Beauty

De beautyblog van... Amanda

Wij zijn een tijdje geleden weer vol frisse moed begonnen met 'De modeblog van´, want daar zijn er tegenwoordig onwijs veel van. Wij kregen bergen inzendingen en ontzettend leuke reacties. Maar, vroegen een aantal van jullie: waarom geen beautyblogs? Daar kon natuurlijk wat aan gedaan worden, dus zie hier: 'De beautyblog van'! Deze week Amanda van Ditisons.

Zeven maanden geleden vonden Amanda (19 jaar) en haar zus het tijd om een eigen blog te starten. Ze waren samen al heel veel bezig met beauty, maar hadden nog geen eigen plekje waar ze hun passie konden delen. Samen willen ze laten zien dat je heel veel kunt met verschillende kleuren en glitters. Amanda hoort vaak dat ze erg leuke looks samenstelt en is daardoor erg gemotiveerd om nieuwe looks te verzinnen.

Beautyblog van

Beschrijf jouw make-up stijl
Als ik naar school/werk ga draag ik meestal neutrale make up, omdat dit 's ochtends het minste tijd kost. In het weekend en in mijn vrije tijd draag ik make-up met heel veel kleur en glitters. Alle kleuren komen bij mij aan bod. Ik vind dat make-up meer bestaat dan alleen bruin, er zijn zoveel mooie kleuren. Waarom zou je die niet dragen? Ik kan er goed mijn creativiteit en passie in kwijt.

Beautyblog van

Wat is je laatste aankoop op beautygebied?
Een samengesteld oogschaduw palette van Make Up Studio. Ze hebben de meest mooie oogschaduws waar je geweldige ooglooks mee kunt maken.

Beautyblog van

Hoe ziet jouw beautycase eruit?
Ik heb een bak waarin mijn dagelijkse make-up zit. Hier zitten de volgende producten in: Catrice foundation, Make Up Studio poeder, Catrice wenkbrauwpotlood, Catrice lipstick, Max Factor Masterpiece Max mascara, Too Faced Shadow Insurance, 28 neutral palette, Sleek Oh So Special palette en een MAC blush/mineralize skin finisch.

Beautyblog van

Hoeveel tijd besteed je op een normale dag aan je make-up?
Het ligt eraan of ik tijd heb op mij op te maken, maar als ik dat heb meestal tussen de 15 en 20 minuten. Op een normale dag in het weekend of als ik vrij heb ongeveer 1 - 1,5 uur. Dan maak ik meestal een look voor een artikel voor de website of ga ik experimenteren met kleuren en verschillende looks. 

Beautyblog van

Wat is je favoriete beautymerk?
Als ik voor budget moet kiezen is dat zeker weten Catrice. Ik heb heel veel kleuren nagellak (40+) van dit merk en ben gek op hun lipsticks en foundation. Als ik kies voor wat duurder merk zijn het de Sleek oogschaduw paletten en de Make Up Studio oogschaduws.

Beautyblog van

Wat is jouw top drie beautyproducten?
1. Lipstick om mijn lippen te verzorgen en een kleurtje te geven (die van Catrice verzorgen mijn lippen erg goed).
2. Oogschaduw, omdat je hier je ogen mee kunt laten spreken.
3. Mascara om mijn wimpers nog voller en langer te laten lijken.

Waar haal je de inspiratie vandaan.
Overal vandaan! Films, series, natuur, bladen, boeken, plaatjes en emoties. Ik heb bijna altijd wel inspiratie en probeer dan ook alles op te schrijven of uit te tekenen. Ik maak dan een facechart of schrijf welke kleur waar op het oog moet komen. Dit bewaar ik in een map die ik voor de website gebruik. Twilight heeft ook voor veel inspiratie gezorgd en blijft dat ook doen. Ik vind het ontzettend gaaf om vampierenlooks te maken.

Beautyblog van

Heb je een voorbeeld op beautygebied?
Nee, omdat iedereen anders is. Ik zou nooit precies hetzelfde willen zijn als een andere blogger. Ik zie altijd wel dingen die ik anders zou doen. Natuurlijk zijn er wel bloggers die ik volg, omdat ik vind dat ze leuk schrijven of zich mooi opmaken maar dat zijn geen voorbeelden voor mij. Ik denk dat je je eigen voorbeeld moet zijn en je eigen grenzen steeds moet verleggen. Haal het beste uit jezelf en wees kritisch. Iedereen is immers uniek (dus waarom zou je hetzelfde willen zijn?) en heeft zijn eigen stijl en moet dat zien te ontwikkelen.

Wat staat er op dit moment op je wishlist?
NYX glitters pigmenten, omdat je hiermee je look zoveel mooier kunt maken. Ik heb er al twee waar ik erg blij mee ben en regelmatig gebruik. Ze zijn niet duur en je kunt er zoveel kanten mee op.

Wat vind jij van de blog van Amanda? Wil jij nu net als Amanda met jouw Beautyblog op Girlscene.nl?! Klik dan hier & kom erachter wat je allemaal moet doen.

Door Eline

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved