News

Shocking: 74% van de studenten is emotioneel uitgeput door te hoge studiedruk

In de ochtend naar college, vervolgens werken bij je bijbaantje en ‘s avonds nog even een drankje doen in de kroeg met je vrienden. Veel studenten hebben een druk bestaan: studie, sport, een bijbaantje en natuurlijk nog sociale activiteiten. Uit onderzoek blijkt dat drie op de vier studenten emotioneel uitgeput is. 

Emotioneel uitgeput
Uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond blijkt dat ongeveer driekwart van de studenten emotioneel uitgeput is. Studenten voelen zich moe door hun studie en hebben daardoor weinig energie. Eén op de drie studenten heeft volgens het onderzoek zelfs een verhoogde kans op een burn-out. De oorzaak hiervan ligt vaak bij het feit dat studenten hun studie combineren met bijbaantjes en stages.

Tentamenweek afschaffen
Volgens de voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond zou het helpen om de werkdruk te verspreiden. Hij ziet de tentamenweken graag verdwijnen. ‘Alle tentamens in dezelfde week plannen, dat is een soort trechter. Het is veel te druk.’

Ervaar jij ook vaak stress? Girlscene geeft je hier vijf tips om jou te helpen kalmeren. Studenten burn-out voorkomen? Je leest hier hoe.

Bron: RTLnieuws, Metronieuws.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀