Beauty

Tanden bleken doe je zo!

Hoe vaak per dag lachen we eigenlijk? Best vaak, want zelfs onopgemerkt lach je af en toe je tanden bloot of glimlach je naar iemand als je geen zin hebt om 'hallo' te zeggen. Het is dus belangrijk dat je tanden er stralend uit zien en als we een voorbeeld moeten nemen aan de celebs in Hollywood dan betekent hoe witter, hoe beter. Je tanden bleken is dan een goeie oplossing, maar wat zijn de voor/nadelen en hoe werkt het eigenlijk?

Tanden bleken

Verkleurde tanden
Tegenwoordig worden we platgegooid met reclames over een stralend witte lach, de bekende Prodent smile, maar niet iedereen heeft dit. In iedere film, foto of reclame zie je mensen met een perfecte lach de camera inkijken. Toch is het heel normaal dat de kleur van je tanden verandert. Door je tanden slecht te poetsen of plekjes te vergeten, hebben bacteriën alle tijd en ruimte om rondom je tanden te gaan zitten. Daarnaast is het eten van bepaalde voedingsstoffen of bijvoorbeeld het drinken van frisdranken en koffie ook heel slecht voor je gebit. Sommige meiden hebben ook aanleg om sneller gele tanden te krijgen. Hier kan je helaas niets aan doen.

Tanden bleken Tanden bleken

Tanden bleken
Je tanden zijn verkleurd, maar niet getreurd! Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om de perfecte witte lach weer terug te krijgen. De tandarts kan jouw tanden bleken van buitenaf, tenzij je tanden niet meer leven (wortelkanaalbehandeling). In dat geval wordt de tand van binnenuit gebleekt. Er zijn ook overal in het land verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bleken van tanden. Ze bieden professionele behandelingen aan zonder dat je naar de tandarts hoeft te gaan. Een voorbeeld hiervan is The White Smile Company, waar je deze maand al een behandeling kunt krijgen voor € 69,-! Je tanden blijven na een behandeling zo'n 1,5 tot 2 jaar stralend wit.

Je kunt bij verschillende drogisterijen ook strips kopen om thuis je tanden te bleken. Het nadeel hiervan is wel dat je nooit hetzelfde resultaat krijgt als bij de tandarts. Je kunt wel bij de tandarts een afdruk van je tanden laten maken (een bitje) waarmee je thuis zelf je tanden kunt gaan bleken. Je krijgt eerst duidelijke instructies van de tandarts over hoe je te werk moet gaan. Het is de bedoeling dat je zelf bleekmiddel (meegekregen van de tandarts) in jouw bitje doet en deze tijdens het slapen in je mond doet. De behandeling moet je dan meerdere keren herhalen en om de zoveel tijd laten controleren door de tandarts. Op deze manier hoef je niet uren bij hem in de stoel te liggen en kun je thuis zelf aan de slag gaan.

Tanden bleken

Zorg dat je eerst goed overlegt met jouw tandarts over wat de mogelijkheden zijn en/of het misschien beter voor jou is om te wachten totdat je bent uitgegroeid. Luister goed naar zijn advies, want alleen hij weet hoe je tanden echt zijn en wat het beste voor jouw gebit is.

Wil jij je tanden bleken? Zo ja, bij de tandarts of thuis? En heb je misschien nog tips?

Door Eline

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved