DIY: neon nail polish

Beauty door Redactie

Ben jij ook zo'n grote fan van alle fleurige en felle neon kledingstukken? Wij wel, maar soms is het wel een beetje teveel van het goeie om alles in neon aan te hebben. Een accesoire is meestal al genoeg en dus is het tijd voor een leuke do-it-yourself in neon!

Een leuk zomers kleurtje nagellak heb je waarschijnlijk wel al in je kast liggen. Kies de leukste kleuren uit en spetter erop los! Ja precies, spetteren. Het is makkelijk, leuk om te doen en geeft een heel leuk effect.

DIY: Neon nagellak

Wat heb je nodig?
- Witte nagellak
- Twee verschillende neon kleurtjes
- Topcoat
- Nagellak remover
- Een rietje
- Een schaar
- Plakband
- Wegwerpbordje

DIY: Spetter nagellak

Stap voor stap

Stap 1: Lak al je nagels wit. Zorg dat je een dekkende witte nagellak hebt, want dit is de basiskleur en zul je tussen de spetters door nog goed zien.

Stap 2: Tape je vingers af met plakband. Het kan een kliederboel worden en je wilt natuurlijk zo min mogelijk nagellak op je handen en vingers krijgen. Zorg dus dat je alles rondom je nagel goed hebt afgeplakt.

Stap 3: Knip het rietje doormidden. Hiermee ga je zometeen spetteren.

Stap 4: Spetter de spetter. Druppel een klein hoopje nagellak (1 kleur) op het wegwerpbordje en dip het rietje hierin. Zorg dat er genoeg aan het rietje blijft hangen en richt daarna het rietje op je nagel. Blaas door het rietje en tadaa: de eerste spetters zijn gezet. Doe dit bij al je nagels en bepaal zelf of je nog meer spetters van die kleur wilt.

Stap 5: Kleur twee. Gebruik de andere helft van het rietje en druppel een klein hoopje van de tweede kleur op het bordje. Nu herhaal je stap 4, maar dan dus met een andere kleur.

Stap 6: Klaar met spetteren? Goed zo, haal dan nu voorzichtig alle plakbandjes van je nagels af. De grootste spetters zul je nu niet meer op je vingers hebben, maar het kan zijn dat er rond je nagels nog een paar verloren spetters zitten. Haal deze dan ook weg met een beetje nagellak remover.

Stap 7: Topcoat. Bescherm je creatie met een laagje doorzichtige topcoat zodat alles goed en lang blijft zitten. Zorg wel dat je dit laatste laagje pas aanbrengt als alles goed gedroogd is. Doe je dit niet, dan smeer je alle spetters uit. Zonde!

Stap voor stap nog eens zien hoe je dit doet? Bekijk dan het filmpje hieronder.

 

Voila, je eigen spetter nagels zijn nu een feit! Leuk toch?

Wat vind jij van deze neon spetters op je nagels?

Bron: refinery29

Door Eline