Tips om je borsten kleiner te laten lijken

Fashion door Redactie

Meiden die kleine borsten hebben, willen vaak liever wat grotere borsten en meiden met grote borsten, willen vaak liever wat kleinere borsten… En dan heb je natuurlijk ook nog de meiden die tevreden zijn met wat ze hebben!

Er bestaat al genoeg om kleine borsten groter te laten lijken, zoals push-up bh’s, (siliconen) vullingen, etc. Maar wat bestaat er eigenlijk voor meiden met grote borsten die graag optisch een kleinere voorgevel willen? Girlscene is voor jullie op zoek gegaan en heeft een aantal tips op een rijtje gezet…

De minimizer bh 

- Schaf een minimizer bh aan. Deze bh’s zorgen ervoor dat je borsten als het ware naar beneden worden gedrukt, zonder dat er lelijke bulten of bobbels ontstaan. Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste cupmaat en omvang kiest, als je dat niet doet gaat het effect verloren. Je betaalt hier echter wel wat meer voor, maar dan heb je ook wat! 

Minimizer bh van Hunkemöller, prijs € 22,99

Minimizer van Annamamelle.nl, prijs € 36,95

De alledaagse bh

- Het is bewezen dat ongeveer 80 procent van de vrouwen de verkeerde bh-maat dragen. Een slecht passende bh zorgt ervoor dat borsten lelijker en zelfs groter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Voor de meiden die graag optisch grotere borsten willen is dit natuurlijk een pluspunt! Als je er problemen mee heb de juiste bh te vinden, schakel dan iemand in die er wel verstand van heeft.

- Hoewel het misschien raar klinkt, maar het dragen van twee bh’s laten je borsten ook kleiner lijken (geen push-up beha's of beha's met vulling, natuurlijk!). Het dragen van twee bh’s zorgen niet alleen voor een extra lift, maar zorgen er ook voor dat ze wat platter worden. In het begin voelt het een beetje vreemd aan, maar na een tijdje begint het normaal te voelen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ze beiden op de eerste gaatjes doet, want dat is de kans tot ‘ik-haal-geen-adem-meer’ groot.

Truitjes

- Vermijd topjes met een te hoge hals, een coltrui en een wijdvallende col. Probeer op zoek te gaan naar truitjes met v-hals (niet te diep natuurlijk), deze leggen de nadruk op de langwerpigheid van de nek en verbloemen de grootte van je borsten. Je kunt er als je er ongemakkelijk bij voelt ook een topje onder dragen. Shirtjes met een lage hals en een vierkant afgesneden hals laten je borsten ook kleiner lijken.

- Probeer er ook op te letten dat je geen vormeloze, baggy shirts koopt. Deze laten je borsten alleen maar groter lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn.

- Vermijd elk pietluttig detail rondom de borsten als het om topjes, blouses, etc. gaat. Dit betekent: geen franjes, bloemen, drukke patronen of knoopjes. Mocht je het nu te saai vinden, probeer dan de details zo minimaal te houden.

- Qua kleur is het belangrijk dat je niet te felle kleuren draagt, want dan leg je juist de nadruk op je borsten. Probeer dan juist voor een donkere kleur te gaan, zoals zwart, bruin, grijs, donkerblauw, et cetera.

- Stop je vaak je shirt in je broek? Dat kan als je een kleine tot gemiddelde voorgevel hebt, maar als je grote borsten hebt kunt je dit beter niet doen. Als je dit doet leg je de nadruk op je borsten en dat is juist wat niet wilt hebben. Dus laat het gewoon lekker loshangen.

Sieraden

- Veel vrouwen weten niet dat sieraden ook meewerken aan het optisch groter laten lijken van je borsten. Het is echt waar dat de kleinste details al verschil kunnen uitmaken. Wanneer je een grotere voorgevel hebt, probeer dan lange kettingen te vermijden. Hoe leuk ze ook zijn, ze werken niet echt mee. Ga dan juist voor kettingen die bij het sleutelbeen eindigen, net boven je borsten.

- Ben je juist meer een oorbellentype, ga dan voor leuke ringen of oorbellen die opvallen. Je legt dan de aandacht op je oren!

Bron: Hubpages.com

door Danique