Lifestyle

Doet je vriendin je bij alles na? Zo ga je ermee om

Je liep gisteren met je vriendin in de stad en zag zo'n leuk shirt hangen. Die moest je hebben, dus je holde snel naar binnen en rekende 'm af bij de kassa. Vanochtend trok je je nieuwe shirt aan en stapte je op de fiets naar school. Maar toen je de klas binnenkwam zag je iets opmerkelijks... Je vriendin had exact hetzelfde shirt aan als jij gisteren. Dit is niet de eerste keer dat ze je na-aapt en je bent er eigenlijk wel een beetje klaar mee. No stress, dit is hoe je ermee omgaat!

♥ Wees eerlijk: kopieer jij je vriendin?
Het is logisch dat je hier en daar wat dingen van elkaar overneemt als jullie constant bij elkaar op de lip zitten. Natuurlijk hoort daar niet meteen bij dat je vriendin er met hetzelfde T-shirt als die van jou vandoor moet gaan, maar toch: kopiëren is menselijk. Misschien moet je even bij jezelf nagaan of jij je daar ook niet onbewust een beetje schuldig aan maakt. Misschien hebben jullie wel gewoon heel erg dezelfde smaak en vinden jullie daarom exact hetzelfde leuk. Als jij je hier schuldig aan maakt, is het natuurlijk niet helemaal fair om er een probleem van te maken dat zij dit ook doet.

♥ Probeer het te negeren
Heel moeilijk, maar toch de moeite waard: probeer het te negeren. Dat zij een keer - of misschien wat vaker - hetzelfde shirtje draagt als jij betekent natuurlijk niet gelijk dat jullie vriendschap daardoor kapot moet gaan. Denk er eens over na dat er misschien wel een reden kan zijn voor haar kopieergedrag. Misschien is ze gewoon onzeker? Of misschien heeft ze wel een andere goede reden. Ga bij jezelf na of het de moeite waard is om je er zo druk over te maken. 
vriendin na-apen vriendschap ruzie♥ Wees niet 100% eerlijk over hoe je aan je spullen komt
Misschien een beetje dubbel, maar je kunt het ook voor zijn dat je vriendin steeds met dezelfde kleding aan komt zetten als jij. Vertel gewoon niet waar je je kleding vandaan hebt, want dan kan ze ook niet snel naar de winkel hollen om precies hetzelfde te kopen. Je kunt die smoes natuurlijk niet steeds gebruiken, maar je kunt ook dingen zeggen als: "die heb ik bij een vintage winkel gekocht." 

Om het wat minder lullig te maken kun je haar wat inspiratie meegeven. Geef bijvoorbeeld wat Instagram-accounts door waar jij je inspiratie vandaan haalt. Hoeft natuurlijk niet helemaal waar te zijn, maar zo maak je het wel wat minder lullig. 

♥ Praat met haar
Als het na-apen echt te heftig wordt en je er niet meer goed tegen kunt, kun je het beste voor de eerlijkste oplossing kiezen: praten. Zeg tegen je vriendin dat je het vervelend vindt dat ze steeds hetzelfde koopt en doet als jij. Leg ook uit waarom je het vervelend vindt. Als ze een echte vriendin is begrijpt ze je. Je kunt haar natuurlijk wel verder helpen. Zeg dat je best af en toe met haar de stad in wilt om wat leuke nieuwe outfits te scoren. Bied je dus gewoon aan als haar personal assistent ;-).

Bron: cosmopolitan.com, wikihow.com, stylecaster.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook