Review: ontharen deel twee

Beauty door Redactie

Pasgeleden plaatsten wij een artikel over ontharen met Veet. Dit artikel ging over harsen, maar er zijn natuurlijk nog meer manieren om te ontharen. In dit artikel reviewen we een epileerapparaat en een 'nieuw' scheermes. Gewoon, zodat jullie je goed kunnen oriënteren en kunnen bedenken wat het beste bij jou past. En natuurlijk om je te laten weten of het product echt doet wat het belooft.

Gillette Venus Pro Skin Sensitive scheermes en Gillette Satin Care Pure & Delicate scheergel
Belofte:
Glad scheren met minder gevoel van irritatie.
Prijs:
Mesje + houder € 14,79, scheergel € 4,29.

review ontharen

Hoe: Je maakt je benen nat, smeert er een beetje scheergel op en laat het mesje van beneden naar boven over je been glijden.
Tijd: In vijf minuten heb je beide benen geschoren.
Pijn: Geen.

review ontharen

Resultaat: In één beweging zijn de haartjes weg, dat komt denk ik door de vijf mesjes. Na het scheren heb je zijdezachte benen. De scheerschuim lijkt wel voedend, waardoor je benen na het scheren helemaal niet droog zijn. Zowel het scheermes als de scheergel zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, dus als je snel last hebt van jeuk en irritaties vind ik dit zeker een aanrader.Makkelijk? Ja, in een paar minuten heb je zachte benen. Het voelt ook alsof de kans op wondjes met dit scheermes heel klein is.

review ontharen

Braun Silk Epil 5 5280
Belofte:
In enkele minuten een zacht resultaat tot vier weken lang.
Prijs: € 99,95

review ontharen

Hoe: Doe de Silk Epil in het stopcontact, zet hem aan en epileren maar. De eerste keer natuurlijk wel even de gebruiksaanwijzing lezen, daar staan handige tips en dingen die je moet weten. Pas ook op voor ingegroeide haartjes, het kan helpen om regelmatig te scrubben.

review ontharen

Tijd: In ongeveer tien minuten kun je beide benen gedaan hebben. De eerste keer kost het natuurlijk wel iets meer tijd.
Pijn: Ja. Het is een vervelend gevoel, maar de pijn werd (bij mij) al snel minder. Na een week deed ik het nog eens en toen vond ik de pijn ook al minder dan de eerste keer. Na het epileren had ik wel een beetje rode bultjes, maar veel minder dan bij het harsen.

review ontharen
In deze handschoen zit een cool pack. Deze kan je van te voren even over je been kan halen, om de pijn van het epileren te verminderen.

Resultaat: De eerste keer ging niet alles weg bij mij, daarom deed ik het een week later nog een keer, maar toen merkte ik wel al dat veel haartjes niet terug waren gekomen. Je krijgt geen super glad resultaat, maar de haartjes blijven wel langer weg.

review ontharen

Makkelijk? Ja, je hoeft de Silk Epil alleen maar in het stopcontact te steken en je kan beginnen. Sommige plekken zijn lastiger te epileren, zo kreeg ik de haartjes rond mijn enkel en bij mijn knie moeilijk weg.

review ontharen

Hoe onthaar jij je benen meestal? En wat zijn jouw ervaringen?

Door Annick