Azijn hét beautygeheim!

Beauty door Redactie

Op een zomerse dag sta jij in de keuken en ben je van plan om een heerlijke salade te maken voor jou en je beste vrienden. Met een boodschappenlijstje in je hand loop je de supermarkt binnen om de lekkerste ingrediënten voor de salade in te slaan. Tomaten, komkommer, spekjes en olie en azijn voor de dressing.

Eenmaal thuis aangekomen gebruik je maar twee druppels van de azijn die je net gekocht hebt omdat de smaak anders nogal overheerst. Vervolgens blijft die fles stof vangen ergens achterin een keukenkastje, hoe zonde? Waarschijnlijk weet je namelijk niet dat azijn een wonder beautymiddel is! Pak snel die volle fles azijn erbij, want wij hebben vijf gouden azijntips voor jou van L'Oréal hair colorist Christophe Robin .

Glanzende benen.
Azijn is nogal zuur en als je dit op je huid smeert, sluiten al je poriën en krijg je een super glanzende huid. Mix dus een beetje azijn met bodylotion voor glanzende benen in de zon.

azijn tips

Glanzend haar.
Meestal spoelen vrouwen de shampoo of conditioner niet goed uit onder de douche waardoor het haar zwaar en dof wordt. Mix daarom vijf druppels azijn in een bak met koud water en smeer je haar hier -na de shampoo en conditioner- mee in. Spoel het niet uit! Resultaat: mooie glanzende manen!

Appel azijn

Zachte huid.
Jeukt jouw huid? Laat je huid dan helemaal ontspannen en weer volledig herstellen door een beetje appelazijn in een vol bad te doen. Appelazijn zorgt ervoor dat je huid kalmeert en niet meer jeukt. Er bestaan zelfs appelazijn tabletjes op natuurlijke basis, te koop bij De Tuinen.

Azijn is fijn

Schone hoofdhuid.
Als je af en toe last hebt van roos of schilfertjes op je hoofdhuid kun je met azijn je eigen anti-roos shampoo maken. Vul een lege fles voor de helft met water en de helft met appelazijn. Cheap and easy!

Azijn t ips

Schoon gezicht.
Azijn zorgt dat de pH-waarde van je huid in balans blijft en rekent, eenmaal op je huid, af met olie. Dep wat azijn over je gezicht voordat je je hele huid schoon gaat maken voor een fris en 'olievrij' gezicht.

Weet jij nog gekke of grappige beautytips?

Bron: bellasugar

Bron beeld: weheartit

Door Eline