Beauty

Met deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tover jij je lokken in een andere kleur

Ben jij ook benieuwd hoe je eruit ziet met een andere haarkleur? Wat dacht je van blond naar brunnette? Of altijd al eens willen weten hoe een rode coupe jou staat. Vanaf nu is het makkelijker dan ooit, want met deze handige trucjes geef jij je haar een andere kleur zonder dat er haarverf aan te pas komt. Bonus: het is ook nog eens een stuk fijner voor je portemonnee. 

Blond haar
Wil jij blonder haar? Dan is kamille wat je nodig hebt. Niet voor niets dat je deze bloem in veel haarproducten terugziet. Maak een mengsel van water en kamille en laat dit een half uur op je haar inwerken, spoel het vervolgens goed uit et voilà! Hallo blondere lokken, perfect voor de zomer.

kamille haar blond verven

Bruin haar
Wil jij juist iets donkerder haar? De bladeren van de walnoot halen de bruine tinten in je haren naar boven en maken bovendien je lokken glanzender en sterker. Laat water koken en voeg hier wat bladeren van een walnotenboom aan toe en laat dit enkele minuten doorkoken. Laat het mengsel afkoelen en een kwartier op het haar inwerken en je merkt dat je haar donkerder is geworden. Lang leve de natuur!

walnoot

Zwart haar
Is je haar nog niet donker genoeg of zwart haar nog intenser maken? Gebruik hiervoor dat een zwarte thee infusie. Dit kost wel even iets meer tijd, maar dan heb je ook wat ;-). Laat zwarte thee minstens een twintig minuten trekken en laat het vervolgens ongeveer een half uur op je haren inwerken.

zwarte thee

Rood haar
Altijd al benieuwd geweest hoe rood haar je staat? Probeer het dan eens met henna, dit is een rode kleurstof van de hennastruik. Ook deze verfsessie kost de nodige tijd, dus trek hier maar een dagje voor uit. Wanneer je je haar met henna gaat verven zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Pas bijvoorbeeld op voor zwarte henna, dit geeft een véél donkerdere kleur dan gewone henna. Gebruik daarnaast geen metaal in combinatie met henna, dit zorgt ervoor dat je haar groen kan uitslaan. Meng daarom je mengsel van water en henna in een kom van steen of plastic en roer tot het een dik papje wordt en laat dit een halve dag staan. Gebruik handschoentjes om het in je (droge) haar aan te brengen en pas op dat het niet langs je hoofd druipt, dit omdat henna ook afgeeft op je huid. We willen natuurlijk geen oranje handen. Dek vervolgens je haar af met bijvoorbeeld folie, zodat je haar opwarmt. Hoe warmer, hoe roder de kleur wordt. Laat dit vervolgens intrekken, het liefst zo lang mogelijk. Check tussendoor wanneer je de kleur goed vindt en spoel het vervolgens goed uit.
Let op: Je kunt je haar alleen met henna verven als je haar niet geverfd is.

henna haar verven

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook