S.O.S. koortslip!

Beauty door Redactie

Oh, niet weer dat vervelende, kriebelende gevoel op je lip van een koortslip die doorkomt. Helaas blijf je vaak last houden van dit rotte kwaaltje als je het eenmaal een keer hebt gehad. Maar wat is nu een koortslip, kun je het voorkomen en valt er iets aan te doen? Wij geven raad hoe je het beste een koortslip kan handelen!

Een koortslip is een infectie die wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus. Veel mensen hebben hier last van omdat het zo besmettelijk is. Het virus wordt overgedragen via zoenen zodra de koortslip actief is. Helaas blijft het virus actief in de zenuwen, dus zodra je weerstand wat minder is krijg je weer last van een koortslip. Ondanks dat het heel vervelend is, is het gelukkig niet gevaarlijk.

Lippen

Een koortslip geneest uit zichzelf, maar er zijn diverse methodes die proberen de koortslip te voorkomen. Bestrijd de koortslip dus meteen bij de eerste kriebel. Hierbij een aantal tips om dat aan te pakken:
- Reinig eerst je lip met een wattenstaafje, een beetje warm water is genoeg. Om er vervolgens een dun laagje tandpasta op te doen. Als de kriebel is verdwenen kun je het insmeren met een beetje Calendula zalf.
- Een Tea Tree olie schijnt goed te helpen.
- Of smeer regelmatig honing op je koortslip.
- Of misschien een dun laagje betadine zalf.
- Slik wat extra vitamine B Forte.
- Hou er een ijsblokje tegen aan.
- Eet wat extra vitamine C, hmmm sinaasappel!

Sinaasappel

Mochten er al blaasjes zijn ontstaan, zijn hier wat tips om de irritatie te verlichten:
- Ontsmet je koortslip met een reinigende tonic en dep daar de blaasjes goed mee af. Doe dit een paar keer per dag en het wordt goed ontsmet. Zo drogen de blaasjes uit.
- Smeer de blaasjes in met zinkzalf.
- Mochten de blaasjes in je mond zitten, stip ze dan aan met Pyralvex.
- Wrijf je lip in met rauwe aardappel.
- Duw een nat zakje lindebloesemthee tegen je lip.

zakje

Om een infectie te voorkomen schijnt het te helpen als je de lippen regelmatig insmeert met lippenbalsem met Jojoba olie. Ook is er speciaal voor de koortslip een lichttherapielamp ontwikkeld. Dit apparaatje van Virulite behandelt op een effectieve wijze een koortslip. Dit helpt te voorkomen dat de koortslip niet doorbreekt of snel verdwijnt als er al blaasjes zitten.

Anti koortslip Anti koorslip
Virtulite Anti-koortslip lichttherapielamp, prijs € 59,00

Hier nog een handig filmpje met Beautygloss’s Mascha:

Hebben jullie nog gouden tips?

Bron: Vivaforum, Koortslip.nl
Beeld bron: Weheartit

Door Jitske