Real life

Girls Issues: ‘Ik heb nog geen vriendje en mijn lichaam is de reden’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die onzeker is over haar lichaam.

Hey Girlscene,

Al bijna heel mijn leven ben ik onzeker over mijn lichaam. Ik heb ook nog geen vriendje gehad en denk dat mijn lichaam hier de reden van is. Ik ben ook bang voor reacties van anderen op mijn lichaam en voel me hier erg onzeker door. Wat kan ik doen?

Groetjes anoniempie

Hi girl,

Allereerst wat naar dat je niet zo lekker in je vel zit. Iedereen heeft hier wel eens last van dus no worries, je staat hier niet alleen in. Onzeker zijn over je eigen lichaam is niet fijn en al helemaal niet in de tijd van nu. Met alle ‘perfecte’ foto’s op Instagram worden we niet altijd zelfverzekerder. Maar weet je wat, niemand is perfect en iedereen heeft haar onzekerheden en imperfecties. Zodra je deze leert te omarmen en weet dat jij goed bent zoals je bent sta je veel sterker in je schoenen. Dit is moeilijk, maar ook jij kunt dit! En vriendjes horen van jou te houden zoals je bent, dus als jouw prins op het witte paard nog niet voorbij is gekomen… helaas voor hem. Jij verdient het beste en dat kan alleen als je eerst van jezelf leert houden en een toekomstig vriendje jou accepteert zoals je bent. Maak je daar dus maar geen zorgen om, een vriendje komt nog wel. Het is belangrijker om eerst zelf lekker in je vel te zitten, in dit artikel lees je hier meer over. Misschien helpt het je wel verder, want waar een wil is… is een weg. You can do this!

Liefs, Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock