Lifestyle

Dit is alles wat je moet weten over het scheren van je vagina

Geschoren of ongeschoren, iedereen heeft zo zijn eigen ideaalbeeld van hoe een vagina eruit moet zien. Veel vrouwen vinden het fijn om zich down under te ontharen, maar als je dat niet doet is dat natuurlijk ook helemaal prima. Ieder zo z'n eigen ding. Hoor jij bij de eerste groep en scheer jij je vagina? Dan is het belangrijk om goed ingelicht te zijn. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het scheren van je vagina.

Laten we allereerst duidelijk hebben dat er geen 'juiste' manier is om te gaan met schaamhaar. De een houdt ervan om alles glad te houden, de ander knipt het liefste bij en weer een ander vindt het helemaal niet nodig om schaamhaar weg te halen. It's up to you. Of je nou bij team scheren of team niet scheren hoort, het is hoe dan ook goed om er het fijne van te weten. 

♥ Is het een soort van verplichting?
Jij scheert je niet (vaak) en dat vind je prima. Maar overal om je heen lijkt iedereen het er over eens te zijn dat je vagina scheren iets is wat 'normaal' is. Je wordt doodgegooid met reclames over wax- en ontharing, en ook tijdens gesprekken met je vrienden hoor je dat zei er allemaal hetzelfde over denken. Is het dan zo raar om je niet te scheren? Nee, absoluut niet. Je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt. Laat je dus niet gek maken door reclames of meningen van anderen, de keuze is helemaal aan jou.

♥ Vinden jongens het onaantrekkelijk?
Net zoals jij je eigen voorkeur hebt, hebben jongens die ook. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over hoe het er van onderen uit moet zien. Je kunt niet iedereen gelukkig maken, maar begin gewoon bij jezelf. Uiteindelijk heeft hij ook niks te vertellen over hoe jij je vagina onderhoudt,  als er bij hem ook beharing te vinden is. En maak je ook vooral niet te druk: hij maakt zich er waarschijnlijk een stuk minder druk om dan jij.

♥ Is schaamhaar vies?
Af en toe kan er een lichtelijke geur bij je vagina vandaan komen, maar dat komt doordat er veel zweet- en olieklieren te vinden zijn. Maar dat maakt schaamhaar niet smerig. Je kunt je hygiëne onderhouden door het af en toe te wassen met zeep speciaal gemaakt voor het wassen van je vagina. Dus nee, schaamhaar is niet vies.

vagina scheren ontharen♥ Op welke manier moet ik het haar verwijderen?
Wanneer je je haar waxt zullen je haartjes een tijdje langer wegblijven en is ook het oppervlakte een stuk gladder. Maar: waxen doet wel een stuk meer pijn dan scheren of ontharen. Je kunt ervoor kiezen om je schaamhaar te laten waxen, maar dan moet je dus wel een hoge pijngrens hebben. 

Onharingscrèmes kunnen je haar daarentegen heel pijnloos verwijderen, maar het is uiterst belangrijk om heel goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Wees niet eigenwijs en denk niet dat je het allemaal wel snapt, maar lees eerst.

Scheren is ook een prima methode om jezelf te ontharen. Het werkt eigenlijk niet heel anders dan het scheren van je benen, dus het is makkelijk in gebruik. Wees alleen wel voorzichtig, want je wilt jezelf natuurlijk niet snijden met het mesje. Gebruik wat scheerschuim om irritaties en rode bultjes te voorkomen. Bij het scheren komen de haartjes wel eerder terug, dus het is wel iets wat je op moet nemen in je routine.

♥ Hoe moet je je eigenlijk scheren down under?
Allereerst is het handig om een klein spiegeltje te pakken, zodat je goed ziet waar je mee bezig bent. Is het de eerste keer dat je je scheert, of heb je je al lange tijd niet meer geschoren? Knip dan eerst met een schaartje alle lange haren iets korter. Stap vervolgens onder de douche en reinig je vagina met speciale zeep. Breng scheerschuim/gel aan, pak een schoon scheermesje en scheer met de haartjes mee naar beneden. Houd met je andere hand je vel vast om de huid wat strakker te maken, want zo verwijder je de haartjes makkelijker. Doe het vooral langzaam, want je wilt natuurlijk geen wondjes.

♥ Komt het haar sneller/dikker/donkerder terug?
Nee, dit is een fabeltje. Het enige wat de groei van het haar kan veranderen zijn je hormonen. Omdat je je haar hebt weggeschoren, zit er een scherp uiteinde aan het haartje. Dit kan ervoor zorgen dat de nieuwe haartjes dikker lijken.

♥ Hoe zit het met die rode bultjes?
Af en toe kun je scheerbultjes krijgen na het scheren van je schaamhaar. Dit kun je in de eerste instantie al voor een groot deel voorkomen door scheerschuim-gel te gebruiken, maar soms houdt dat de rode bultjes niet helemaal tegen. Als je rode bultjes hebt kun je er wat speciale crème op smeren, die ervoor zorgt dat de huid rustiger wordt. 

Bron: seventeen.com, wikihow.com, refinery29.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook