Lifestyle

13 Reasons Why: dit is wat we tot nu toe weten over seizoen 2

Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat we allemaal voor onze laptop zaten om een nieuwe aflevering van 13 Reasons Why te starten. We werden compleet meegesleept in Hannah’s verhaal en zagen hoe ze de verschrikkelijke beslissing nam om haar leven te beëindigen. Heftig, maar de serie was wel razend populair. Zó populair dat er een tweede seizoen aan zit te komen. Dit is wat we tot nu toe weten over seizoen twee van 13 Reasons Why.

♥ Er komt een tijdsprong
In het tweede seizoen van 13 Reasons Why maken we een behoorlijke tijdsprong mee. We niks te zien uit de periode van Hannah’s zelfmoord, maar de tijd wordt wat vooruit gespoeld. In seizoen twee is namelijk te zien wat er zich afspeelt een paar maanden na Hannah’s dood.

♥ Hannah komt terug
Hoewel Hannah aan het einde van seizoen een is overleden, is ze alsnog te zien in het volgende seizoen. We krijgen flashbacks te zien van de tijden waarin Hannah nog in leven was. We gaan Hannah een stuk beter leren kennen en krijgen kleine delen uit haar leven te zien.

♥ Iemand anders dan Hannah vertelt het verhaal
Er is in elke aflevering een voice-over te horen, maar in dit seizoen luisteren we niet langer naar Hannah’s stem. Misschien krijgen we iedere aflevering het verhaal vanuit iemand anders te zien, inclusief voice-over?

♥ Er zijn geen cassettebandjes meer
Seizoen een stond compleet in het teken van de cassette-bandjes waar Hannah haar boodschappen op achterliet, maar dat is in het tweede seizoen niet het geval. De cassettebandjes hebben natuurlijk wel veel emotionele waarde, maar er wordt een nieuw technologie gebruikt. Welke technologie weten we nog niet, dus dat is nog even afwachten.

♥ We horen het verhaal van Hannah’s klasgenoten
Er zijn meer interacties te zien tussen Hannah en andere personages uit de serie. In seizoen kregen we vooral flashbacks te zien van Hannah en Clay of momenten waarop Hannah en Clay samen waren, maar nu is dat niet meer zo vaak het geval. Zo leren we de andere personages ook wat beter kennen.

Bij iedere tape is iemand anders te horen die zijn of haar verhaal vertelt. We hebben Hannah’s verhalen gehoord, maar nu vertellen de andere personages hun kant van het verhaal. Dat betekent niet gelijk dat Hannah heeft gelogen op de cassettebandjes, maar ieder verhaal kent natuurlijk meerdere kanten.

♥ Jessica’s verhaal staat centraal
Jessica is bezig met herstellen sinds het moment waarop ze is verkracht. Ze probeert verder te gaan met haar leven en dat staat centraal in het tweede seizoen van 13 Reasons Why. Er worden in het daglijkse leven miljoenen vrouwen verkracht, dus daarom is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp. 

♥ We zien de verschillende soorten opvoeding
Aangezien we in seizoen twee dingen te zien krijgen vanuit andere personages, krijgen we ook meer van hun leven mee. We worden geconfronteerd met verschillende soorten opvoeding. Netflix heeft aangegeven dat ze in het tweede seizoen onderzoeken hoe jongens opgroeien tot mannen en hoe we meisjes en vrouwen in onze cultuur behandelen. 

♥ Seizoen 2 wordt niet zo grauw als seizoen 1
Hoewel wat er gebeurd is met Hannah en andere personages heel erg is, blijven we in seizoen twee niet in zo’n donkere sfeer hangen. Je ziet hoe de personages weer hun best doen om verder te gaan met het leven. 

♥ Er komen meerdere nieuwe personen 
We gaan allerlei nieuwe personages te zien krijgen in seizoen twee van 13 Reasons Why. Ben je benieuwd naar de nieuwkomers? Lees dan dit artikel.

Bron: seventeen.com, mashable.com, usmagazine.com | Beeld: BrunoPress

Must reads 👀