb ik ook en ook bij mij kloppen die redene totaal niet :o ik heb ook wel veel puisten op mijn voorhoofd, kin en neus KAK.

 • 5 jaar geleden snowflakes ツ

  Een 1, 2 & 3 maar vooral 2. Ik drink idd te weinig en ik eet ook wel veel vet. Ik zal er op letten. Nu maar hopen dat het werkt...

 • 5 jaar geleden Julia

  Ik heb het voornamelijk op plek 5 & 9 maar ik rook niet en gebruik geen foundation of poeder allen eyeliner, oogpotlood en mascara. Heb t idee dat hier niet veel van klopt ...

 • 5 jaar geleden Inge Siereveld

  Mijn naam is Inge Siereveld en ik volg de opleiding schoonheidsspecialiste!

  Ik ben vorige week voor de 2de keer gezakt voor mijn acne examen. Nu heb ik bericht gekregen van een school in Rotterdam dat ik nog mee kan doen met de herexamens zodat ik toch mijn diploma nog kan halen. Het is vrijdagochtend 25 april.

  Weet jij toevallig iemand of heb je zelf last van acne laat het me weten via inge-95@hotmail.com

 • 5 jaar geleden jette!

  ik heb het vaak op mijn kin en wangen en rond mijn neus. op mijn neus heb ik vaak mee eters

 • 5 jaar geleden Ingénue

  Voornamelijk haargrens, kaak, (neus en kin = mee-eters) en af en toe voorhoofd. Eigenlijk ook de zijkanten van m'n gezicht.

 • 5 jaar geleden NEZ

  Ik heb het vaak op mn kin en voorhoofd

 • 5 jaar geleden chérie

  7.....

 • 5 jaar geleden Moved.

  Zone 1, 2 en 3 D:

 • 5 jaar geleden MTNY

  Ik heb nu een paar op mijn wangen maar dat komt echt niet door wat hierboven staat. Ik rook niet, ik reinig 2x per dag met een goede reeks producten en ik gebruik helemaal geen make up over mijn gezicht zo door de weeks. Weird.

 • 5 jaar geleden Melissa

  zone 2

 • 5 jaar geleden Pukkie.

  Ik heb het veel op mijn neus, echt lelijk maar ik draag nog geen make-up, waardoor komt het dan? Kan iemand me helpen of tips geven? Bedankt!x

 • 5 jaar geleden Aleydis

  Ik heb in mijn nek een aantal.. :S

  Dat ik veel stres hebt klopt,

 • 5 jaar geleden anissa5

  rond en op mijn neus is het ergst

 • 5 jaar geleden Hartje<3

  op mijn kin en naast mijn neus, soms ook midden op mijn neus dat is echt verschrikkelijk...

 • 5 jaar geleden AstridVluggen

  op mijn kin en soms wangen

 • 5 jaar geleden KawaiiLotus

  Ik snap niet waarom ik nog puistjes heb, ik ben nu dus 18, ik heb allemaal minipuistjes op mijn voorhoofd, maar ik neem zoveel mogelijk groente en fruit. Daarbij drink ik ongeveer twee liter water en op mijn gezicht blijft het nog gewoon zitten. Ik heb vreselijk last van van die pijnlijke vlakbij mijn oor op mijn kaaklijn maar ik hoor al zo'n beetje uit de pubertijd te zijn.. Mijn wangen vallen mee, maar het gebied bij mijn neus ( niet er op maar er dus naast ) zit er onder terwijl ik geen foundation gebruik ofzo, alleen oogmake-up, ik reinig iedere ochtend en avond. Ik gebruik geen agressieve producten en gebruik zelfs biergistpillen + vitaminetabletten dus ik begrijp echt niet waarom ik het dus nog wel heb. Ik wil er zoo graag vanaf ;_; het haalt mijn zelfvertrouwen zo naar beneden D:

 • 5 jaar geleden Alexandriidoyy

  Hallo meiden,

  Ik studeer momenteel Allround schoonheidsspecialiste en een van mij specialisaties is acné en daarvoor heb ik een model nodig. 11 november en 18 november zijn de datums. Reiskosten worden vergoed en de behandeling is gratis.

  Groetjes

 • 6 jaar geleden Athane

  Op mijn voorhoofd, tussen mijn ogen, midden op de kin en in m'n nek een paar.

  Het klopt wel:

  -Ik drink weinig water(meestal)

  -Heb veel stress (al 1,5 jaar, toen zijn ze in m'n nek ook begonnen)

  -Eet veel(vaak ook 's avonds laat)

  -Eet (te) weinig groente

  ;s

 • 6 jaar geleden KILLERPRINCESS

  mn slapen, voorhoofd (veeel!) mn neus vooral meeëters en op mn kin rare puistjes die nooit een wit puntje krijgen :S

 • 6 jaar geleden xSharontjeh

  Op/rond mijn neus en kin.

 • 6 jaar geleden Earthell

  Ik weet niet echt of ik dit moet geloven, ik heb echt alleen maar puistjes rond mijn neus, niet perse op maar rond mijn neusvleugels en soms zelfs in mijn neus (iewl!)

 • 6 jaar geleden ChocolateIsMyBestfriend

  Eén feit weet ik zeker: veel water drinken voor een reine huid! En natuurlijk je gezicht elke dag (minstens) 2x reinigen!

  Groetjes

  Knuffelmuis

 • 6 jaar geleden Margo

  Ik denk dat het gewoon aan je huid ligt of je puistjes krijgt enzo, ik geloof dit allemaal niet echt haha.

 • 6 jaar geleden Directionaaa <3

  Ik heb het vaak op mn kin, dus dat komt door de hormonen :s wat kan ik er nu aan doen dan? gewoon wachten ..?

 • 6 jaar geleden Princesslove

  Oke... Er is blijbaar veel mis met mij xd.

 • 6 jaar geleden Tess

  2 xD ik eet s'avonds laat nog snel wel iets ja ....

 • 6 jaar geleden NiallKissMex

  7... Wat heb ik hieraan?

 • 6 jaar geleden hellox.

  op me kin maar dan 1 of 2 dus dat valt wel mee ,

  op me voorhooft en tussen me ogen heb ik er ook een paar , en dat klopt precies waardoor dat kan komen haha :$

  en op de plaats 5 en 9 :$

  x.

 • 6 jaar geleden Tessie

  op het voorhoofd, klopt wel denk ik!!

 • 6 jaar geleden TheFinal

  Haha Eline :p

  Ik krijg over verschillende perioden op verschillende plekken puistjes. Meestal behandel ik ze allemaal op dezelfde manier, maar ik zal de volgende keer eens dit artikel erbij nemen. Misschien kan ik een geschiktere aanpak bedenken.

 • 6 jaar geleden Marie

  ik heb ze allemaal niets om trots op te zijn maar ja van mij is het puur genetisch bepaald.

 • 6 jaar geleden GrandeLove

  vooral op de kin, en het kan inderdaad kloppen !

 • 6 jaar geleden Nina

  dames ik ben bezig met mijn profielwerkstuk over acne, en acne komt NIET van fastfood of chocolade, of wat voor eten dan ook. acne ontstaat ooor een verhoogde talgproductie en een verhoorningsstoornis in het haarzakje waar een puistje ontstaat. eten heeft geen invloed op de talgproductie en die verhoorningsstoornis!

 • 6 jaar geleden Susan

  1, 3, 7

  mensen zeggen dat 1 & 3 ook van stress komt? dus ik weet niet wat ik moet geloven want ik reinig mijn gezicht vaak genoeg en gebruik geen wax ofzo...

 • 6 jaar geleden Chrisowy Soba

  1,3 ,5,9,11 & 13

 • 6 jaar geleden Cayenna

  1 en 3 soms, alleen tijdens mn periode eigenlijk.

 • 6 jaar geleden PinkPelican

  ik heb alleen maar 7...

 • 6 jaar geleden IngLovesyu

  12

 • 6 jaar geleden xxmyx

  Zou dit echt, of fabel zijn ?

 • 7 jaar geleden wecan'tstop

  Ik heb er best veel last van jammer genoeg, terwijl ik er geen foundation meer op doe. Dan maar NOG meer water drinken ..

 • 7 jaar geleden NoBoysButGirls

  ze zeggen ook dat tandpasta tegen puistjes kan werken. heb het 1x gedaan. voelde net als of me hoofd in de fik stond. dat brand een beetje na 2 min.

 • 7 jaar geleden NoBoysButGirls

  kan plaatje 2 niet zien >

  p.s: superhandig! ga meteen eff glas water pakken.

 • 7 jaar geleden SeniorSnor

  Superhandig!.. hebt aleen nienodig ;3

 • 7 jaar geleden Marlinda

  Tussen mijn ogen, op mn neus en kin..

 • 7 jaar geleden Ellenvh (:

  Rond men neus

 • 7 jaar geleden Ritarf

  wauwwie haar ogen zijn zo mooi 2 photo<.

 • 7 jaar geleden lOverstOned.

  Khb een inie mini puistje op mijn voorhoofd omdat ik zogenaamd m'n haar niej goed verzorg of te veel fastfood eet ??:p gekke shit is dit!!laughing7.oké ik eet soms wel rotzooi maar dat is 'soms'

 • 7 jaar geleden WildOnes

  Wauw die vrouw op de 2e foto ziet er zo mooi uit, ze heeft ook echt supermooie ogen I'm jealous!

 • 7 jaar geleden edith

  als je nooit puistjes hebt gehad heb je waarschijnlijk een dunne huid. dat is nu leuk maar later krijg je heel vroeg rimpels. juist de mensen die heel veel puistjes hebben krijgen pas veel later rimpeltjes!

  en wel gek dat er 3 plaatjes van meisjes met een helemaal superstrakke/opgemaakte huid in dit artikel staat, past niet echt haha.

 • 7 jaar geleden jesuismoi

  eigenlijk alleen 2

 • 7 jaar geleden Itssjustmee

  Heb ze bijna allemaal

 • 7 jaar geleden truelife

  Als je op je neus puistjes hebt, en je weet van jezelf dat je een lage bloeddruk hebt is dat dan positief of negatief?

  en wat zijn de dingen die je er tegen kan doen?

 • 7 jaar geleden Kitkatje

  5&9&2

 • 7 jaar geleden Noellex

  7 en 12. maar ik drink super veel water.. maarjaa... nog meer water drinken dus..

 • 7 jaar geleden Femke

  Gosh, ik heb er echt bijna overal

  Maar ik moet wel toegeven dat ik geen gezonde eter ben,

  en ik drink ook niet vaak water...

 • 7 jaar geleden Gerinde

  11, 12 & 13 :3 Meer water dus! xD

 • 7 jaar geleden zonstrandzee

  Ik las vandaag in de krant dat puistjes op zone 12 (middenkin) veroorzaakt worden door darmproblemen

 • 7 jaar geleden felizestrellaaa ➵

  Ik heb dus echt nog nooit puistjes gehad..

 • 7 jaar geleden Dxxx

  wel leuk om te lezen, maar bij mij klopt het helemaal niet....

 • 7 jaar geleden star90

  hmm... ik heb bijna geen puistjes.. maar als ik ze heb krijg ik ze boven mijn boven lip.. precies bij dat randje..

  maar daar staat niks over.. Helaas.

 • 7 jaar geleden Jx :)

  Volgens mij zit er best een kern van waarheid in hoor!

 • 7 jaar geleden justagirlwholovetoparty<3

  hmm, volgens de vorige reacties helpt het toch niet.. ik drink ook een heleboel water, eet weinig fastfood en toch heb ik ze-.- maar het is erfelijk omdat mijn ouders vroeger ook heel veel puistjes hadden heb ik dat nu ook.. dus tjaa gewoon elke dag foundation op doen en goed reinigen!!

 • 7 jaar geleden Luna

  Handig! Ga gelijk proberen dit te fixen =)

 • 7 jaar geleden Margomania

  Leuk

 • 7 jaar geleden Anoniem

  ik drink niet ik rook niet ik drink veel water ik was mijn haar vaak en spoel het goed uit ik draag ook bijna nooit make-up maar ik heb ze echt overal! raar

 • 7 jaar geleden StillARockStar

  ik drink amper nooit alcohol.. in het weekend 6 ofsow dus nee daar kan het NOOIT door komen

 • 7 jaar geleden mynameisinlovee

  wat is 7 nou voor advies?? Het gaat toch om puistjes op je neus, daar zou ik advies voor willen -_-

 • 7 jaar geleden hoideboi

  Oké, ik was dus helemaal enthousiast geworden door dit artikel (zie m'n eerste reactie), maar nu blijkt dat 't toch maar weer gejat is. Past wel meer bij girlscene ja.

 • 7 jaar geleden NoNaxoxo

  grappig om te lezen, maar die jaloersmakende gladde huidjes van die modellen erbij maken t weer minder haha

 • 7 jaar geleden Stephanie

  wat een bullshit zeg.. ik heb het op mijn wangen. ik rook niet en gebruik alleen dure oog make up. het goedkoopste oog make up die ik draag is een maybelline mascara, dus dat zou allemaal wel goed moeten zitten!

 • 7 jaar geleden Noellevmeel

  'reinig je je huid niet goed genoeg of je eet erg veel fastfood en/of je drinkt te weinig water'

  Hier klopt niets van,ik eet misschien 1x in de 2 maanden fastfood en drink elke dag wel 1,5 liter water. Beetje vreemd.

 • 7 jaar geleden slaopjema

  Dit artikel is indd gejat: http://www.todaysbeauty.nl/?p=6386

  Professioneel hoor girlscene.

 • 7 jaar geleden Sargasso

  is mijn reactie nu verwijderd omdat ik zei dat dit artikel van todaysbeauty komt? -__-

 • 7 jaar geleden Leonoor

  Dit is echt de grootste onzin ooit. De hoeveelheid puistjes die je hebt komt door een erfelijke factor en door hormonen. Vet eten heeft er mee te maken maar het is dus echt niet zo dat puistjes op je voorhoofd betekenen dat je een fastfoodjunk bent. super slecht artikel

 • 7 jaar geleden Aline

  volgens mij is dit de GROOTSTE BULLSHIT EVER!!

  als je geen puistjes wilt moet je gezond eten, veel water drinken, sporten en je gezicht elke dag grondig reinigen!

  No offence to girlscene

 • 7 jaar geleden Frederique

  Super artikel!

 • 7 jaar geleden justmyself

  Ik had altijd pukkels op mijn kin en nu ben ik sinds kort overgestapt op een andere pil. Wat een verschil! alles is weggebleven. Ik had ook alles geprobeerd maar het heeft toch vaak met hormonen te maken. Geen dure smeersels voor mij die toch niet helpen!

 • 7 jaar geleden Kraplapje

  Ik heb op dit moment een uitbarsting onder mijn kaaklijn, dus bijna op de keel.

  Lelijk!!!!!!

  En ik had er precies 2 tussen mijn beide ogen. Alsof ik een piercing daar had hahahaha.

 • 7 jaar geleden Ceve

  Hmm.. Dit artikel stond dinsdag al op Todays Beauty met precies hetzelfde plaatje. Het kan toeval zijn maar ik vind het een beetje raar hoor.

 • 7 jaar geleden Charlotte

  Hmm.. mijn voorhoofd en "gedeelte 2" zit vol, maar ik eet NOOIT fastfood, drink netjes 1,5 liter water en ben verder heel gezond, ook qua schoonmaken...

 • 7 jaar geleden Candy

  Ik heb bijna nooit puistjes behalve als ik ben uitgeweest en alcohol heb gedronken en dan zitten ze idd tussen mn ogen. Ga ik dat maar niet meer doen ;P

 • 7 jaar geleden piecake5

  Ik heb alleen puistjes op mijn kaaklijn, dat is alleen maar omdat ik tijdens het computeren altijd met mijn hoofd daar op mijn hand steun. :'] Daar gaat eten niets aan veranderen haha.

 • 7 jaar geleden Inge

  Ik heb puistjes aan de zijkant van mijn kin, gebied 11 en 13. Sinds ik de juiste pil slik heb ik er veel minder last van! Het klopt dus De dermatoloog vertelde me dit ook.

 • 7 jaar geleden jantine

  puistjes naast je ogen (op je slapen) kan te maken hebben met slaapgebrek/slechte nachtrust

 • 7 jaar geleden Janine

  Puistjes op je wangen wijzen naar je longen en holtes. Het kan kloppen, omdat beide ouders roken, bah, teleurstellend. Aangezien allebei mijn wangen twee slagvelden van littekens zijn.

 • 7 jaar geleden IHeartVS

  Ik heb best wel wat puisten op m'n kin maar eet altijd supergezond en drink heel veel water, dus dit klopt bij mij niet helemaal.

 • 7 jaar geleden Isadora

  Heel erg handig artikel!