News

Bewezen: mensen uit dit land zijn het meest gelukkig

Soms zijn we dolgelukkig en soms zitten we even in een dipje. Zo gaat het er ongeveer aan toe in ons leven. Dan hebben we het alleen over ons als persoon. Misschien ook wel interessant om te weten hoe gelukkig wij zijn als Nederlanders in het algemeen. Het antwoord op deze vraag is tot in de puntjes uitgezocht en wij kunnen alvast verklappen dat wij eigenlijk best wel erg gelukkig zijn. 

World Happiness Report van de Verenigde Naties heeft voor ons uitgezocht welke landen het gelukkigst zijn. Hoe krijgen ze dat dan voor elkaar denk je waarschijnlijk. Daar komt heel wat bij kijken, want ze onderzoeken het inkomen, de vrijheid, het vertrouwen, gezonde levensverwachting, sociale steun en vrijgevigheid. Dat is een hele waslijst en dat is onderzocht in 156 landen. 

Gelukkig in NederlandWe verklappen alvast dat Finland op nummer één staat. De Scandinavische landen scoren in het algemeen erg hoog. Hier hebben wij natuurlijk niks aan, want we willen alleen maar weten hoe hoog Nederland op deze ranglijst staat. Nederland doet het hartstikke goed, want ons kikkerlandje staat maar liefst op de zesde plaats! Dat bewijst maar weer dat wij eigenlijk hartstikke gelukkig zijn met z’n allen. In tegenstelling tot Oost-Afrikaanse Burundi, want in dit land zijn ze het minst gelukkig. Weten we dat ook weer, toch?

De top twintig van de meest gelukkige landen. Met Nederland op een knappe zesde plaats. 

1. Finland
2. Noorwegen
3. Denemarken
4. IJsland
5. Zwitserland
6. Nederland
7. Canada
8. Nieuw-Zeeland
9. Zweden
10. Australië
11. Israël
12. Oostenrijk
13. Costa Rica
14. Ierland
15. Duitsland
16. België
17. Luxemburg
18. Verenigde Staten
19. Verenigd Koninkrijk
20. Verenigde Arabische Emiraten

Beeld: iStock | Bron: Nieuwsblad.be, worldhappiness.report